Archief voor december 2008

 

Brzzz

maandag 1 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Nee, nog altijd niet in slaap.

Verzet

maandag 1 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Vanavond quiz in den Bal Infernal. ‘t Is altijd dat. Ik verwacht er niet veel van wegens (a) niet geslapen en (b) zo voos als een zeer voos iets, maar ‘t is altijd dat.

Morgen een nieuwe uwged8, trouwens, en ik ben eigenlijk op zoek naar de contactgegevens van Tom Wolf.

Iemand? Iemand? ‘t Is voor heel heel dringend.

Del.icio.us op 1 december 2008

maandag 1 december 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Mecano

dinsdag 2 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ha, waar is de tijd?

Mijn strategie toen, om Spaans te leren: met de thesaurus van WordPerfect de woorden één voor één opzoeken. Ha.

Zodiac

dinsdag 2 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Het was eigenlijk wel grappig. Een tijd geleden moesten we zeggen wat het sterrenteken van Zelie en Louis was, en noch Sandra noch ik hadden er een idee van.

Goed, vind ik dat.

Del.icio.us op 2 december 2008

dinsdag 2 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Het kan niet rap genoeg gaan

dinsdag 2 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Ik vraag me soms af of ik niet een beetje miskweekt ben door al jaren aan een stuk elke dag op het internet te zitten.

Als mensen mij zeggen dat ze mij in the loop gaan houden, dan verwacht ik dat ze mij actief op de hoogte houden, en dat dat binnen maximum een paar dagen zal gebeuren. En dat er om de zoveel tijd een nieuwe stand van zaken gemaild wordt. Zelfs als er niets gebeurt.

Niet dat ik het gevoel krijg dat ik niets ga horen als ik niet zelf een mail stuur.

Als ik een mail stuur met een boodschap die een antwoord verwacht (in de zin van “zin om X te doen?” of “tiens, ik zie een fout in uw programma”), dan verwacht ik een antwoord, al was het maar in één woord, om te laten weten dat de mail ontvangen is.

Nooit vanzeleven dat ik receipt requests of dingen ga gebruiken, maar een kleine bevestiging van ontvangst mag echt wel.

Als mensen mij zeggen dat er onmiddellijke actie zal genomen worden, dan verwacht ik actie vanavond nog, ten laatste morgen en ten allerlaatste overmorgen.

Niét weken later. En zeker niet niet.

Grrr.

Facebook doet aan phishing

woensdag 3 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Zo, dat weten we dan ook weer:

3-12-2008 11-29-28

Er wordt gespeculeerd dat het met Facebook Connect zou te maken hebben, of met Google Friend Connect.

Techcrunch volgt op. Ik heb alvast mijn aluminiumpapier klaar om er een hoed van te maken:

Oddly enough this comes as Google just started opening Google Friend Connect to blogs tonite. [Chris Lang op TC]

Zijn bloggers aansprakelijk voor comments op hun blog?

woensdag 3 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 18 reacties

Zozo, de kat wordt nog eens de bel aangebonden. Hoe verantwoordelijk is men, als men een weblog heeft, voor het commentaar dat op dat weblog verschijnt?

Als ik bij iemand anders bijvoorbeeld een lasterlijke comment nalaat — onder een valse naam uiteraard — hoe aansprakelijk is de eigenaar van dat andere weblog? Mag hij wachten tot iemand er over klaagt? Of moet hij het comment meteen verwijderen als hij ook maar vermoedt dat er iets mee aan de hand zou kunnen zijn? En als hij te goeder trouw iets laat staan dat achteraf blijkt strafbaar te zijn?

Er zijn op dit moment een aantal bewegingen in de zin van meer duidelijkheid: aansprakelijkheid, privacy, persoonsgegevens — het juridisch kader komt er langzaam maar zeker.

De opinie op m443 is de volgende:

 1. Als comments a priori gemodereerd worden, is de eigenaar van het weblog absoluut aansprakelijk voor alle comments: alles wat verschijnt, is namelijk een bewuste beslissing.
 2. Comments niet modereren, is geen optie. Elke blogger moet zijn uiterste best doen om kwestieuze commentaren  te verwijderen.
 3. Als er dermate veel comments zijn op een weblog dat het niet meer te overzien is, kan het weblog beschouwd worden als een provider, en dan geldt de wet van 5/3/2005: er is enkel aansprakelijkheid als ze uitdrukkelijk op de hoogte gebracht werden en er niets aan deden.

Ik kan me in die opinie vinden.

Bij (1) zou nog kunnen aangevoerd worden dat elke moderatie, a priori of a posteriori, een aanduiding is dat er bewust gekozen wordt wat verschijnt, en dat dus iedereen die ook maar één keer een comment verwijderd heeft, aansprakelijk is voor alle comments op zijn weblog.

En bij (3) zou kunnen aangevoerd worden dat enkel weblogs die bewust en aangekondigd geen enkele moderatie toepassen en bijvoorbeeld met positieve of negatieve stemmen van bezoekers comments pseudo-modereren (genre Slashdot, YouTube), als “providers” zouden kunnen beschouwd worden.

Maar dat zijn detaildebatten over modaliteiten.

In ieder geval zijn er, zoals mijn geachte collega (hey, ik heb ook kandidaturen rechten gedaan!) terecht zegt, nog grijze zones:

 • Hoe moet een blogger weten of een commentaar “over de schreef gaat”?
 • Hoe goed zijn best moet men doen voor het echt zijn best doen is?
 • Wanneer wordt een weblog een provider in de zin van de wet van 2005?

Ik denk dat hier, zoals in veel zaken, in billijkheid en met gezond verstand zal geoordeeld worden.En aan de hand van een paar precedenten.

Bij Gentblogt hebben we, als het een beetje tegenzit, zo’n mogelijk precedent in de pipeline — het zou me verbazen als wij de enigen zouden zijn.

In de VS, trouwens, en daar vallen commentaren op blogs onder Section 230: behalve voor  strafrechterlijke zaken, intellectuele eigendom en privacy-dingen, is de eigenaar van een site niet verantwoordelijk voor wat anderen op zijn site zetten — meer info bij de Electronic Freedom Foundation.

Wat dichter bij huis is, als ik me niet vergis, Ius mentis de plaats om te weten te komen hoe de situtie in Nederland is, maar helaas: daar staan geen echte houvasten, enkel gezond-verstand-regels en raadgevingen.

Del.icio.us op 3 december 2008

woensdag 3 december 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Simpsons Mapple miPods

woensdag 3 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Muhuhu.

Political correctness gone mad! Mad I tells ya! Maaadd!!

donderdag 4 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Awoert Anciaux

donderdag 4 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Kan die mens eens iéts doen zonder in tranen uit te barsten?

Ongetwijfeld een jofele kerel in het echt, vriendelijk voor jan en alleman, maar in-des-hemels-naam!
Hij zou graag nog hebben dat sp.a nog voor de verkiezingen een nieuw project lanceert… yeah right, dat is nét wat de sp.a nodig heeft, kan ik me inbeelden.

Nelly Maes en Geert Lambert hebben mijn respect in deze. Personencultus is niet mijn ding, Anciaux-de-politicus kan ik al járen niet af, hoe sympathiek de mens in het echt moge zijn, en Maes’ analyse zat er voor wat mij betreft pal op: Anciaux denkt dat hij de sp.a gaat veranderen, maar vergist zich daar schromelijk. Hij durfde het niet aan om op eigen benen te staan, en hij zal wellicht gewacht hebben tot hij min of meer zeker was van een postje ergens.

Of niet, afijn, het kan me niet zoveel schelen. Wat ik wel heel, heel erg tekenend vond, was dat Anciaux zelf zo ongelooflijk verbaasd was van de opinie van de overgrote meerderheid van de basis. Compleet los van de realiteit, blijkbaar. Hij is niet de enige in het politieke bedrijf bij wie dat het geval was.

Ik wens ze het allerbeste toe, Nelly en Geert. Zelfs als het niet lukt, kunnen ze tenminste met opgeheven hoofd zeggen dat ze het geprobeerd hebben.

Tijd voor wat meer klare lijn.

Del.icio.us op 4 december 2008

donderdag 4 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Ik en mijn GSM

donderdag 4 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik doe er minder en minder mee, met mijn GSM. Vroeger nam ik veel foto’s, nu niet meer. Vroeger zat ik ermee op het internet, nu zit ik niet zoveel meer op het internet. Vroeger deed ik er veel GPS mee, maar in Brussel zuigt de coverage redelijk stenen kloten, wat de GPS er minder dan nuttig maakt.

En ik bel er ook praktisch niet mee, en ik word er ook praktisch niet mee opgebeld.

Nee, geen GSM-mens, ik.

Om de zoveel tijd keer ik nog eens mijn geheugenkaartje om, om de foto’s ervan te halen. Da’s altijd een beetje ontdekkingsreis. Kijk:

Saint Josse ten Noode

Saint-Josse-ten-Noose, waar taggers dermate thuis zijn dat ze zelfs de politiewagens onder handen nemen. Al moest het bij het laatste woord blijkbaar wel een beetje rapper gaan.

Dit is net als ik de metro uitstap: rechts is het stadhuis van Sint-Joost, daar een beetje voorbij is de meest winderige straat denk ik van heel die kant van Brussel, aan de voet van de Astro-toren waar een stuk van Fortis in zit.

Foto heeft wel wat hebben, vind ik trouwens.

NIET VERANTWOORDELIJK!

Dat was een loods, die keer dat ik in Zaventem-dorp verloren gelopen was. Ik moest naar een klant een expert review doen (misschien wel mijn favoriet soort werk: een product of dienst of ding gebruiken, een protocol aflopen, er een idee over vormen, en dan dat idee met een aantal andere mensen bespreken), en na afloop moest ik terug naar Brussel-centrum.

Door het park, rechtdoor, en dan kan het niet mislopen, waren de instructies. Ik was dus te laat of te vroeg afgeslaan, of teveel naar links of naar rechts, waardoor ik plots aan de andere kant van de spoorweg zat en ik in de verste verte geen treinstation zag. En dat ik dan maar een gok heb gedaan: naar links gaan en de sporen volgen. Ik heb het station gevonden na een paar kilometer, schat ik. Als ik rechts had gekozen, was ik wellicht nog altijd langs de sporen aan het lopen.

Tweedehands

Te koop, tweedehands liefdesknotsen. In een vitrine ergens tussen de Grensstraat en het Noordstation. Een mens stelt zich soms vragen.

Het zicht over de Botanique

…en ‘t is al een paar dagen dat ik tegen mezelf zeg dat ik dringend nog eens met mijn echt fototoestel op stap moet trekken: het licht rond 17u15 rond deze periode van het jaar is prachtig.

Op een GSM geeft het niet zoveel, maar met een echt fototoestel zou het de moeite waard moeten zijn.

Google Friend Connect

donderdag 4 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

All the hip kids are doing it!

Ik heb een Google Friends Connect-doosje aan mijn website toegevoegd. Kijk, daar rechts (alleen op de website, niet in zo’n RSS feed natuurlijk) staat het ergens >>>

Wat kan ermee gedaan worden? Ah ha! Kijk maar eens hier:

Benefits2

Als het een beetje meezit, staat het hier straks vól met rode en groene en blauwe mannetjes!!

Krak, oei

vrijdag 5 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Ahaha. Het was nog eens lang geleden, maar mijn rug heeft het opgegeven vandaag.

Meestal wacht hij daarmee tot na de werkuren — dan zijg ik als een kapot Lego Technicsmodel in mijn trekzetel neer, om een paar uur later als een zak vol legoblokjes naar mijn bed te sijpelen. Maar gisteren tijdens het Zesde Zintuig schoot het in mijn rug en het is er vannacht niet meer uitgeschoten.

Van dat Zesde Zintuig trouwens: ik vind van mezelf dat ik het nog lang uitgehouden heb, om niet te kijken.

Tot de finale, om precies te zijn. Ene Jacqueline moest proberen raden wat er “gebeurd” was met iemand.

Ik werd al nerveus op voorhand van het gedoe: een entiteit had bezit genomen van haar lichaam, en ze werd er tout chose van. Bah.

