Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Cheesecake, vervolg

Vandaag met de rest van de kaas kaastaart gemaakt.

Cheesecake

Lessen geleerd:

 • het recept is doodeenvoudig en kan niet verkeerd lopen (750 gram platte kaas mengen met 200 gram suiker, 4 eieren en 2 eierdooiers; gieten in een springvorm van 24cm doorsnede met een bodem van 200 gram speculaas geblitzt met 75 gram boter en dan met de achterkant van een lepel vlak geduwd; dat in een ovenschotel met kokend water in een voorverwarmde over van 160 graden gedurende anderhalf uur)
 • volgende keer overdek ik het geheel met aluiniumpapier: zelfs als de bovenkant een beetje te bruin is, het doet iets aan de smaak

Cheesecake

Cheesecake

8 reacties

 1. Het gaat ook prima zonder de ovenschotel met water. Gewoon de springvorm op de rooster zetten en op die manier een uurtje op 160┬░ zou moeten volstaan. Een 100gram gesmolten witte chocolade toevoegen aan het kaasmengsel is ook een topper!

 2. Dat ziet er onverantwoord lekker uit.

 3. Het zal mijn gebrekkige algemene ontwikkeling zijn — ik kan er ook niets aan doen dat ik in Nederland geboren ben — maar ik heb geen idee wat “platte kaas” is, en bij die geblitzte speculaas kan ik me ook zo snel even geen voorstelling maken.

  En dat terwijl het resultaat er, zoals Josie al zei, onverantwoord lekker uitziet, en er dus om roept om een keer uitgeprobeerd te worden.

 4. Plattekaas = kwark.

  Blitzen, da’s in zo’n mixer gooien en dan met de “pulse” stand tot kruimels krijgen (en mengen).

 5. enne dat limoensap of citroensap ,moet dat er echt ook bij?

 6. Akkoord, die gaan we van het weekend dus maar eens doen. =]

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