Joods Actueel op Twitter

Twitter, da’s zo’n ding waarbij je boodschappen aan de wereld in het algemeen kunt schrijven. In 140 lettertekens of minder.

Je kunt er schrijven, mensen volgen, rechtstreeks contacteren, en zelfs een soort conversatie voeren.

Rechtstreeks antwoorden op iets lukt niet, maar als je @xyz ergens in jouw boodschap zet, ziet mijnheer of mevrouw xyz wat je schreef. En zo krijg je ook een gesprek, al is dat vaak in uitgesteld relais en een beetje fuzzy.

Ik heb er sinds ergens in 2006 een account (@mvuijlst, voor wie het zou willen weten), en ik zit er met wisselende vaakheid op. Soms maanden aan een stuk niet, soms dagen aan een stuk wel.

…en kijk nu van wie ik een mail kreeg vanmorgen dat zij/hij me volgde:

Hi, Michel Vuijlsteke (mvuijlst).

Joods Actueel (Joodsactueel) is now following your updates on Twitter.

Check out Joods Actueel’s profile here:
 http://twitter.com/Joodsactueel

You may follow Joods Actueel as well by clicking on the “follow” button.
Best,
Twitter

Het is niets nieuws, dat organisaties Twitter gebruiken, en het is ook niets nieuws dat sociale *kuch* media gebruikt worden voor propaganda of gelijkaardige doeleinden (Israël deed het onlangs nog behoorlijk opvallend).

Maar dit is, vrees ik, een grap:

Joodsactueel

Het begint met een paar boodschappen (“tweets”, heten die dingen op Twitter) die links van de website van Joods Actueel overnemen:

…maar dan vallen ze door de mand met deze:

  • Wie heeft deze site opgericht? De Joodse gemeenschap laat alvast weten hier niet mee opgezet te zijn. http://tinyurl.com/2nanhd

Serieus gasten. Dat de Joodse gemeenschap in het algemeen (wie dat dan ook zou kunnen zijn), vertegenwoordigd door Joods Actueel (vermoed ik dan, zeker?), niet zou kunnen lachen met catsthatlooklikehitler.com, nee, dat gaat er bij mij niet in.

Katten

Goed geprobeerd, als poging om Joods Actueel in discrediet te brengen, maar nét iets te vroeg van die overdreven nonsens erin gezet.

En nu is het wachten op een officiële reactie van Joods Actueel, natuurlijk.

*
*   *

update: ik had de mannen van Joods Actueel een mail gestuurd om meer informatie. Geen antwoord gekregen, maar een kwartier of zo later was de Twitter-account verwijderd:

Joodsactueel-niet meer

Tja. Zo gaan we het nooit weten, natuurlijk.

*
*   *

update update: Michael Freilich bevestigde me zonet mailsgewijs dat die Twitter-account niets met hen te maken heeft. Case closed.

6 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.