Er werd haar op voorhand natuurlijk veel te veel informatie gegeven: dat ze naar een andere locatie zou moeten gaan om verder te doen, bijvoorbeeld. Niet moeilijk, als ze nu aan de rand van ene weg staat, dat ze dan gaat vermoeden dat het om een ontvoering of zoiets zou gaan.

Ach, en zo ging het maar door. Het ging verder met een serie cold readings in de kelder waar ze Körperwelten hadden staan (waarom? omdat ze het dan op de geesten van de overledenen zouden kunnen steken als het zou mislukken?), een cold reading die voor het overgrote deel faliekant mislukte, overigens.

Het deed me denken aan wat die mens onlangs nog zei: Het Zesde Zintuig is als een wedstrijd vliegen voor pinguïns — degene die het hoogste springt heeft gewonnen. Bah.

Het culmineerde in een trip naar het ex-Heizelstadium, waar één van de twee dames-finalisten er zó pal op zat, dat het niet anders kon dan dat ze geraden had waar ze precies stond — een paar weken meedraaien in dat circus en ze zal wel in de mot gehad hebben dat het een spectaculair iets moest zijn, en dan zijn er niet zoveel mogelijkheden: Switel, Gellingen, Heizeldrama.

Ach, ach.

Ik ga me nog wat opwinden in mijn trekzetel, bij het zuigen op een kommetje pijnstillers.

Stupid, stupid people

vrijdag 5 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Sometimes the mind boggles. No really. Sometimes it really, really does.

Imagine you’re a foreign national working somewhere in Belgium. Further imagine you were let go from that position, for reasons too tedious to go into right now.

What’s your next move? You’ve held a position at an arguably prestigious and certainly internationally renowned place, you’ve maybe worked on a huge contract for important clients, you’ve perhaps worked on an international team for some time.

Leverage that experience, right? Write an impressive CV and move on, right.

I don’t know about you, but my first move would not be to leave miffed comments on my ex-boss’ weblog.

Well, I say miffed… Starting on 11 October 2007 (“Die”, written as “tintin”), over “EVIL BITCH” on 11 June 2008, to yesterday’s choice comments “freak!!!!!!!!! unlucky sprogs tramp and unfit mother”, “DIRTY CUNT STILL FUCKIN AROUND WITH P”, “still cheatin on your husband” as “back stabbin” — there’s literally oodles where that came from.

I really don’t know, but I’m pretty sure that would not be my first move.

And, you know, Shane: I certainly wouldn’t be so career-suicidally stupid as to sign all my comments with my very own personal @yahoo.ie e-mail address. From an IP address that can be quite accurately traced.

[In case you were wondering: yes, we’re very sure of who it is, yes, we’ve been in touch with him to ask him to stop, and yes, he’s been reported to Yahoo abuse. And yes, he’s fecking lucky I didn’t feel particularly vindictive today. Any guesses as to how fast a post with his full name in the title would rise to the top of the relevant Google rankings?]

Rania van Jordanië

vrijdag 5 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Wohow.

Jordanië heeft zo’n beetje een traditie van interessante koninginnen, maar dit is wel puh-ret-tee impressive.

Op de wijze van André has a posse — Koningin Rania heeft een YouTube channel:

[via Ine]

Del.icio.us op 5 december 2008

vrijdag 5 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Zwarte Piet is een dief en een dronkaard

zaterdag 6 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Flessen bier laten rondslingeren, tot daar aan toe, maar dat Pieterman met z’n zwarte tengels in papa’s drankenkabinet zit…

Zwarte Piet is een dief en een dronkaard

Nee, dat kan niet door de beugel.

Gelée de coing / kweepeergelei

zaterdag 6 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 15 reacties

Gisteren ben ik over de middag het huis uitgestrompeld om iets te gaan eten met Sandra: overheerlijke Ravioli Novarese in de Marco Polo in de Serpentstraat.

In het naar huis gaan, binnengesprongen bij vaste groenten– en fruitboer Bayram: granaatappels en kweeperen gekocht. Waarom? Geen idee. Omdat ze daar lagen te liggen en ik zin had om nog eens iets klaar te maken, denk ik.

(Griezelige episode trouwens: Sandra komt praktisch elke dag bij Bayram, ik kom er misschien om de paar weken eens. Staan we daar bijna aan te schuiven om te betalen, komt Bayram uit zijn administratiehokje, begroet hij mij toch wel niet joviaal met een “Ah, meneer Michel!” zeker? Creepy.) (Maar wel wijs, natuurlijk.)

Afijn. Thuisgekomen, en aangezet.

Nodig

 • kweeperen
 • citroenen
 • suiker

Werkwijze

 1. Was de kweeperen.

Kweeperen

 1. Snijd de kweeperen in stukken. Belangrijk: gooi zeker niet de klokhuizen weg. Daar zit namelijk een groot deel van de pectine in die van het sap gelei zullen maken.
 2. Gooi de stukken in een pot en bedek met water (net zoals je met aardappelen zou doen).

Kweeperen

Normaal gezien zou je de kweeperen schillen, en schillen + klokhuizen in een dichtgeknoopt mousseline zakje steken bij de geschilde stukken, maar ik had geen mousseline, pech.

 1. Laat ongeveer een half uur tot drie kwartier op een zacht vuur  staan — tot de kweeperen zacht zijn.
 2. Giet het vocht door een fijne zeef in een nieuwe kom, haal de stukken kweepeer uit de kookpot, spoel de kookpot uit dat er geen onzuiverheden meer in zitten, en giet het vocht weer in de kookpot.

Als je een chinois hebt, is dat het ideaal gereedschap. Die van ons is in de natuur verdwenen, ik heb het met een klein zeefje moeten doen, bah.

Als je geduld hebt, kan je de stukken kweepeer een beetje pletten en het geheel een nacht in een neteldoek boven een kom ophangen en laten uitlekken om zoveel mogelijk sap en smaak binnen te rijven. Ik had zoveel geduld niet.

Gooi in geen geval het vruchtvlees weg!

 1. Weeg hoeveel vocht er is, en voeg 3/4 zoveel suiker toe. Ik had een halve liter vocht, dus ik heb 375 g suiker toegevoegd.
 2. Voeg (door een fijn zeefje) citroensap toe, naar smaak.

Traditioneel zegt men één citroen per liter vocht, maar ik heb het graag wat zuurder, ik heb het sap van twee citroenen toegevoegd.

 1. Breng aan de kook op een hard vuur en laat ongeveer een half uur doorkoken, tot de gelei de juiste consistentie heeft: als je een druppel op een koud bord laat vallen, moet die druppel meteen stollen. 

Kweeperengelei

 1. Giet voorzichtig over in (gesteriliseerde) confituurpotjes.

Kweeperengelei

Er zijn ongetwijfeld vijftig manieren om kweeperengelei te maken (met en zonder citroen, met en zonder vanille, meer of minder vast), maar uiteindelijk is het bijzonder eenvoudig: kweeperen in stukken en koken, sap afgieten, suiker bijdoen, doorkoken, klaar.

Al de rest zijn variaties naar eigen smaak.

Pâte de coings / dulce de membrillo

zaterdag 6 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 14 reacties

Als een mens kweepeergelei gemaakt heeft, is het sap van de kweepeer al gebruikt, maar blijft men achter met het vruchtvlees. Bij deze een eenvoudig recept om met die rest iets te doen.

Nodig

 • vruchtvlees van kweeperen
 • evenveel kristalsuiker als het vruchtvlees weegt

Werkwijze

 1. Het vruchtvlees pureren. In mijn geval zaten klokhuizen en vel er nog aan, dus heb ik eerst de stukken gekuist en dan door de passe-vite gedraaid.

Pâte de coings

 1. Het resultaat in een stevige pan met dikke bodem — gietijzer, bijvoorbeeld — kappen, en er evenveel suiker aan toevoegen als het gepureerde vruchtvlees weegt. In mij geval had ik een halve kilo vruchtvlees, en heb ik er dus een halve kilo suiker aan toegevoegd.

Paté e coings

 1. Op een zacht vuurtje zetten en voortdurend roeren met een houten lepel.

Pâte de coings

 1. Na een tijdje (drie kwartier of zo) merk je dat het geheel een soort pasta geworden is, en dat die pasta los komt van de bodem.
 2. Pasta uitgieten op iets plats. Ik had een tefalachtig taartvormachtig iets:

Pâte de coings

 1. Dit een paar dagen laten rusten om te laten uitdrogen. Een goeie week, eigenlijk. Op een warme, droge plaats.
 2. In blokjes snijden, de blokjes in kristalsuiker rollen, en nog een paar dagen laten rusten.
 3. Bewaren in een afgesloten blikken doos.

Ik kon niet zo lang wachten, ik heb er alvast een paar blokjes van gemaakt:

Pâte de coings

Wordt vervolgd volgende week.

Del.icio.us op 6 december 2008

zaterdag 6 december 2008 in Links. Permanente link | 2 reacties

Krieeep krieeeeppp

zondag 7 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Mijn rug voelt aan als een schurende scharnier als ik beweeg. Het maakt zo het geluid van een grommende maag, maar dan aan de achterkant in plaats van de voorkant. En telkens ik beweeg, niet zomaar om de zoveel tijd eens.

Dat is, denk ik, geen goed teken. Ik ga nog een dag afwachten, en als het maandagavond nog zo is, ga ik naar een dokter. ‘t Is nu verdorie al van donderdagavond dat het meer pijn doet dan anders, en vooral: dat dat geluid er is.

Ik ben een beetje ongerust.

De kinderen op een rij

zondag 7 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Omdat dat eigenlijk om de zoveel tijd eens zou moeten gebeuren: de stand van zaken van de kinderen.

3088418217_6f54b235b6_b 3089256998_c511e5113e_b
3089256754_c2d735263c_b 3089255946_5e47dc85cf_b

Ze groeien, jawel.

Del.icio.us op 7 december 2008

zondag 7 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Nog eens de kinderen

zondag 7 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ze worden allemaal zó groot dat het nauwelijks nog te volgen is. Dat groeit allemaal bijna onmerkbaar. Het lijkt alsof er helemaal niets verandert, en dan plots gaat het van “hey, is dát onze zoon/dochter?”

Zelie

Anna is Mega-Mindy

Jan is Spiderman

Louis is Venom Spiderman

Ze zijn voor drie vierden verkleed omdat Anna absoluut haar snieklazen-megamindy-kostuum aan wou doen voor het verjaardagsfeestje van Felix, en dat Louis en Jan dan maar ook verkleed mochten gaan.

Desperately seeking vakantievriendin

maandag 8 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Vader had de boter opgegeten: ik heb nog niet eens zo lang geleden mijn hele linuxcomputer uitgewist en opnieuw geïnstalleerd. Dat was niet erg, want ik doe toch zowat alles on-line, juist?

Nee, niet juist dus.

Ik had de naam en het adres van het vakantievriendinnetje van Zelie deze zomer in Kos ergens in een bestandje op die computer gezet. En dat bestandje is nu, samen met de rest van de inhoud van de laptop, weg. Onherroepelijk verdwenen.

Een ramp, een nachtmerrie: ze waren onafscheidelijk de laatste paar dagen, en het was zó een enorm drama toen we ‘s avonds wegmoesten…. mijn hart brak. Er werden allerlei dure eden gezworen dat ze elkaar zéker nog eens zouden zien, in de volgende vakantie.

Maar ik was dus haar adres kwijt. Er stond ons nog iets bij van een café (of restaurant, of café-restaurant) op de hoek van de Markt in een gehucht op ongeveer zoveel kilometer van Gent, maar wat en hoe en waar precies: geen idee meer.

Drama! Recriminaties! Awoert mij!

Ondertussen hebben we het teruggevonden — een combinatie van wat er al op mijn weblog was verschenen, Sandra die in de onlinegoudengids op geografische proximiteit zocht, en ter finale bevestiging: dat ik de naam meteen herkende toen zij hem zei.

Oef.

Nu nog een afspraak maken tijdens de kerstvakantie.

Del.icio.us op 8 december 2008

maandag 8 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Del.icio.us op 9 december 2008

dinsdag 9 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Zo van die dagen

dinsdag 9 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Het was redelijk druk, om allerlei redenen, de laatste paar dagen. Sta me toe even in zelfmedelijden te zwelgen.

