Madness

Prachtig. Alejandro Wolff, de VS-man in de Veiligheidsraad, zegt zonet dat politieagenten in Gaza, ook kadetten die net in opleiding gaan, “fair game” zijn.

De redenering: alles en iedereen die voor Hamas werkt, is Hama, en mag dus vernietigd worden. Dat betekent dus het hele regeringsapparaat, inderdaad.

Never mind dat het om een democratisch verkozen regering gaat. Prachtig.

15 reacties op “Madness”

  1. Wat de woordvoerder van Bush nog te zeggen heeft in zijn laatste weken is niet meer relevant. Belangrijker is dat Obama zwijgt in alle talen en dus …ook laat begaan.

  2. “een democratisch verkozen regering”

    Wat is het standpunt van de oppositie eigenlijk?

    Oh. wacht eens, de oppositie in Gaza is doodgeschoten of op de vlucht voor uw “democratisch verkozing regering”

  3. “Mijn” democratisch verkozen regering? Ach ja, ik vergat het even: als men het oneens is met wat Israël doet, dan is met het per definitie eens met wat Hamas doet. Oh, en is men ook nog per definitie een antisemiet.

    Zin om te raden wat de oppositie ervan vindt, van de laatste campagne van Israël? Van het platbombarderen van Gaza?

    En wat dan nog, trouwens? Wat als de oppositie het er helemaal mee eens zou zijn, wat dan nog?

  4. Ik gebruikte “uw” in de betekenis van “de door jou hogervermelde”.

    Als een regime de oppositie doodschiet, heeft het volgens mij weinig zin om naar de stembusresultaten te verwijzen om die regering met legitimiteit te bekleden.

    Sorry als dat niet duidelijk was.

  5. Oh, serieus? Elke regering die “oppositie doodschiet”, daarvan is elk onderdeel van het regeringsapparaat “fair game” om plat te bombarderen?

    Dat wil dus zeggen dat het ministerie van financiën van Mugabe mag gebombardeerd worden?

    Doe niet belachelijk.

  6. Zeg uw gedacht.

    Zijn gedacht zeggen is niet belachelijk, meer zelfs, voor iemand met interesse voor zijn/de medemens, een noodzaak.

  7. Michel, zipochonder zegt dat ook helemaal niet.

    Jij schrijft: “[..] Never mind dat het om een democratisch verkozen regering gaat.”

    Hij schrijft: “Als een regime de oppositie doodschiet, heeft het volgens mij weinig zin om naar de stembusresultaten te verwijzen om die regering met legitimiteit te bekleden.”

    Hij heeft dus wel een punt, want uw slotzin verwijst naar die democratisch verkozen regering en het klopt eigenlijk niet want die regering is eigenlijk niet zó democratisch verkozen! Maar hij zegt niet dat het correct is om ze dan plat te bombarderen..

  8. @ Zipo aka Bot aka Jelle aka

    Hoe lost u dat in het niet-virtuele op om als één en dezelfde persoon lucht te geven aan uw schijnbaar dwingende behoefte om tegelijkertijd te stampen, te schampen, te zalven ?

  9. @Koen

    Ik ben noch Botje, noch Jelle.

    Zulke nicks zou ik trouwens nooit gebruiken: de ene is te dimunitief, de andere te Hollands Niet dat ik in de sock-puppet business geloof.

    Michel kan dat bevestigen, enfin, toch het eerste gedeelte.

  10. Het gaat – angezien buitenlandse pol – voor 80 % bepaald wordt door de binnenlandse : om een intern Israelisch conflict. Wat na Olmert? Altijd populair, ginds, om de Palestijnen een verder poepje te doen ruiken.
    Intriest. Hoe dat ( Israeli stae on palestinian territory- ooit opgelost raakt, dat weet niemand. Obama veenmin en Hillary, de komende foreign secretary, heeft een geschiedenis van snel ingeven aan Joodse lobby. Nog een geluk dat de EU zich concenteert op humanitaire hulp.

  11. Goed dat er toch iemand over de oorlog blogt.

    Wat ik me afvraag: doet Israel deze inval nog snel onder het presidentschap van Bush, omdat ze niet kunnen inschatten wat Obama zou doen of zeggen?

    Dramatisch overigens hoe het land op lange termijn zijn eigen graf aan het graven is. Het moment waarop de US niet meer de absolute wereldmacht is, zal op een bepaald moment daar zijn, en dan moet er maar één Arabisch buurland zijn oliedollars investeren in de verdediging van de Palestijnen in en rond Israel…

  12. De tijdslijn voor deze actie is bepaald door twee data: de intrede van Obama, en de verkiezingen in Israël. Ik denk niet dat iemand betwist dat ze dit al een jaar aan het plannen waren, en dat het dus niet echt iets te maken heeft met een plotse provocatie van Hamas of zo.

    Ze zeggen het zelf voortdurend, en de VS mee: zelfs al zou Hamas een eenzijdig staakt-het-vuren afkondigen, al zijn wapens neerleggen en het voltallige “ledenbestand” van Hamas naakt met de handen boven het hoofd aan het IDF overleveren, dan nóg geloven ze niet in.

    Wat ze ook doen, op dit moment, de Palestijnen, noch Israël noch de VS geloven ze.

    En zo zitten ze helemaal blok, natuurlijk.

  13. Pingback: Nieuws « Gerritj.
  14. Kweetwel dat het om te lachen is, maar:

    1. Er zijn betere manieren om hier een Godwin te doen (denk ghetto-opstand Warschau 1943, of de campagne van Bomber Harris in omgekeerde zin).
    2. De nazi’s zijn niet (enkel) aan de macht gekomen omdat het onvermijdelijk was wegens absolute meerderheid of zo. In de laatste echte verkiezingen hadden zelfs een lichte terugval.

Reacties zijn gesloten.