Del.icio.us op 12 februari 2009

7 Comments

  • Ik heb Salton City al een keer of drie bezocht, vanuit Palm Springs. Het meer stinkt, de huizen zijn vervallen barakken, maar de rust, de stilte en de sfeer hebben zeker hun charme.

    Alleen al de ontstaansgeschiedenis van Salton Sea (een ongelukje, een overstrominkje tijdens irrigatiewerken) is een onwaarschijnlijk verhaal op zich…

  • Ik ken daar niks van, maar is het niet gebruikelijk dat er verhaaltjes gesponnen worden rond zulke zaken? In de commentaren rond het nieuwe logo van Gent heb ik toch iets dergelijks gelezen. Iemand van een design/reclame/etc-bureau steekt een logo/affiche/reclamespot/etc in elkaar en pas daarna gaan ze een semi-logisch klinkende uitleg rond de creatie bouwen. Ik ben helemaal niet onderlegd in die dingen maar ik vermoed dat zo’n werkwijze gemakkelijker is dan de ‘juiste’ volgorde van verhaal -> ontwerp. Kwestie van dat de uitleg de lading volledig dekt en er niet van afwijkt.

    Bovendien wordt er in die pdf gewag gemaakt van ‘dna’ van een logo, wat volgens mij aanleunt bij bijvoorbeeld de ‘lijn’ van een bepaald auto-merk. Elk model van pakweg Volkswagen is verschillend van een ander VW-model, maar er zitten wel heel herkenbare vormen, lijnen en principes in, van auto’s van de oude VW Beetle tot een hedendaagse Golf. Is het dat niet wat ze in die pepsi-pdf een naam proberen geven?

  • Pingback: Appelogen » Black Cab Sessions

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.