Verjaardagsfeesten, werk voor het werk, vergaderingen allerhande. Uniek en in geen maanden meer gezien: ik heb denk ik van zaterdagavond tot dinsdagavond laat in totaal een half uur of zo tijd heb gehad voor (privé)mail.

Ik heb een backlog van honderden en honderden mails, ’t is niet proper meer.

Normaal gezien slaag ik er wel in om links en rechts een paar keer per dag of per uur naar mijn Gmail te kijken, een mens weet nooit, maar neen dus: helemaal niets.

Zondag (een beetje) uitgeslapen, gegeten, verjaardagsfeestje, naar mijn ouders, naar huis, werk, werk, werk tot zeer vroeg ’s morgens. Maandag druk werk op het werk, en ’s avonds vergadering van Gentblogt tot halftwaalf of zo, en dan verder gewerkt voor het werk tot in de nacht. En dinsdag toch wel redelijk hard doorgewerkt, zonder zelfs maar GMail open te doen, naar Gent terug, rechtstreeks naar de dokter (mijn rug, was ik dat vergeten zeggen? die deed verschrikkelijk pijn de laatste paar dagen), van de dokter rechtstreeks naar de Handelsbeurs voor een optreden, en dan naar huis.

En dan een beetje crashen, nu, denk ik.

Vervelende gevolgen ook trouwens, van geen persoonlijke mail gelezen te hebben. Bah. Hatelijk.

Kaum zu glauben

woensdag 10 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Er is, na misschien een jaar of anderhalf, één van de vijf toestellen opgedoken die ik weet in huis te zijn ergens, maar niet weet waar precies.

Een PSP, die in een oude computertas zat die ik al een hele tijd niet meer gebruikte. Nu er nog een voeding/kabel voor terugvinden, en we zijn vertrokken.

Vertrokken waarvoor, daar kan ik niet zo direkt een antwoord op verzinnen. Maar in alle geval vertrokken.

Er ligt ergens een tweede PSP en een videocamera. En twee Dells van mijn vorig werk die twee jaar geleiden einde lease waren. En ongetwijfeld nog veel gerief waarvan ik vergeten was dat ik het had — daarnet bijvoorbeeld nog een Marsupilami gevonden die ik niet meer gezien had sinds ik hem gekregen had.

Al mijn hoop blijft gesteld op het huis, en hoe het zal zijn als het in orde is en er overal waar nodig bergplaats zal zijn.

Hope against hope, noemen ze dat zeker? Als er maar genoeg bergplaats zal zijn dat niet alles in plastiekzakken moet zitten, dan zal alles teruggevonden worden. En terug te vinden zijn.

Kwesttie verbouwingen vandaag trouwens thuisgekomen in een keuken die ei zo na een nieuw plafond heeft. Foto’s volgen.

Hierarchie

woensdag 10 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Beardposter_lg

Het rammelt nog een beetje, maar er zit wel iets in.

Del.icio.us op 10 december 2008

woensdag 10 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Verbouwingen: de keuken (ix)

woensdag 10 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Petit à petit begint het er nu echt wel ernstig op te trekken.

Een tijdje geleden is er een aanvang genomen voor de leuning van de (nieuwe) trap. ‘t Wordt een ingewerkte leuning met, jawel, lichtjes erin:

Trap! Licht!

Ik heb er geen idee van hoe die leuning precies zal afgewerkt worden, vooral dan de randen in het begin en op het einde en de overgang in de hoek, maar ik heb er wel vertrouwen in. Spannend!

Gisteren kwam ik thuis en zat er een traliewerk voor een nieuw plafond, en hingen er glazen deurtjes aan de kastjes boven het werkblad (links op de foto):

Plafond

Ondertussen komt er links en rechts overal een beetje licht bij, trouwens. De trap, maar ook dat alcoofje/venster in de muur, en onder de kastjes daar links, en in het plafond in de bijkeuken. Wij-hijs.

Verlichting!

Het wit op het werkvlak is trouwens nog altijd de beschermende plastiekfolie op het inoxenen werkblad. Die gaat er af van zodra het gros van het werk gedaan is en Peter er niet meer voortdurend over loopt.  

Oh, en het geheime kastje naast het vuur is er sinds vandaag ook:

Keuken

Keuken: uitschuifkastje

Een groot gemak, eigenlijk: daar kunnen we de meest gebruikte kruiderijen in steken. Zout en peper en olijfolie en dingen. Kijk, ik weet niet hoe het met u zit, maar ik vind dat dus fantastisch, van die kleine dingen die er links en rechts in de keuken zitten.

Keuken: uitschuifkastje

Next up?

Het plafond, vermoed ik, en dan misschien de balk opkuisen? En verder verlichting, onder de kasten en boven het centraal vliegdekschip. En schilderen. En afwerking.

Ah, en de trap natuurlijk, en deuren, en dan de living, en het achterhuis, en het bureau, en, en, en.

Gevonden

woensdag 10 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Op het internet gevonden, zonder verdere context.

Gevonden

Intrigerend, nee?

Waar was u op 13 maart 2005?

donderdag 11 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Zozo, heer E. stelt een vraag.

In de CSI’s en de boekjes kunnen de schlechteriken altijd zeggen war ze precies waren op deze of gene datum.

Zouden u en ik dat ook kunnen?

Dertien maart tweeduizend en vijf, waar was ik? In een eerste tijd zonder opzoekwerk, in een tweede tijd met opzoekwerk.

Zonder opzoeken? Even kijken. In 2005 werkte ik voor het Europacollege. Maart, dan was het daar rustig. Dertien maart was een zondag. Um. Ik kan me geen verjaardagen of zo herinneren. Dus, euh. Nee. Geen idee.

Mét opzoeken: ik heb in de nacht van 13 maart 2005 World of Warcraft gespeeld, met een Noor van 17, een Italiaan van 19 en een Turk van 20.

Ik heb lang uitgeslapen, en dan heb ik wat gewerkt aan mijn genealogiedatabase.

In de namiddag ben ik naar de tuin getrokken, waar het begon te lente-zijn, en heb ik er foto’s getrokken. Die ik, blijkbaar, nog niet op het internet gezet had. Bij deze dan maar!

Er zaten springstaarten (twee op de foto hieronder):

Springstaarten

Er zat een huisspin in een hoek in ons achterhuis:

Huisspin

…en er zat, oh joy, ook een lichtroze mijt:

Mijt

De rest van de zondag heb ik rondgesurft op het internet, wat onderzocht hoe ik een nieuwe tuinsafari-website zou kunnen maken, The Observer gelezen, en een lange blogpost geschreven over een quiz.

Zo. Een weblog hebben, dat is soms een gemak.

Del.icio.us op 11 december 2008

donderdag 11 december 2008 in Links. Permanente link | 4 reacties

Rab C!

donderdag 11 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Rab C Nesbitt komt terug! De 23ste om 21u! Hoera! Hoezee! Joepie! Joechei!

Ik ben opgegroeid (nu ja) op Gregor Fisher. Seizoenen lang het wedervaren van Rab en long-suffering Mary Doll, en Jamesie en zijn vrouw, en de zotten in de Two Ways, en hoe Jamesie dingen deed met Mary Doll, en toen Rab buitengesmeten werd en aan (nog) lager wal geraakte, en hoe het dan weer goed kwam, en, en, en.

Oh, ik ben zo benieuwd te zien wat er met iedereen gebeurd is.

Omega Pharma zijn charlatans

vrijdag 12 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 15 reacties

Ik had hier eerst “Patrick Vankrunkelsven is een hypocriet” boven gezet als titel. In de redenering dat het geen kwaad kan als een titel polemiek uitnodigt, en dat het vies is dat er klachten zijn over een electronische gadget maar dat homeopathie dan wél zou mogen.

Stom van mij, en ik had beter moeten weten. Patrick Vankrunkelsven is géén hypocriet. Hij trekt wel degelijk van leer tegen alle niet-evidence-based geneeskunde en gelijkaardige — zie bijvoorbeeld hier en hier.

Mijn welgemeende excuses.

In De Morgen vandaag geblokletterd: “Wonderchip Omega Pharma is gewoon plat charlatanisme”.

Van een ding zijn we zeker: deze chip zendt extra straling uit en de kans dat die meer schade berokkent dan wel beschermend zou werken, is bijzonder groot. Ik geef toe, ook de titel van dit stuk en deze bewering vergen meer onderbouwing, maar ze zijn even gratuit als de bewering van Omega Pharma als zou deze chip werken. Maar deze laatste claimt een gezondheidsvoordeel waarvoor de goedgelovige burger moet betalen, zonder het minste bewijs. En daar kwamen bijzonder weinig kritische opmerkingen over.

Zozo. Boude beweringen, op de bres voor de gezondheid van de burger.

En homeopathie dan?

Dit gadget komt in de rekken van de apotheek, naast geneesmiddelen. […] En natuurlijk zijn er geen studies die enig gezondheidseffect aantonen. Kortom, er bestaat vandaag niet de eerste vorm van evidentie. Normaal zou men dan verwachten dat iemand, die zonder bewijs met dergelijke claim komt opzetten, onder pek en veren zou bedolven worden. Deze keer niet dus, de media namen het verhaal zonder de minste kanttekening over, enkel op VRT radio werd een deskundige geraadpleegd.

Zozo. Op de bres voor “evidence based” dingen.

En homeopathie dan? Daar zijn géén bewijzen voor nodig om ze in de apothekersrekken te zetten?

Decennia lang onderzoek, en niet één dat sluitend klopt, maar het enkel voor electronica dat het belangrijk is om een studie te hebben die gezondheidseffect aantoont?

Een geneesmiddel moet ook kunnen aantonen welk het werkingsmechanisme is. Welnu, de radiogolven die men denkt te onderdrukken zijn 30 centimeter lang, het is me een raadsel hoe een chip die niet eens ter hoogte van de antenne wordt geplaatst een ‘omgekeerde’ golf kan uitzenden die perfect overeenkomt en de hersenen beschermt. En dit dan op een manier dat de elektromagnetische golven, die noodzakelijk zijn voor de werking, ongemoeid worden gelaten? Alsof de radiogolven die de gsm uitzendt zo vriendelijk zouden zijn om even via de chip te passeren?

Zozo. Interessant.

Om te beginnen: theoretisch is het wel mogelijk, wat Omega Pharma hier verkoopt. Theoretisch, mits men iemands hoofd en iemands GSM in een bankschroef zet zodat ze niet bewegen, en men er meettoestellen aan vastkoppelt en alles net zó afstelt dat de golven elkaar opheffen.

Het kan dus wel, wat Omega Pharma zegt. Het is geen uitgevonden  iets, geen Samuel Hahnemann die eind de achttiende eeuw plots besloot “euh ja, zo zal het wel werken, denk ik, vermoed ik”.

“Een geneesmiddel moet ook kunnen aantonen welk het werkingsmechanisme is”, schrijft dokter Vankrunkelsven.

En homeopathie dan?

Het geheugen van water? Similia similibus?

Zeg, en als Omega Pharma nu eens zou zeggen dat we het allemaal verkeerd begrepen hebben, dat het helemaal geen tegenstraling is dat die chip uitzendt? Dat het een gelijkaardige straling is aan GSM-straling, maar in een minuskuul minuskuul minuskuul “verdunde” hoeveeldheid, zó erg zwak dat je het eigenlijk niet meer kan meten?

Dat het een homeopathische chip is. Zou het dan geen probleem zijn, voor dokter Vankrunkelsven de minister?

En dan het idee om deze prullaria te verkopen via de apotheek. Op deze manier geeft men het een soort kwaliteitslabel mee. Stappen de apothekers, die normaal bij de aflevering garant staan voor de kwaliteit van het afgeleverde product, hier in mee? Gaan ze hiermee hun geloofwaardigheid van zorgzame afleveraars van producten, waarvan ze de kwaliteit garanderen, niet ondermijnen?

En homeopathie dan?

Als apothekers op deze kar springen, kunnen alleen commerciële redenen een verklaring geven. De aard van het product hoort mijn inziens sowieso niet thuis bij een professional die farmacologie studeerde. Maar als zij dit willen verkopen zou men van de beroepsgroep tenminste een ernstige kwaliteitscontrole door een onafhankelijk organisme verwachten. Te vrezen valt dat apothekersorganisaties niet veel kaas gegeten hebben van elektronica. Lijkt het er dus niet op dat ze hun goede naam laten misbruiken voor louter lucratieve redenen?

