Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Op zoek naar een televisie om op te hangen

Lazyweb, help!

We zijn thuis op zoek naar een televisie. Geen grote, en ook geen minimodel. Iets van, I dunno, een centimeter of zestig breed of zo. Om aan de muur op te hangen.

Ik ken daar helemaal niets van, vrees ik. Iemand een idee van merken? Ervaringen? Waarop te letten?

Koop ik dat best in Media Markt, of ergens anders?

Het moet goed materiaal zijn. HD of dergelijke zijn overkill, ‘t is om gewoon teledistributie op te bekijken.

13 reacties

 1. panasonic bij redcoon.be
  wij hebben onze panasonic (wel een full HD maar dit geheel terzijde) daar besteld en ik vind die hun service super… en ze zijn goedkoper dan de mediamarkt of whatever andere winkel ge naar toegaat

 2. Een goeie start is http://gathering.tweakers.net/. Daar zitten enkele mensen die er verschrikkelijk veel van kennen. Alleszins: gezien ge niet groot gaat zal de beste keuze sowieso een LCD zijn en geen plasma.
  Wij hebben uiteindelijk, na 2 maanden zoeken, een 32″ gekocht. Da’s zeker niet “groot” maar groot genoeg gezien we maximum 3 meter van onze TV zitten. Voor de grootte kan je best eens opletten als je de volgende keer in de Makro passeert. Gewoon kiezen wat je zelf groot genoeg maar toch nog betaalbaar vindt. Ga ongeveer even ver staan als uw zetel staat en kijk of je de ondertiteling deftig kan lezen.
  Afhankelijk van de lay-out van de living (ik ken ondertussen alleen die van de keuken :p) kan de kijkhoek ook belangrijk zijn.
  Indien je nooit voor digitale TV zult kiezen (lijkt me sterk maar soit) kan je sowieso een budget model aankopen. Test deze wel eerst en let hierbij op irritante problemen zoals een 3 seconden freeze van uw beeld bij zappen of een heel lage refresh rate (allebei problemen bij de Firstline van mijn oma).
  Ik ben uiteindelijk voor een Samsung gegaan omdat die hogere reeks hetzelfde paneel heeft als de veel duurdere Sony Bravia’s.
  Na maanden rondkijken en overwegen ben ik tot de conclusie gekomen dat de Belgische ketens modellen aanboden die uit roulatie gingen en die gekende problemen hadden. Dit dan nog voor de prijs waarvoor je in Nederland in dezelfde grootte het nieuwste model kon kopen. Zelfs op de site van Samsung België werden deze nieuwe modellen nog niet vermeld. Uiteindelijk heb ik mijn TV dus in Nederland besteld. Drie dagen later was hij hier. Er is al een schap met bloempotten opgevallen en water ingelopen en hij werkt nog bijna perfect. Sinds dan heb je 1 op de 50 keer dat je hem aanzet geen geluid. Gewoon terug afzetten en aanzetten en ’t is opgelost.
  Het is wel een heel snel evoluerende wereld dus waarschijnlijk zal het nu weer helemaal anders liggen.

 3. Ik sta op het punt een Sony 40W4000 te bestellen. MediaMarkt zou ik afraden wegens geklungel. Makro houdt vaak stockverkoop van de vorige Sony’s, dus die zijn betaalbaar. Maar bij Komplett.be scheelt het bv. al 300 euro met de winkelprijs, gewoon omdat ie van Holland komt, dus een recent model kopen is best te doen. Ga uiteraard wel eerst eens kijken in de winkel, om hem in actie te zien. Wat whacker zegt over Samsung-panelen in Sony’s klopt overigens, maar Sony steekt er betere software achter en hun toestellen zijn een pak steviger en eleganter; Samsungs komen nogal plastiekerig over. Vandaar dat ik gerust wat meer wil betalen voor een Bravia. En lees naast GoT misschien ook reviews op kieskeurig.be.

  Paragrafen zijn voor sukkels.

 4. Merci! ’t Is voor in de keuken, trouwens. 🙂

 5. Veel meer dan de grootte en het aantal pixels moet je kijken naar het contrastratio. Hoe hoger hoe beter.

  Samsung heeft wel ok tv’s voor een ok prijs. Full HD betaal je tegenwoordig zoveel meer niet.

 6. Ga nooit naar Mediamarkt voor hardware. Die verkopen gerepareerde toestellen in nieuwe dozen.

 7. Wij zijn nogal te vinden voor de (kleine) zelfstandige. Die mannen vragen doorgaans niet meer dan de grote ketens, maar je krijgt er wel nog een echte service. Wilfried van Schoote bij ons in Lochristi is nog zo’n echte vakman.

 8. Ga is kijken bij http://www.iishop.be, ik heb daar mijn TV gekocht en heel erg tevreden voer de prijs & de service. full hd is compleet belachelijk voor zulke kleine schermen, en is alleen interessant als je er met je neus opzit, of een ENORM groot exemplaar hebt waar je van op afstand toch nog details kan zien (60″ enz) EN waar je ook nog is full hd content op speelt (zijnde BluRay)… check mijn blog en zoek is op “Panasonic”, ik heb veel pro en contra enz neergepend over dat onderwerp :-). Succes!

 9. Ik zou naar een goeie tv-boer gaan, mediamarkt heeft enkel de naam goedkoop te zijn. En de Aldi… hmmzz

 10. Ikzelf heb een TV gekocht bij http://www.screenz.be. Een goedkope leverancier van diverse merken.
  Ben ook eerst gaan kijken naar Krefel om de grootte in te kunnen schatten, is de beste optie. Of één van je kinderen een tekening laten maken op die grootte en op de bedoelde plaats ophoog hangen!
  Succes met de zoektocht.
  Maarten

 11. IMHO: beste kwaliteit zijn Sony & Samsung. Op zich dezelfde hardware (zoveel verschillende lcd-fabrikanten zijn d’r niet), maar het verschil met de concurrentie is a) afwerking en b) software.

  Ik weet nu al dat mijn volgende tv een Sony zal zijn, kost een beetje meer (maar niet zoveel) dan de rest, maar dat zie je dan ook. Indertijd mijn huidige CRT gekocht gewoon op basis van de beeldkwaliteit: ik liep de toonzaal in en daar stonden 50 TVs en eentje sprong d’r gewoon uit: een Sony Trinitron.

 12. Samsung ziet er mooi uit maar het beeldscherm trekt doorgaans op niet veel (overgesatureerde kleuren). Sony is goed maar aan de dure kant. M.i. is Panasonic de beste koop qua porijs en kwaliteit en zo. Het beeld is heel goed en het design mag er wezen.

  En als het echt niks mag kosten: Bluesky! Of ene uit den Blokker (prijs/kwaliteit ook in verhouding 🙂

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