Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Roken op het perron mag?

Tiens, wat nu? Ik dacht dat er in heel het station niet mocht gerookt worden, en blijkt dat het in de open lucht op het perron wel mag.

Meh. Ik zal het niet laten om toch vies te kijken.

15 reacties

 1. Ik denk dat het wel verboden is hoor, maar mogelijks gedoogd wordt op perrons… Mocht je je ooit MegaMindy wanen en willen ingrijpen, best eerst kijken wat voor vlees je in de kuip hebt, zeker in Brussel 🙂

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/1631492/__Rokers_duwen_vrouw_van_perron__.html

 2. Dacht dat er enkel sprake was van de ‘overdekte stationsruimtes’. Dus niet noodzakelijk het hele station zelf.

  Het perron in Brugge mag wel, de stationshal in Antwerpen is dan weer verboden zone.

 3. Say what now? Mag er nu ook al in de open lucht gerookt worden? Bel de gezondsheidspolitie, en snel! En grijp vooral niet zelf in, want rokers staan blijkbaar ook bekend om hun neigingen tot zware criminaliteit.

  Michel, serieus… Het is buiten, in de open lucht. Laat ons daar gerust. Jullie hebben al genoeg warme gezellige plaatsen binnen opgeëist.

  Buiten is (ook) van ons. Met al die onverdraagzaamheid, nondedju.

 4. Nee, het is niét in de open lucht. Het is een opeengepakt perron, waar op een vierkante meter meer mensen staan dan strikt gezien gezond, zelfs als ze niet aan het roken zijn.

  En als er dan één of meer van die vuilaards aan hun flokken staan lurken, is er geen ontsnappen meer aan. Vooral als het aan het regenen is en ze zitten met hun kankerstokken in het schuilhok.

  Doe dat in de beslotenheid van uw eigen huis, of ergens waar er écht open lucht is. Maar niet waar de grote meerderheid van de omgeving erdoor gestoord wordt.

 5. In dat geval heb je eigenlijk gelijk. Ik ben nog altijd van mening dat er in de open lucht gerookt mag worden, maar er is nog altijd zoiets als common decency.

  Ik mag dan zelf wel een roker zijn, ik probéér tenminste de schade voor mijn omgeving te beperken. Meer nog: ik vind dat rokers die dat niet doen een plets tegen hun muil verdienen.

  Niet omdat ze roker zijn, maar omdat ze sociaal onaangepast zijn — en dat is geen alleenrecht van rokers.

 6. Als ik rookte op het perron liep ik altijd naar het uiteinde, waar niemand staat. Een verlegen en schuldbewuste roker, ik.

 7. Ah, dat was jij die zo kwaad naar me keek deze ochtend…

 8. Nah. Thuisgewerkt vandaag.

 9. dat er niet gerookt mag/moet worden in het schuilhok ben ik als recent gestopt roker volledig mee eens, maar dat er gezegd word dat er op de rest van het perron niet meer gerookt mag worden vind ik zielig. even bij nadenken dat als je in een roker zijn vinger prikt er evenzeer bloed uitkomt als bij een niet roker. of je nu op 1 meter of op 3meter afstand staat, de geur heb je zowiezo kans op van die in je neus te krijgen. en wees gerust, het stof dat van de treinremmen afkomt bij aankomst in het station is schadelijker dan het pluimpje rook van een sigaret hoor.

 10. Van mij mogen er GAS-boetes van 50 euro komen voor elke peuk die op straat belandt. Rokers moeten maar zien dat ze een of ander blik meenemen om hun afval in op te bergen.

 11. Vraag nr. 3-3317 van de heer Noreilde d.d. 20 september 2005 (N.) :Spoorwegen en stations. — Rookverbod. — Toepassing.
  Sinds 1 januari 2004 is het verboden om te roken op de trein, in de stationsgebouwen en op de perrons.

Zeg uw gedacht

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