Electronica, daar hebben ze wellicht geen kaas van gegeten.

En dat is dan plots een probleem. En kwakzalverij? Toverdokterij? Dat is géén probleem dan?

Wáár was hondenstront nu ook weer goed voor?

Ik zal in elk geval aan de minister van Volksgezondheid vragen een onderzoek te laten doen om tenminste de schadeloosheid van dit gadget na te kijken.

Zelfs als het schadeloos is, dan zouden mensen zich door dat ding veiliger kunnen gaan voelen en meer hun GSM gaan gebruiken, waardoor ze dan meer zouden blootgesteld worden aan de eventuele schadelijke gevolgen van hun GSM.

Zo’n ding is nooit schadeloos. Net als homeopathie.

Als mensen absoluut een juju nodig hebben van een toverdokter, dan mogen ze die gaan halen bij hun locale Baron Samedi. Als mensen hun homeopathische nonsens nodig hebben, dan mogen ze daar bij een kwakzalverijwinkel om gaan.

Excrementum caninum? Rechtdoor tot aan de klankschalen, rechts aan de oorkaarsen, ge kunt het niet missen.”

Maar niét bij de apotheker.

De maan

vrijdag 12 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik zou heel, heel, héél erg graag een goed statief hebben, dat ik een hele reeks foto’s zou kunnen nemen, en die dan met pakweg Registax op mekaar zou kunnen zetten.

Maan, twee

Osiris

vrijdag 12 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Kijk, zó zag hij er een paar minuten voor hij van ons was uit, op 7 juli van dit jaar:

Kitten

…en dit is hoe hij er nu uitziet:

Osiris

Smeerlap eerste klas. Loopt buiten op straat van zodra hij ook maar de deur hoort opengaan, valt alles aan dat ook maar in de buurt komt, dieft alles weg wat ook maar half eetbaar lijkt.

En dieft ook harten.

Ergens deze maand gaan zijn gonaden eraf. En dan allemaal hopen dat hij wat kalmer wordt!

Del.icio.us op 12 december 2008

vrijdag 12 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Hai, dozo

vrijdag 12 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Japanezers aardige mensen, had ik dat al gezegd?

Ja? Ja?

Welaan dan.

Takara Yomy: fototoestel dat foto’s pakt, en ook nog eens afgeprinte foto’s kakt.

Bettie Page

vrijdag 12 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ik hoorde het pas vandaag, dat Bettie Page gisteren overleden is, en ik was er helemaal van gepakt.

I want people to remember me as I was, zei ze in 1998, toen men haar vroeg waarom ze na de jaren 50 niet meer in het openbaar verscheen.

Bettiepage3

Bettie Page was een visioen, de perfecte vrouw, onschuldig en oh boy absoluut niét onschuldig tegelijk.

Ze laat een handvol foto’s en wat filmpjes na. En ontelbare gebroken harten.

Bettiepage

Hot dog!

zaterdag 13 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Smakelijk.

[22.1]

Del.icio.us op 13 december 2008

zaterdag 13 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Misère, misère

zaterdag 13 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ik ben vandaag naar de stad geweest: een iPod touch die ik tweedehands voor mijn madam gekocht had, deed raar. Opladen, en dan op geen tijd weer leeg: twee dagen op standby en de batterij was zo plat dat ze in eerste instantie zelfs weigerde opnieuw op te laden.

De mannen in de Applewinkel waren niet verrast. Gebeurt wel meer. Gekend probleem. Nieuwe batterij kost u 90 euro meneer.

Afijn. Eerst eens kijken of het nog gebeurt. En als het nog gebeurt, dan, euh, tja. Aankoopfactuur proberen vast te krijgen, zeker?

All right?

zaterdag 13 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Wel, euh, niet echt.

Ik zit in de trekzetel in plaats van op Comedy Casino. I’m so happy.

Ik ging namelijk even over en weer naar de stad deze middag, en mijn rug klonk als een zak vol maraca’s.

Misschien maakt het gewoon geluid omdat ik ouder word en mijn gewrichten niet meer mee willen, maar voor hetzelfde geld is er iets kapot aan het metaal en schraapt dat tegen ander metaal, of tegen been.

Of het zou moeten zijn dat “ouder worden” plots op één dag gebeurt: dat geluid is er sinds donderdagavond 4 december. Het was een dag niet meer dan raar, daarna deed het een paar dagen pijn, en sindsdien is het vooral een heel erg vies en angstig gevoel, met regelmatig pijnscheuten tot heel erg pijn.

Ik weet dat het voor hetzelfde geld echt maar ouderdom of het seizoen is, maar in mijn hoofd spookt toch maar wat De Man Van Het Hospitaal zei een jaar of vier en een half geleden. Dat de metaalconstructie in mijn rug hetvolgens hem vanaf binnen een jaar of vijf toch wel eens zou kunnen lastig krijgen.

Zachtjes meer en meer pijn beginnen doen terwijl de schroeven loswrikkel bijvoorbeeld, of catastrophic failure, zoals de man zei: dat het plots >klak< zegt, en dat het gedaan is met de rug.

Het kán helemaal niets zijn, maar het kan dus ook wél iets zijn. Dat is redelijk griezelig, eigenlijk, vooral als het geluid maakt en pijn doet waar het geen geluid mag maken en geen pijn mag doen. Nu ja, niet zoveel pijn mag doen (want pijn doet het toch heel de tijd).

Woensdagochtend een trip naar Dokter Hospitaaldokter, voor een kijkje naar het metaalwerk in mijn rug. Hopelijk voor wat geruststelling.

Wegens niet de minste zin in nog een rugoperatie.

Muziek? Kopen?

zondag 14 december 2008 in Sonstiges, Werk. Permanente link | 10 reacties

It’s funny cos it’s true.

muziek kopen?

[19.2]

Uwged8

zondag 14 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Snel! Nog een paar uur en de stemmen zijn gesloten voor de uwged8 van deze week!

Bij mij is het deze week deze geworden:

 1. Barbie Bangkok – New Delhi
 2. Stains of Noah – Conga Song
 3. Raketkanon! – Oh honey too bad your man

En bij u?

Omnivoor!

zondag 14 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Anna zingt:

Omnivoor, omnivoor, om-ni-voor.
Omnivoor, omnivoor, mijn om-ni-voor.
Omnivoor? Is dat omnivoor? Dat is omnivoor, en dat is ook omnivoor. En dat is omnikring, en dat is ook omnikring.

Anna

Dat is wat er gebeurt als ze vrijdag thuiskomt met “we maken een kring van jongetjes en meisjes” in haar hoofd, en zondag Jan en Louis ziet Spore spelen.

Voor de duidelijkheid.

Del.icio.us op 14 december 2008

zondag 14 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Was het maar…

zondag 14 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Awoert mijn rug.

pijn

Allez ju!

maandag 15 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 21 reacties

“Kick the fuck in,” blijf ik maar roepen tegen de gespecialiseerde pijnstillers. En na een tijd is het geen roepen meer, maar zachtjes en gebroken wenen: “Please kick in.”

De smeerlappen luisteren al een paar uur niet naar mij, helaas.

Ik ben dat soms zó beu, zo beu.

Zielig hé?

Del.icio.us op 15 december 2008

maandag 15 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Sekteleider Anciaux

dinsdag 16 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Ach, ik weet dat een mens alle kanten van het verhaal moet horen, maar kijk, ik ben er redelijk gerust in dat wat Bettina Geysen zegt in haar interview met De Standaard niet zo enorm ver van de waarheid zal zijn.

De mensen die zo snel mogelijk een opslorpscenario wilden, onder de vlag van de SP.A, hadden een aantal scenario’s in hun hoofd. Het eerste was dat Bert voorzitter zou worden en ons naar de SP.A zou loodsen. Want die Bettina wilde een zelfstandige partij uitbouwen, ook al was dat in kartel. Hun plan lukte niet, want Bert heeft wel veel aanhangers bij de partijtop – zij hangen van hem af voor hun postje – maar veel minder bij de basis. Een tweede scenario bestond erin dan maar alle verkiesbare plaatsen te bezorgen aan de getrouwen van Bert. Na de verkiezingen konden ze dan in groep naar de SP.A overstappen. Daar stelde zich een probleem: want dan moest Koen T’Sijen wel afrekenen met mij, voor die ene plaats in Antwerpen. T’Sijen had er dus alle belang bij mij opzij te schuiven. De poppen gingen pas echt aan het dansen, toen ik een communicatiecampagne voorstelde om onze naam Vl.Pro meer bekend te maken. Ik wilde dat doen met onze bekendste vijf mensen: Bert, Geert Lambert, Fouad Ahidar, Wouter Van Bellingen en mezelf. Toen wrong Bert vreselijk tegen: hij vergeleek het links-liberalisme met kanker en aids, die heel zijn partij kapotmaakte.

Shakespeariaans.

En dit:

We hadden voor ons kartel met de SP.A wel zes mandaten binnengehaald, maar de invulling van één mandaat bleef onzeker. Dat van Bert Anciaux zelf. Hij kon terecht op de Europese lijst of als lijsttrekker in Brussel voor het Vlaams Parlement. Maar in Brussel is zijn ster nog tanender dan in de rest van Vlaanderen. Naar het Vlaams Parlement wilde Bert alleen als hij zeker was opnieuw minister te kunnen worden, maar de SP.A is niet meer zo happig op regeringsdeelname. Dan is een zetel in het Europees parlement een mooiere fin de carrière. Het probleem was dat ons alleen de derde plaats op de Europese SP.A-lijst was toegezegd, een strijdplaats. Daar zat Bert mee gewrongen. Hij is dan verder gaan onderhandelen met Caroline Gennez. Zij vertelde mij achteraf wat hij met haar had besproken: nog voor Kerstmis zou er een nieuwe sociaal-democratische partij komen, die ‘Sociaal-Democraten’ zou heten, met SP.A en VlaamsProgressieven. Maar dat was helemaal niet wat onze partij wilde! Toch zei Caroline mij dat afhing van de integratie van onze partij in de SP.A of die tweede plaats op de Europese lijst nu naar Bert zou gaan of niet. Het werd mij duidelijk: als de partij meestapte in een opslorpscenario mocht Bert onze Europese vaandeldrager worden. Bert was dus de partij aan het uitverkopen om voor zichzelf een Europees mandaat te versieren. Toen ik hem daarover aansprak, heb ik die dreigende scheldtelefoon gekregen. Er is toen zelfs nog geprobeerd om de partij te laten ophouden, want dan kon ook ons partijhoofdkwartier worden verkocht en viel er nog een financiële bruidsschat te verdelen.

Over timing zal er wellicht kunnen gesproken worden (het lijkt me wat vreemd dat sp.a van naam zou veranderen zo vroeg voor de verkiezingen, alhoewel, vreemder zaken zijn gebeurd), maar de grove lijnen lijken me—opnieuw als totale buitenstaander—plausibel genoeg.

De invulling ervan zal wel persoonlijke inschatting zijn. Anciaux wellicht denkende dat hij de sp.a zou hervormen, sp.a er misschien van uitgaand dat het de goede krachten van Spirit VlPro een onderdak zou bieden (en er dan die vervelende Anciaux maar bij nemen, eventjes).

Maar het klinkt allemaal net iets teveel als iemand die niets meer te verliezen heeft, om als speculatie of nonsens afgedaan te worden.

Mijn gedacht: een lijst waar Bert Anciaux op staat, van welke partij die lijst ook moge zijn, of welke naam die lijst ook heeft, da’s een lijst waar ik voor de dooie dood niet op stem.

In het écht ken ik de man natuurlijk niet, maar politiek: vies ventje.

Dokters en dochters

dinsdag 16 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Het was “wel eens leutig” in het begin, maar tegenwoordig steekt het me meer en meer hartsgrondig tegen, die pastiche op telenovela’s in Woestijnvis.

Het is, voor mij althans, op zeer weinig tijd omgeslagen van een soms grappige manier om te lachen met de manier waarop typische soaps genre Sons & Daughters of Days of Our Lives of The Bold and the Beautiful werken, naar een ongelooflijk irritant ik-wil-wel-maar-ik-kan-niet.

