Cheesecake, vervolg

Vandaag met de rest van de kaas kaastaart gemaakt.

Cheesecake

Lessen geleerd:

  • het recept is doodeenvoudig en kan niet verkeerd lopen (750 gram platte kaas mengen met 200 gram suiker, 4 eieren en 2 eierdooiers; gieten in een springvorm van 24cm doorsnede met een bodem van 200 gram speculaas geblitzt met 75 gram boter en dan met de achterkant van een lepel vlak geduwd; dat in een ovenschotel met kokend water in een voorverwarmde over van 160 graden gedurende anderhalf uur)
  • volgende keer overdek ik het geheel met aluiniumpapier: zelfs als de bovenkant een beetje te bruin is, het doet iets aan de smaak

Cheesecake

Cheesecake

8 Comments

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.