The operation cannot be completed because the disk is not initialized

qkGnyyaargh!

Nieuwe harddisk erin steken: geen probleem. Resultaat:

Computermgt

Het plan: die derde harddisk formatteren, en er op de een of andere manier de boot disk van maken. Hoe? Geen idee, dat zie ik dan wel.

Maar de eerste brug is die harddisk geformatteerd krijgen. Rechtermuisklik, new simple volume, allerlei dingen invullen…

Notinit

The operation cannot be completed because the disk is not initialized. Euh, gelijk, ja? Dat is precies wat ik aan het doen ben, of zo?

Rechtermuisknop, initialize? Nope:

Noinit

Nee hoor, zo gemakkelijk is het niet. Hierrrr moet er rechtermuisknopgeklikt worden, op het vierkantje waar de disk zelf in staat:

Hereinit

Zucht. Dat is toch niet proper? (En zoudt ge willen geloven trouwens dat het de eerste keer was dat ik een SATA disk van dichtbij gezien had?)

Allez ju, onwards.

4 reacties op “The operation cannot be completed because the disk is not initialized”

  1. Ik durf te wedden dat je niet eens hoeft te initializen op een Mac. Of nee misschien kan je daar gewoon geen HD bijsteken? hihihi

  2. Integendeel b@rt, je kan zowat alles bijsteken of veranderen aan de hardware van een Mac ;-). Formatteren en partitioneren is overigens snel en handig gedaan via Disk Utility (ziet er trouwens ook veel mooier en overzichtiger uit dan bij windows…).

  3. Tsss Michel 🙂 rookie mistake 😉 maar toch gevonden dus geslaagd 😉

    je kan je disks eventueel Dynamic maken en dan expanden van de C: maar als je herinstall ziet zitten, zou ik dat wel prefereren wegens moeilijk om Dynamic disks te restoren na problemen…

Reacties zijn gesloten.