De persiflage van de trage filmstijl, het typische acteren en een minder dan vlot taalgebruik was eventjes grappig, maar is tegenwoordig beschamend — ik vind het neigen naar het belachelijk maken van de acteurs.

Er is wellicht een reden dat er heelder teams professionals schrijven aan The Bold and the Beautiful.

Faut pas jouer les riches quand on n’a pas le sou.

Mensenspotting

dinsdag 16 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Ik heb gisteren voor het eerst in mijn leven de meneer van Houbi gezien. En de meneer van Ferket.

En ik heb hallo gezegd tegen meneer Wauters. En tegen mevrouw Lama. En meneer Stevens. Ik heb zelfs een afplakker op mevrouw Lilith geplakt.

Een niet-gewaarschuwd mens zou even kunnen gedacht hebben dat ik zowaar sociaal deed!

Del.icio.us op 16 december 2008

dinsdag 16 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Amazon-URL

woensdag 17 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Soms zijn het de kleine dingen die het vreemdst aandoen.

Sinds jaar en dag staan er .cfm’s in de adressen van MySpace, van toen het daar nog ColdFusion was vermoed ik.

En sinds jaar en dag waren de URL’s van Amazon herkenbaar. Eerst stond er /exec/obidos/ in de URL (naar de stad Óbidos aan de Amazone), zoals hier bijvoorbeeld: Middle Eastern Mythology: From the Assyrians to the Hebrews.

Een beetje later stond er /gp/ in (voor Gurupá, ook een stad aan de Amazone), zoals hier: About Face.

En nog wat later stond er  /dp/ in (voor, prozaisch, “detail page”): If Chins Could Kill: Confessions of a B Movie Actor.

Natuurlijk werken al die URL’s nog. Ze zouden wel gek zijn om ze niet meer  te doen werken. Maar wat me nog niet bewust opgevallen was tot daarnet, is dat er al een hele tijd trefwoorden in de default URL staan: om aan de pagina van Thoughtful Interaction Design: A Design Perspective on Information Technology te raken staat er http://www.amazon.com/Thoughtful-Interaction-Design-Perspective-Information/dp/0262122715/.

Dat deed vreemd aan: het was me nog niet opgevallen, en het is zeker al anderhalf jaar of langer zo.

http://www.amazon.com/dp/ISBN-nummer is trouwens genoeg om tot aan een detailpagina te geraken van een boek te raken, voor wie plaats wil uitsparen.

Ja, da’s gelijk zeggen dat er in het meer van Loch Ness misschien een monster zit, ik weet het.

Foto’s van mijn rug

woensdag 17 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Verslag uit de wachtzaal! Veel valt er eigenlijk niet te vertellen: het AZ Sint-Lucas is efficiënt in die zaken.

Aanmelden op straat 30 met SIS– en identiteitskaart, doorgesluisd naar straat 21, kort overleg aan de aanmeldbalie aldaar (wat ging het nu alweer zijn? NMR? MRI? of toch eerst gewoon Rx?), eruit gekomen dat het in eerste isntantie gewoon Rx zal zijn, plaatsje zoeken tussen de andere mensen, wachten.

Veel oude mensen in de wachtzaal, met namen als Omère en Valère. Vreemde telefoon voor de dames aan de balie: “Fytotherapie? Sorry mevrouw, dat doen wij niet, wij doen radiologie. En wélke dokter heeft dat voorgeschreven? Nee mevrouw, ik kan u wel een afspraak geven, maar als wij niet weten voor wat precies, dan staat u hir misschien voor niets.”

(uit wat ik kan reconstrueren, zal het wel een oudere mevrouw geweest zijn die het geschrift van haar dokter niet kon lezen; uiteindelijk zijn ze uitgekomen op “echografie”, dat er alvast een afspraak zou gemaakt worden, en dat de mevrouw nog eens zou navragen)

Verder een meneer met zijn vrouw en een pijnlijk stijf been (bij de meneer, niet de mevrouw), een kindje van een jaar of tien met een lippenstifmodel cola-lekstok, een onverwachte schouder die moest ge-echografeerd worden, en een jonge snaak met één schoen aan, één sandaal in de hand, één blote voet en een luide goeiendag voor iedereen in de zaal. Die met de verkeerde voet hinkt. Hmm.

Oh, ‘t is aan mij. 

*
*    *

Ha, terug van dokter radioloog. Ik mocht meegaan op de rode lijn, voorbij allerlei ziekenhuisbedden en rolstoelen vol hoopjes oude mens—stilletjes verschrompeld, dofjes bleek—en wachten in een tweede wachtplaats.

Het kan mijn verbeelding zijn, maar het leek alsof iemand daar een zak met donkerrode vloeibare medicijnen tegen de muur gesmeten had. Misschien was het gewoon een verfvlek, natuurlijk: ze zijn daar aan het renoveren.

Een paar jaar geleden heb ik daar ook nogal wat gestaan. Soms leek het uren, soms was het uren: allemaal samen wachten in ons bed op de gang, een gekke opstopping van te grote bedden vol ingeduffelde kapotte mensen die voor de dooie dood (ha) niet met elkaar spraken, en hun afspraak met de vereeuwigingsmachine afwachtten.

Afijn. Niets van dat vandaag: Binnen om 9u (voor de zekerheid), aan de balie om 9u30, en ongeveer stipt om 10u mocht ik mij laten fotograferen, rechtstaand, rug naar voor, driekwart links, driekwart rechts, rug naar achter.

Een korte episode waarbij mijn rechterringvinger verpletterd werd in de raderwerken van de radiologietafel niet te na, was het een relatief pijnloze operatie, met enkel het kraken van mijn rug, het zoemen van de machine en de instructies van de radioloog als leestekens.

Een keer of tien “even niet ademen en niet bewegen… u mag weer ademen” later mocht ik mij weer omkleden.

(beetje pijnlijk intermezzo toen de mevrouw van de meneer met zijn pijnlijk stijf been binnenkwam in mijn omkleedkot, en bevroor — tot ik haar met mijn lange sjaal al rond de nek maar mijn broek nog in de hand met een welgemikte “ge moogt gerust binnenkomen hoor, er is plaats genoeg” toch buiten kreeg)

En toen was het voorbij, en zo zit ik in de eerste wachtzaal te wachten tot ik mijn foto’s meekrijg. Op CD.

*
*    *

Een dik half uur gewacht. Ondertussen thuis, en de foto’s van de CD gehaald. De meegeleverde lezer werkte niet wegens de één of andere XML-fout, gelukkig zijn er veel gratis DICOM-lezers op het internet.

Ik zie veel verbogen metaal, maar ik heb geen idee of het meer verbogen is dan het al was. Ik heb er ook geen idee van hoe je moet inschatten of een schroef los zit of niet, of fragmenten niet-aan elkaar gegroeide ruggenwervel gebarsten zijn of niet. Het kraakt nog altijd, en ik ben er nog altijd niet gerust in.

Ik moest dringend een nieuwe afspraak maken met de dokter. Bij deze dan maar.

Oh! Wat ik wél kan zien op de röntgenfoto, da’s dat er nog nietjes in mijn rug zitten! Kijk, daar rechts onderaan:

Nietje

Nietjesman.

Zonde van de Zendtijd Zeneriek!

woensdag 17 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Ha!

Meer details op Facebook: groep en fanpagina. Eén dezer dringt een afstapping te Brussel zich op, om nog eens zo’n opname mee te gaan maken.

Del.icio.us op 17 december 2008

woensdag 17 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Vakantie

donderdag 18 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Getver wat wordt het hoogtijd dat het vakantie is.

Ik zou zo enorm graag nog eens naar Ierland gaan. Zonder kinderen, ja.

Bought the t-shirt

donderdag 18 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 15 reacties

Door omstandigheden vandaag bijna niet kunnen werken, veel (véél) moeten zoeken op stommigheden in Drupal (geen oplossingen gevonden) en obscurigheden in Visio (wel oplossing gevonden, kind of), en morgenochtend wordt er iets verwacht.

Wat doet een mens dan? Juist: procrastinatie. Deze lijst van honderd invullen bijvoorbeeld, die al een tijdje de ronde doet. Ik zal daarbij de wellicht de laatste zijn die eraan toegeeft, maar kijk: als de procrastinatie is in de man, is de wijsheid in de pan.

Of zo.

Wat ik al gedaan heb in het vet, wat ik nog van plan ben te doen in het schuin.

