Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Del.icio.us op 12 februari 2009

6 reacties

 1. Ik heb Salton City al een keer of drie bezocht, vanuit Palm Springs. Het meer stinkt, de huizen zijn vervallen barakken, maar de rust, de stilte en de sfeer hebben zeker hun charme.

  Alleen al de ontstaansgeschiedenis van Salton Sea (een ongelukje, een overstrominkje tijdens irrigatiewerken) is een onwaarschijnlijk verhaal op zich…

 2. Wat is er mis met die pdf van pepsi?

 3. Dat meent ge niet. Zo’n stapel zever bij elkaar om een slecht logo te verdedigen.

 4. Ik ken daar niks van, maar is het niet gebruikelijk dat er verhaaltjes gesponnen worden rond zulke zaken? In de commentaren rond het nieuwe logo van Gent heb ik toch iets dergelijks gelezen. Iemand van een design/reclame/etc-bureau steekt een logo/affiche/reclamespot/etc in elkaar en pas daarna gaan ze een semi-logisch klinkende uitleg rond de creatie bouwen. Ik ben helemaal niet onderlegd in die dingen maar ik vermoed dat zo’n werkwijze gemakkelijker is dan de ‘juiste’ volgorde van verhaal -> ontwerp. Kwestie van dat de uitleg de lading volledig dekt en er niet van afwijkt.

  Bovendien wordt er in die pdf gewag gemaakt van ‘dna’ van een logo, wat volgens mij aanleunt bij bijvoorbeeld de ‘lijn’ van een bepaald auto-merk. Elk model van pakweg Volkswagen is verschillend van een ander VW-model, maar er zitten wel heel herkenbare vormen, lijnen en principes in, van auto’s van de oude VW Beetle tot een hedendaagse Golf. Is het dat niet wat ze in die pepsi-pdf een naam proberen geven?

 5. Ohn, absoluut. Maar dit is bullshit van de allerhoogste plank. 🙂

 6. LVB, geef mij dan maar Mono Lake.

  Het is interessant toeven. En mooi ook.

  Zie http://www.monolake.org/; het blijkt er nu te … sneeuwen.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