 1. een eigen blog begonnen (duh) (en een eigen website toen het www nog net uitgevonden was) (en daarvoor een eigen bbs en een eigen fidonetnode, ha)
 2. geslapen onder de blote hemel (op camping in Portugal)
 3. gespeeld in een band (um nee. ik zou het enorm graag willen, maar ik moe mezelf niet voor de gek houden: ik ga er nooit genoeg tijd in kunnen steken om het goed te kunnen)
 4. in Hawaiï geweest (niet geweest, en niet speciaal een behoefte aan. De continentale VS daarentegen wil ik wel nog eens doen.)
 5. een vallende sterrenregen gezien (minder spectaculair dan beloofd, en veel kouder en oncomfortabeler, en een stijve nek door gekregen)
 6. meer dan je kon missen aan een goed doel geschonken (eigenlijk wel)
 7. Disneyland of de Efteling bezocht (jajaja, ik weet het, commerciële brol, maar we moeten toch eens echt met de kinderen naar Disneyland gaan)
 8. een berg beklommen (geen behoefte toe. Ik neem wel een helicopter.)
 9. een sprinkhaan gevangen (welzeker)
 10. een solopartij gezongen (een stuk opera, zelfs) (nee, geen details)
 11. gebungeejumped (met mijn rug? yeah right)
 12. Parijs bezocht (tuurlijk) (maar ‘t is alweer een paar jaar geleden)
 13. in een storm op zee gezeten (overtocht naar, of van, ik weet het niet meer, Engeland) (in slaap gevallen op het dek in de striemende regen, wakker gemaakt door een koppel Duitsers)
 14. jezelf een kunstvorm aangeleerd (is foto’s nemen kunst?)
 15. een kind geadopteerd (niet adopteren, maar wel pleegouder zijn. Later.)
 16. bij Comme chez Soi gegeten (‘t zal er wel ooit eens van komen)
 17. In de bovenste bol van het Atomium geweest (vorig jaar, dacht ik)
 18. je eigen groenten gekweekt (ja gij)
 19. de Nachtwacht of de Mona Lisa gezien. (Mona Lisa: teleurstellend, vond ik)
 20. in een nachttrein geslapen (op reis naar het Oostblok)
 21. een kussengevecht gehouden (duh)
 22. gelift (met twee man en één vrouwelijk element. Strategie: 20–jarig aantrekkelijk blond vrouwelijk element aan de kant van de weg plaatsen, twee louche manspersonen en drie zware rugzakken in het struikgewas verbergen)
 23. je ziek gemeld, terwijl je alleen een kater had (don’t ask)
 24. een zandkasteel gemaakt (duh)
 25. lamskoteletjes gegeten (duh. Zijn dat hier Hollanders die de vragen stellen of zo? En valt het op dat ik geen enkele andere post die op deze vragen antwoordde, gelezen heb? Ik vermoed dat niemand die dingen leest, trouwens.)
 26. naakt gezwommen in ‘n lichtende zee (zotten!)
 27. een (halve) marathon gelopen (geen haar op mijn hoofd dat er ook maar in de verste verte aan denkt)
 28. met een gondel over het Canal Grande gevaren (dringend doen, nu er nog überhaupt een Venetië is)
 29. een zonsverduistering gezien (een paar jaar geleden speciaal naar Frankrijk voor gereden. Teleurstellend.)
 30. de zon zien opkomen (meer dan eens)
 31. gescoord met korfbal (korfbal moeten spelen, ja. Scoren? You must be joking.)
 32. een cruise gemaakt (oh, leutig: een week in een strandstoel aan het zwembad zitten. En dan nu precies hetzelfde, maar op een boot.)
 33. de Niagara Watervallen gezien. (lijkt me een fijne kitsch-vakantiebestemming, genre Las Vegas en zo)
 34. de geboorteplaats van je voorouders bezocht (duh, Hollandse én Amerikaanse vragen?)
 35. een Amish familie gezien (nog Amerikaanders)
 36. jezelf een vreemde taal geleerd (duh)
 37. genoeg geld gehad om tevreden mee te zijn (ook al het omgekeerde meegemaakt)
 38. de toren van Pisa gezien (yup. Indrukwekkend.)
 39. op een klimwand geklommen (rotsklimmen gedaan, zelfs)
 40. de David van Michelangelo gezien (moet er ooit eens van komen)
 41. karaoke (zwijgt…)
 42. een geiser zien spuwen (ik zou wel eens naar IJsland willen gaan. Of Yellowstone.)
 43. een vreemde een maaltijd aangeboden (het komt er denk ik binnenkort van)
 44. Afrika bezocht (wil nog wel eens doen, maar ik sta er niet om te springen)
 45. bij maanlicht langs het strand gelopen (welzeker)
 46. in een ambulance gelegen (jaha, met mijn rug) (en met mijn benen ook natuurlijk, en mijn hoofd)
 47. je portret laten schilderen (lang lang geleden, geen idee waar dat nu zou zijn, dat portret)
 48. diepzeevissen (ik vind vissen vies)
 49. de Sixtijnse kapel gezien (nog eens doen, dan)
 50. op de Eifeltoren geweest (duh)
 51. gaan duiken of snorkelen (snorkelen gedaan, duiken geen behoefte aan)
 52. kussen in de regen (dat moet haast wel, denk ik)
 53. een modderbad genomen (telt Torhout mee? met een bache in de modder?)
 54. naar een openluchtfilmfestival geweest (geweest, ja. Maar de fiml speelde niet.)
 55. in een film- of televisiescène verschenen (gho ja)
 56. op de Chinese Muur geweest (zou ik nog wel willen doen)
 57. een eigen onderneming begonnen (zwijg er mij van)
 58. een kunstwerk gemaakt (wat heet?)
 59. in Rusland geweest (op familiebezoek)
 60. soep geserveerd (duh)
 61. dingen deur aan deur verkocht (nope)
 62. op walvissafari (wat?!)
 63. zomaar bloemen gekocht (ja, en dan de verdachte blikken: wat wilt ge van mij?)
 64. bloed gedoneerd, of een ander orgaan (nah) (als ik dood zal zijn, mogen ze al wat nog in staat van werking is, gerust gebruiken)
 65. parachute gesprongen (ge zoudt zot moeten zijn)
 66. een concentratiekamp bezocht
 67. met een geblokkeerde pinpas aan de kassa gestaan (het gebeurt wel eens dat er geen geld meer op staat, tja)
 68. in een helikopter gevlogen (bof)
 69. een dierbaar speelgoed van vroeger bewaard (alles)
 70. het Lincoln Memorial bezocht (wil ik echt wel zien)
 71. kaviaar gegeten (als het goeie kaviaar is: heerlijk)
 72. een sprei gehaakt (mutsen en sjaals gehaakt, dat wel)
 73. op Times Square gestaan (kleiner dan ik verwacht had)
 74. door de Everglades getrokken (in mei, met zo’n boot)
 75. ontslagen (nog niet meegemaakt)
 76. het wisselen van de wacht in Londen gezien (jawel)
 77. iets gebroken (mijn rechterhiel en wat ruggenwervels)
 78. achterop een snelle motorfiets gezeten (vanachter een souped up mobilolle: “we doen 70! we doen 70!”)
 79. de Grand Canyon gezien (dat zal dan voor die tour van de VS zijn)
 80. een boek uitgebracht (dat moet er ooit wel ens van komen)
 81. het Vaticaan bezocht (nog niet, zie vraag 49)
 82. een nieuwe auto gekocht (een Renault Kangoo en een Fiat Multipla)
 83. door Jeruzalem gewandeld (wil ik ook wel eens doen) (op familiebeziek, bijvoorbeeld)
 84. in de krant gestaan (gho ja)
 85. de gehele bijbel gelezen (geen ambitie toe) (ik denk dat ik er wel heel erg in de buurt van kom)
 86. het Witte Huis bezocht (nope)
 87. je eigen eten geslacht (kiekens) (en mosselen, telt dat?)
 88. de mazelen gehad (achja)
 89. iemands leven gered (we waren met twee en we hebben mekaars leven gered)
 90. in een jury gezeten (duh)
 91. een BV gezoend (onlangs nog, die mens die een programma op Canvas heeft, dinges, Zonde van de Zendtijd)
 92. lid geweest van de ECI (ajakkes ja) (riemen slecht vertaalde en Hollandse boeken toegestuurd gekregen, altijd te lam op mijn lidmaatschap op te zeggen)
 93. een dierbare verloren (te veel)
 94. een kind gebaard (niet persoonlijk, maar ik heb er wel vier van dichtbij weten gebaard worden)
 95. Adamo in levende lijve gezien (optreden in Brussel, lang geleden)
 96. gezwommen in het Great Salt Lake (welnee)
 97. een rechtszaak aan de broek gehad (meer dan één, helaas)
 98. een mobieltje gehad (duh)
 99. door een bij gestoken (duh)
 100. een heel boek in één dag uitgelezen (duh)

65/100.

Zo. En dan nu verder werken.

Leve Visio!

donderdag 18 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Microsoft Visio is net zo’n programma als Microsoft PowerPoint: zeer veel gebruikt, zeer veel verkeerd gebruikt, en zeer veel verguisd door “mensen die het o zo veel beter weten”.

Vergeet Visio! ‘t Is lelijk en vies! Gebruik Gliffy, de Visio Killer! Gebruik Omnigraffle!

Nee: Visio is een tool zoals zoveel andere tools. Er kunnen evengoed mooie als afgrijselijke dignen mee gemaakt worden. En het is een slechte ambachtsman die zijn gereedschap de schuld geeft.

If anything is Visio te gemakkelijk te gebruiken, zoals wel vaker het geval is bij Microsoft: op géén tijd krijg je er dingen uit. En zoals wel vaker bij Microsoft: de dingen die je eruit krijgt, zijn 80% in orde.

Om ze 100% in orde te krijgen, moet je voorbij de oppervlakte, en verder zoeken.

Het kan dus wel om er prachtige dingen mee te maken, net zoals dat met PowerPoint kan, of SharePoint, maar het ligt niet (genoeg) voor de hand.

Een bijkomend probleem is dat Visio officieel een Office-toepassing is, maar eigenlijk niet echt.

Dat heeft het met Project gemeen: allebei programmma’s die oorspronkelijk van buiten Microsoft komen, allebei programma’s die meer dan veel gebruikt worden, allebei met meer dan veel eigenzinnige en vervelende zooi die nét niet standaard is, en nét niet werkt zoals je verwacht dat het zou werken.

Visio is al van 2000 een Microsoft-programma, maar het sleept de erfenis van vroeger nog altijd mee, ook al omdat het compatibel wil/moet zijn met allerlei mogelijke oplossingen die met oudere versies van Visio gemaakt zijn — niet zozeer bij particulieren, vermoed ik, maar vooral bij enorm grote klanten, die Visio vaak als een integraal onderdeel van hun ontwikkelingsproces gebruiken.

…dat allemaal om te zeggen dat ik nu al een paar dagen in Visio bezig ben een stencil voor prototypes te maken—een soort bibliotheek met allerlei vormen en interface-elementen, en dat het even zwoegen en zoeken was, maar dat het nu echt wel begint te vlotten.

Dat er eigenlijk, feitelijk, enorm veel mogelijk is met Visio.

En dat het eigenlijk, feitelijk, eens men ermee bezig is, wel een leuke applicatie is om mee te werken.

Zelfs zonder programmeren is het op geen tijd mogelijk om pakweg een knopje te maken dat je op een blad kunt slepen, waar afhankelijk van een status de kleuren, de vorm van de knop, icoontjes en allerlei kunnen veranderen.

De kleur van de tekst moet zwart zijn in de normale staat, wit als geselecteerd, en grijs als disabled? No problemo: een user-defined cell “User.menustate” aanmaken, een drietal actions met titel “Normal”, “Selected” en “Disabled” toevoegen—die actions zelf doen dan SETF(“User.menustate”,0), SETF(“User.menustate”,1) en SETF(“User.menustate”,2).

En dan naar de tekstkleur gaan en daar dit invullen: IF(User.menustate=0, THEMEGUARD(RGB(0,0,0)), IF(User.menustate=1, THEMEGUARD(RGB(255,255,255)), THEMEGUARD(TINT(RGB(255,255,255),-108))))

Als menustate 0 is (“normal”), dan is de tekst zwart, anders: als menustate 1 is (“selected”), dan wit, anders: grijs. (Die THEMEGUARD staat er trouwens omdat andere interface-elementen wél mogen veranderen van kleur naargelang de gebruiker zijn theme verandert, dit niet.)

En dat werkt perfect zoals een mens zou verwachten dat het werkt.

En dan heb ik nog het niet gehad over de machtige mogelijkheden bij vervormende shapes, die zoveel verder gaan dan van die naieve Fireworks-achtige 9–slice scaling dat het niet eens meer grappig is.

Of de mogelijkheden om interactiviteit in te bouwen.

Of de mogelijkheden om annotaties en layers en werkende deliverables uit uw Visio te krijgen.

En dan zijn we nog niet eens aan het programmeren. Nog niet eens.

The Faith of the Universie

donderdag 18 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

A six year old boy is about to change the faith of the universe, stond er te lezen op de reclametekst op 2be.

Trr.

Music for Life en Gentblogt

donderdag 18 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Thierry was er voor Gentblogt bij vandaag, achter de schermen van het Glazen Huis:

Music for Live

Meer foto’s op Gentblogt, en daarbij ook deze warme oproep:

Nu het beroemde Glazen Huis op onze (DE) Zuid staat, kunnen wij Gentenaars er onmogelijk nog om heen -laten we dat voor de lieve rust en vrede voor één keer louter figuurlijk opvatten. Ook op Gentblogt zult u de gekte in alle hevigheid zien losbarsten: wij houden een grote uitverkoop en u zal voor het eerst in onze (bijna) vierjarige geschiedenis uw dosis reclame te verwerken krijgen op uw favoriete stadsblog.

Jawel: bijna vier jaar zonder reclame, en nu voor het eerst wel! Vanaf 40 euro! Géén geld!

Laat uw goed hart spreken — en het is dus niét alleen voor Gentse bedrijven hé. Mail naar redactie@gentblogt.be voor meer informatie. Doen!

Del.icio.us op 18 december 2008

donderdag 18 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Never Mind The Buzzcocks

donderdag 18 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Oooh, ’t was weer een fijn seizoen.

Oeps

vrijdag 19 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Ik herbekijk even de foto’s van dokter radioloog, en zie ik daar wel niet precies een breuk in één van de stukken metaal zeker?

Niet dat ik er honderd procent zeker van ben, maar ik denk dat ik er niet naast kijk.

Hm. Paniek?

Nog twee uur en ik zit bij de dokter. Misschien beeld ik mij maar dingen in. Hoop ik, heel erg hard. De neurochirurg had gezegd dat als het metaal het begaf, ze een operatie langs mijn borstkas zouden moeten doen. Daar kijk ik nu eens écht niet naar uit.

Language Fail

vrijdag 19 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Zucht.

Language_fail

Ik zal wel niet de eerste zijn die het merkt, maar ‘t is toch wel schaamtelijk.

Verdict

vrijdag 19 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 37 reacties

Voilà zie. The results of the jury are in, en ‘t is niet a priori het allerbeste nieuws ter wereld.

Ik had in eerste instantie helemaal niets gezien op de foto’s van eergisteren, en de radioloog ook niet. Maar in tweede instantie zag ik aan de rand van één van de foto’s van eergisteren toch iets:

Rugkapot0a

Wat Photoshop later zag dat er zo uit:

Rugkapot0

…en dat, samen met het aanhoudend geknars in mijn rug en het feit dat eigenlijk wel pijn deed, zorgde ervoor dat ik vandaag toch nog eens naar de dokter gegaan ben.

Die me meteen naar het hospitaal terugstuurde voor nog meer foto’s (niet alles stond erop, op de vorige foto’s, namelijk).

Kijk zie:

Rugkapot1

Een barst. Nee, wat zeg ik? Het is gewoon in twee. Niet alleen maar een barst, want het ene stuk is al wat bewogen ten opzichte van het andere stuk.

Metaalmoeheid, dat zijn dingen die gebeuren. Met wat pech springt die andere kant nu ook, natuurlijk, omdat die nu alle last moet dragen (en al verbogen is, trouwens).

Allez ju. ‘t Zal een heel rustige vakantie worden, in de trekzetel. En dan afspraak met de neurochirurg binnenkort om te zien wat er aan gedaan kan worden.

Ontslag

vrijdag 19 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Zo. Het ontslag van Leterme is een feit. Of tenminste: het voorstel van ontslag. Zucht.

Liedje voor Leterme en co.

vrijdag 19 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Een mens moet ermee lachen, zo dramatisch dat het eigenlijk is.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Allemaal in de microfoon kruipen!

Del.icio.us op 19 december 2008

vrijdag 19 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Jai guru deva (om)

zaterdag 20 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

My head, she asplode.

Buddhabrot.

Kan niet slapen

zaterdag 20 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

's nachts in de keuken

Wohow

zaterdag 20 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

My kinda music.

Greg Fleischut, Etienne Cremieux, Eric Oliver. Ze waren vijftien toen ze dit speelden, twee jaar geleden. Ik ga nu op zoek naar wat ze nu aan het doen zijn.

Del.icio.us op 20 december 2008

zaterdag 20 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

The Dreaded Batter Pudding Hurler (of Bexhill-On-Sea)

zondag 21 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

In het kader van de onthaasting en het seizoen: de eerste Goon Show die ik ooit volledig hoorde.

Ik zeg “volledig hoorde”, want hiervooor had ik al stukjes op cassetjes gehoord, en vooral: eindeloze quote-avonden met Vrienden van Engeland Die Naar Public School Geweest Waren. Met Monty Ptyhon kon ik mee zoals de besten, maar The Goon Show was even onbekend als intregerend terrein.

For your delectation, aflevering drie van het vijfde seizoen Goon Show, origineel uitgezonden in 1954:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Het script, voor wie niet meevolgt, staat alhier op het internet.

Links: John Snagge, National Assistance Act, Lady Docker, Rowton House.

En als we toch bezig zijn: serie zes, episode negentien. The Jet-propelles Guided NAAFI. Over, onder meer, politiek.

CRUN:

Mr Eccles, why did a seven-and-sixpenny window-seat cost two hundred and forty six pounds?

ECCLES:

Ummmmm… I resign! You speak to my secretary, you can’t talk to a Government Minister like that! I won’t be out of work long, you see! I’ll get that Ministry of Fishery job, you watch. I’ve kept goldfish!

GREENSLADE:

Mr Eccles, Mr Eccles we are not for one moment doubting your sincerity. It’s just your intelligence that’s in question.

ECCLES:

Well, I accept your apology.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Script alhier.

Twee keer een half uur. Serieus de moeite. Echt waar beloofd.

Del.icio.us op 21 december 2008

zondag 21 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Uw hoofd doet rare dingen

maandag 22 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Best blijven zitten. Rechtstaan en rondlopen doet pijn. Tiens, het doet pijn. Is dat van te lang te zitten? Rechtstaan? Hm. Rondlopen doet pijn. Is dát van te lang te zitten?

In bed dan maar. Grmbl, het piekt waar het niet zou mogen pieken. Of was het toch de andere kant? En is dat dan een goed teken? Of juist niet? Zou ik niet beter wat meer bewegen? Voeteneind wat meer naar boven? Rugeind meer naar boven? Naar beneden?

Op mijn zijkant dan maar? Of op de andere kant? Hey, welke kant wás het nu weer? Of nee, die foto was toch in spiegelbeeld, juist? Of was het een foto vanaf mijn borstkas genomen?

Bah, het piekt en het voelt verrokken en het voelt als een blauwe plek. Ik ben mij dingen aan het inbeelden. Of nee, toch niet, manifest niet: ik heb röntgenfoto’s die mij verzekeren dat er wél iets is.

Maar aan welke kant was het nu weer?

…of misschien kijk ik maar nog eens filmpjes tot ik in slaap val.

Ik moet er maar groen mee lachen, met die mensen die blijven beweren dat dit dingen zijn die ik “op den duur wel gewoon zal worden en mee zal leren leven”.

[Note to self: beperk het tot één deprimo-post per dag.]

Round the Horne

maandag 22 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Allez ju. Op algemene (ahem) aanvraag: en introductie Round the Horne.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Meer over: Polari, Round the Horne.

Het wijwatervat

maandag 22 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Het is bijna zielig om te zien hoe Dewael zich weert op televisie.

Ik denk dat hij al een tiental keer gezegd heeft dat de liberalen de grootste politieke familie zijn, ach, ach.

De blijde intrede van Guy Verhofstadt is tegengehouden door de CD&V met gluiperige hulp van de sp.a, daar lijkt het een beetje op, intimeert de interfiewer. Dewael wringt zich in allerlei bochten om toch maar niet te moeten zeggen dat hij dat ook zo ervaart.

Rood aangelopen, en alsmaar eisen dat er respect moet zijn voor de grootste politieke familie van het land… ach.

En Wilfried Martens is verkenner!

En Jo Vandeuren is heilig verklaard! (het moet gezegd: Vandeurzen emotioneel is een gans andere zaak dan Anciaux “emotioneel”)

Tsss. Jean-Luc Dehaene terug premier of zo? Met de sossen of zo? Weird, weird.

I, for one, welcome our new siphonophore overlords

maandag 22 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Handen omhoog al wiens eerste reactie was Urotsukidōji!

[via de helft van de wereld, onder meer PZ Myers]

Del.icio.us op 22 december 2008

maandag 22 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

iPhone/iTouch games

dinsdag 23 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Het moet ergens in de laatste paar weken of zo gebeurd zijn, dat er plots goede games op iPhone/iTouch uit begonnen te komen.

Oh, zeker, er waren al een tijdje een paar spellejes die goed waren.

Galcon is uitstekend: planeten veroveren, en ideaal om met uw vingers te spelen. Het kan een vijftien seconden duren en het kan tien minuten duren, zo’n gevecht, er zijn genoeg moeilijkheidsgraden en variaties om het altijd boeiend te houden.

IMG_0052 IMG_0055

Enigmo is ook zo’n klassieker die al een tijdje bestaat — denk een kruising tussen Lemmings en The Incredible Machine.

IMG_0043 IMG_0046

…maar de laatste letterlijk paar dagen heb ik er een resem wel zeer fijne dingen bijgezet. To wit:

Fieldrunners. ‘t Is gelijk Desktop Tower Defense, maar dan gepolijst.

IMG_0056

IMG_0011

IMG_0016

Inzoomen, uitzoomen, plaatsen, upgraden, dezelfde mengeling van planning en er het best van hopen al bij het origineel. En vooral: geen muisklik vingerduw teveel, aandacht voor detail, mooi geluid en degelijke graphics. Proper.

Er is ook een gratis Tower Defense-spel, Tap Defense, dat zeker niet slecht is, maar ‘t is (bij lange na) geen Fieldrunners.

IMG_0048 IMG_0050

SimCity voor iPhone/iPod Touch: the jury is still out. Het doet wat men ervan verwacht, maar ik heb er geen idee van of ik het zou uithouden om er lang mee te spelen. Wat het zeer zeker niét is, is een soort vereenvoudigde versie van SimCity.

IMG_0022

Ik dénk dat het een SimCity 3000 is, maar het zou kunnen zijn dat ik me van versie vergis. Alles zit er in alle geval op en aan, en het detail is indrukwekkend.

IMG_0023

Topple, in tegenstelling tot SmCity, is een spel dat gemaakt lijkt voor iPhone/iTouch.

IMG_0017 IMG_0018

Topple is een soort Tetris waarbij je een zo hoog mogelijke toren moet bouwen. Je trekt blokken op hun plaats met één vinger, je draait ze eventueel met een tweede vinger, en ondertussen kun je de toren in balans houden (of uit evenwicht duwen, helaas), door de iPhone/iTouch zelf te balanceren.

Oh, en de stukken die er al staan, kan je ook nog verplaatsen. Geniaal in zijn eenvoud.

I Love Katamari (‘t is wreed, ik heb zelf het artikel moeten aanmaken op Wikipedia) is de iPhone-versie van de cultcklassieker Katamari Damacy. Concept: dingen op een bol rollen. Beginnen met kleine dingen, en een alsmaar grotere bol maken, waarmee alsmaar grotere dingen kunnen opgerold worden.

Uhuh, ‘t is inderdaad Japanezers zijn zot-tijd. Maar op PS2 was het een machtig verslavend spel. Op iPhone waren er redelijk wat problemen (traag, slechte controls), maar sinds een update onlangs lijkt het allemaal veel beter te werken.

I Love Katamari

Het blijft echt wel compleet van de pot gerukt:

IMG_0030

…alleen jammer dat het er allemaal wat afgebleekt uitziet.

IMG_0039

Rolando. Ah, Rolando. Nog een soort Lemmings-achtig Incredible Machine-achtig draai-en-sleep-achtig ding.

IMG_0025

IMG_0026

IMG_0028

Maar screenshots alleen kunnen geen idee geven van wat voor een mooi spelletje dit is. Muziek, grafiek, idee: machtig.

Nee serieus: als het zo blijft doorgaan, wordt die hele iPhone/iTouch nog écht de moeite om spelletjes op te spelen.

Star Wars Kerstmis

dinsdag 23 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Brrrr…

Alle betrokkenen proberen dit al dertig jaar lang te vergeten. Helaas, het interweb zijnde wat het interweb is…

En alle reclamefimpjes zitten er ook nog bij, groots!

Britain from above

dinsdag 23 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Schone.

Del.icio.us op 23 december 2008

dinsdag 23 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

The long oops

dinsdag 23 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

De lange staart is dikker en korter dan men dacht. Ik heb zo’n vermoeden dat hier nog niet het laatste over gezegd is.

Gabba gabba. One of us. One of us.

woensdag 24 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ja, wel, kijk.

Ik ben al een tevreden klant van Newsgator sinds het bestaat — ik heb in januari 2003 een zeer vroege versie geïnstalleerd, en het door de jaren heen trouw gebruikt in Outlook, en dan uiteindelijk overgestapt op FeedDemon, dat ik via NewsGator Online gesynchroniseerd hield op allerlei verschillende computers, en uiteindelijk zelfs met NetNewsWire op verschillende Applemachines.

Nu gebruik ik thuis meestal Linux voor casual computing, en raak ik dus hopeloos achter op de wereld, want er is geen NewsGator-feedreader voor Linux, en ondanks jaren werk zuigt de online-versie nog altijd ezelsgonaden.

En dus ben ik gisteren overgestapt op Google Reader.

’t Is wreed, ’t is wreed.

Ik moet het nog gewoon worden, de river of news waar Dave Winer cum suis zo gek van zijn is niet mijn ding voor RSS feeds, maar alla. Ik vermoed dat ik het wel gewoon zal worden.

En toch: ’t is wreed. Zo een bedrijf en software vaarwel zeggen waar ik al die jaren met zoveel plezier mee gewerkt heb… het heeft wel iets.

En ook: nóg een stapje dichter naar de totale afhankelijkheid van Google. Ik kan al niet meer zonder GMail, ik Google Analytics is vitaal voor meer zaken dan mij lief is, zelfs Google Documents begin ik te gebruiken.

Zucht. One of us. One of us.

The mind boggles

woensdag 24 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Op Wikipedia was het artikel voor NewsGator (het programma) verwijderd, en er stond een redirect naar NetNewsWire. Aangepast.

Het artikel voor NewsGator (het bedrijf) was ook al verwijderd. Aangemaakt.

Allez, dat zijn nu toch dingen die door miljoenen mensen gebruikt worden?

Oh, en Miet Smet stond ook nog niet op Wikipedia? En zo’n grote madam zijn? Aangemaakt.

Da’s drie artikels op twee dagen, ha. :)

Internetvoorspellingen voor 2009

woensdag 24 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Voor 2009 op het internet, de voorspellingen.

Ook 2009 zal niet het jaar worden van de micro-payments. Noch van de 3D. Ook in 2009 zullen spimes niet doorbreken. Location-based services zullen ook geen potten breken. Microblogging zal ook niet veel vetter worden dan het nu is.

Jaja, video zal wat beter van kwaliteit zijn, maar meer videocollaboratie zal er ook nu niet komen. Google zal niet crashen, Microsoft ook niet, Apple ook niet.

Ach, cloud computing zal ook niet doorbreken, en alles onlinezal ook wel niet komen.

’t Zullen zoals elk jaar allemaal kleine dingen zijn die achteraf een trend zullen lijken, zeker? Met wellicht iets dat niemand ooit had kunnen verwachten en dat achteraf onvermijdelijk zal lijken.

Allez ju. Economisch zal het sjieken worden–platitudes’R’us. Ik hoop van ganser harte dat het niet te erg wordt. ’t Zal niet tegenhouden dat er bedrijven op de fles zullen gaan die we nooit op de fles zagen gaan, en dat er nieuwe bedrijven zullen ontstaan die we nooit verwacht hadden.

Professioneel gezien hoop ik dat mensen meer en meer zullen afstappen van taxonomieën als boomstructuren, en meer naar het zak met data-model overstappen.

En persoonlijk hoop ik dat er wat klaarheid komt in die hele Facebook-zooi. Unfriending zal het wel nog niet worden, toch niet op grote schaal, maar ’t mag er wel eens in de buurt van gaan komen.

Satan is real

woensdag 24 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Charlie en Ira Louvin: geniaal gerief.

Miki Sugimoto

woensdag 24 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Oh, als ik toch Youtube-fimpkens aan het posten ben: Miki Sugimoto. Gezien alhier:

Het lijkt me een beetje sterk dat dit dezelfde dame zou zijn die in Lustful shogun and his twentyone mistresses speelde of Hot Springs Kiss Geisha en die nu naar het schijnt kleuterjuffrouw is, maar in alle geval: mbè hè hè hè, ze mag zij altijd keer aan mijn gitarre tokkelen, mbè hè hè.

(ahem. sorry daarvoor)

Joe Dassin!

woensdag 24 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Moosebutter Williams

woensdag 24 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Credit where credit is due, Asfaltkonijnders. :)

Ook grappig: hun Harry Potter (British-ish). ‘t Is maar -ish, wegens twijfelen tussen geordie-achtig en Dick Van Dycke glottal stop drop your aitches cockney-achtig. Maar toch leuk.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Rick Warren / Barack Obama

woensdag 24 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Al een tijdje in de Amerikaanse blogsosfeer aan het brouwen, maar het begint echt wel bizar te worden:

Rick Warren is schrikkelijk populair, en ziet er wel hip uit (hij was op TED en alles: zijn ding, en dan het antwoord van Dan Dennet), maar ‘t is allemaal niet wat het op het eerste moment lijkt.

‘t Zou wel grappig zijn als wat bij Dispatches from the Culture Wars gezegd wordt, waar zou zijn:

Hmmm, as far as Warren goes, I can’t help wondering if this was an accident, a blunder, or payback by Obama for the ‘isolation booth’ scam during the ‘joint meeting at Saddleback.’ I’ll admit I’ve seen no evidence of his mind working that way, but a shrewd and subtle observer could have predicted this would happen — Obama is shrewd, but hasn’t shown much subtlety. This way Obama will get ‘church cred’ for picking Warren in the first place, Warren’s opinions have come under scrutiny, which gives him a black eye, and the controversy almost forces Obama to make a major pro-gay move — which he was likely to do anyway.

And, to carry the discussion over from yesterday’s thread, Obama is doing something a lot more important, symbolically and in real terms, than the Warren pick. There are very strong reports that the next Secretary of the Navy will be an openly gay man, William White. A gay man as head of one of the services says a lot more than whoever does the ‘god talk’ at the ceremony.

Del.icio.us op 24 december 2008

woensdag 24 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Del.icio.us op 25 december 2008

donderdag 25 december 2008 in Links. Permanente link | 4 reacties

Cadeaus

donderdag 25 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Epische discussies! Familiedrama’s! Slaande ruzie!

Niet echt natuurlijk, maar toch.

Ik krijg niet graag cadeaus, maar ik doe weinig liever dan cadeaus geven. Toen wij klein waren, gaven wij geen cadeaus op kerstdag, maar wel op nieuwjaar.

Al heel mijn leven doen we cadeaus op nieuwjaar, en takkoord, ik verlies dan wel eens licht uit het oog dat er in het ideale geval ook nog geld over is om in de maand januari dingen als eten en drinken te kopen, maar toch.

Nieuwjaar en cadeaus geven, dat hoort samen.

Al was het dat ik met 25 euro op stap ga om cadeaus te kopen, en al waren het zelfgeschreven gedichten op recyclagepapier, maar ik moet en zal cadeaus geven.

Nem.

Mediabrowser

vrijdag 26 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Dit is ondertussen al zes jaar oud. En ik zou nog altijd content zijn als ik iets dergelijks zou kunnen krijgen op mijn computer.

Meer moois bij Steven Drucker

Vanaf maandag 5 januari!

vrijdag 26 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Del.icio.us op 26 december 2008

vrijdag 26 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Oooooooooooooooohhh

zaterdag 27 december 2008 in Sonstiges, Werk. Permanente link | Geen reacties

Het meest schattige dat ik de afgelopen weken gezien heb.

ooooh

ooooh

[via]

Honderd vrienden

zaterdag 27 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Oh, kijk nu:

Ik heb honderd vrienden!

Mhu? Wat?

zaterdag 27 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Het is al zaterdag, gedimme.

Zoudt ge willen geloven dat ik er van ver noch van dicht een idee van had welke dag het was, tot ik naar de kalender op mijn computer keek?

Het had even goed woensdag kunnen zijn, of donderdag, of maandag.

Al wat ik zeker weet, is dat twee januari op een vrijdag valt, en dat ik dan naar de neurochirurg mag.

Die avond op het journaal

zaterdag 27 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Armageddon is uitgebroken in Gaza.

In ander nieuws: honderd treinreizigers stonden stil in een trein in de buurt van Duffel. Bijna drie uur na de stroompanne begint de civiele bescherming dekens uit te delen. Voor warme choco en soep moeten de reizigers wachten tot het station van Kontich.

Infrabel en de vakbond hebben uiteenlopende redenen om de afgrijselijke situatie te verklaren.

Del.icio.us op 27 december 2008

zaterdag 27 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Belgium’s finest

zondag 28 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Zo hoort ge’t eens van een ander: Nigel Slater in The Guardian, over België.

Gaza

zondag 28 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Tja.

What Israel hopes to achieve with the present military offensive – beyond influencing the coming Israeli elections – is not clear. For if a long-anticipated ground operation, leading to a partial reoccupation on the ground, is to follow these air strikes – as it did in the war in Lebanon in 2006 – it will have to achieve what neither Hamas nor its rival Fatah can: unifying Palestinian society once more against a common enemy, as Gaza was once united against Israeli settlements inside its boundaries.

If that is not the intention, it is hard to see what Israel’s actions are meant to achieve in a community that cherishes its martyrs; where violent death is intended to reinforce social cohesion and unity.

For in the end what has happened in the past few hours is simply an expression of what has been going on for days and months and years: the death and fear that Gaza’s gunmen and rocket teams and bombers have inflicted upon Israel have been returned 10, 20, 30 times over once again. And nothing will change in the arithmetic of it.

Not in Gaza. But perhaps in a wider Arab world, becoming more uncomfortable by the day about what is happening inside Gaza, something is changing. And Israel has supplied a rallying point. Something tangible and brutal that gives the critics of its actions in Gaza – who say it has a policy of collective punishment backed by disproportionate and excessive force – something to focus on.

Something to be ranked with Deir Yassin. With the Sabra and Shatila massacres. Something, at last, that Israel’s foes can say looks like an atrocity. [Peter Beaumont, The Guardian]

Trotse vader

zondag 28 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

De kinderen spelen om beurten Spore. Elk een kwartier, met een keukentimer, anders is het ruzie.

Jan speelt het eerste en het tweede deel, de rest is (natuurlijk) te moeilijk voor hem.

Maar Louis is vandaag voorbij de stammenfase en voorbij de beschavingsfase geraakt, en helemaal tot in de ruimtefase!

Del.icio.us op 28 december 2008

zondag 28 december 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Del.icio.us op 29 december 2008

maandag 29 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Uil

maandag 29 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

[via]

De slimste mens ter wereld

dinsdag 30 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ik moest naar de stad inkopen doen en dus heb ik dat maar gedaan. Naar de Vrijdagsmarkt en dan naar de Burgstraat. Even overwogen om naar de tweedehandswinkel te gaan, maar dan toch maar niet gedaan.

Observaties:

 • Leve de orthopedische fiets met schokdempers.
 • Rondlopen doet geen deugd.
 • Er zijn teveel kasseien in Gent.
 • Er liep ongelooflijk weinig volk rond.
 • Schokdempers helpen eigenlijk niet.
 • Ik ga geen boodschappen meer doen.

De reden dat ik niet te ver uit het centrum wou gaan, trouwens: ik was bang dat als het ander stuk metaal in mijn rug het zou begeven, ik niet in de buurt van mensen zou liggen. In de Veldstraat is er al meer kans dat iemand met een GSM in de buurt zou lopen om een ambulance te bellen.

Nee, ’t is niet leutig voor het moment, nee.

Del.icio.us op 30 december 2008

dinsdag 30 december 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Hopelijk is Steve Jobs niet bijna dood

woensdag 31 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Een tijdje geleden rapporteerde Gizmodo dat de echte reden dat Apple niet naar MacWorld komt, is dat Steve Jobs er echt niet goed aan toe is:

According to a previously reliable source, Apple misrepresented the reasons behind Macworld and Jobs’ keynote cancellation. Allegedly, the real cause is his rapidly declining health. In fact, it may be even worse than we imagined:

Steves health is rapidly declining. Apple is choosing to remove the hype factor strategically vs letting the hype destroy apple when the inevitable news comes later this spring.

This strategic loss will be less of a bang with investors. This is why Macworld is a no-go anymore. No more Steve means no more hype. Saying they are no longer needing [Macworld] is the cover designed by the worldwide “loyalty” department.

This source has repeatedly been 100% correct before. Those times, however, were always related to news and images of unreleased Apple products.

Ik hoop zo hard dat het niet waar is. Apple doet, zoals altijd, de “no comment”-dans, maar ik hoop echt van ganser harte dat het niet waar is.

Oorlogsporno

woensdag 31 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Ah, wat een mooie wereld leven wij toch in.

Er moet zelfs geen Leni Riefenstahl meer aan te pas komen, we zetten de filmpjes gewoon op YouTube.

Ja, dat was een Godwin. Sue me.

klootzakken

Het gaat hier niet om trainingsfilms of reclamefilms, maar om échte films waar échte mensen doodgedaan worden. Ja, ook onschuldige burgerslachtoffers, al maakt dat voor mij persoonlijk het verschil niet.

De commentaren zijn meestal uitgeschakeld. Soms staan er toch nog een paar op. Dingen als “kol hakavod Israel!” of “what a pity, that it is without sound”, of “Go Israel!”

Walgelijk. Degoutant. Mensonterend.

Niet verwonderlijk dat er klachten over waren, over dit officiële propangandametariaal, en dat YouTube er in eerste instantie een groot deel van verwijderd had.

Maar wat lezen we nu op de homepagina?

We were saddened earlier today that YouTube took down some of our exclusive footage showing the IDF’s operational success in operation Cast Lead against Hamas extremists in the Gaza Strip. Fortunately, due to blogger and viewer support, YouTube has returned some of the footage they removed.

Hiermee bewijst het IDF dat ze geen haar beter zijn dat die vurtzakken die zelfmoordaanslagen en executies op het internet zetten.

Blijkbaar maakt het voor YouTube enkel uit of de doden vallen met professioneel materiaal of niet.

Catch some Zs

woensdag 31 december 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Zo. Mijn nacht zit erop. Wat proberen slapen nu, denk ik.

Del.icio.us op 31 december 2008

woensdag 31 december 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Navigatie

» homepagina, archief

Zoek

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.

Ter info

Eén van mijn e-mailadressen is michel [at] zog punt org. Normaal gezien antwoord ik daar, buiten de kantooruren, onmiddellijk op.

Valideert, in principe: css & xhtml.
Gemaakt met WordPress.
Syndicatie: Entries (RSS) en commentaar (RSS).ISSN 1780-1338