Bol.com nieuwe URL, en: goedkoop geld verdienen

In de redactiemailbox van Gentblogt vandaag:

Beste Webmaster,

Vandaag kwam ik op uw website terecht. Op één van uw pagina’s zag ik een link naar onze website www.bol.com. We vinden het altijd prettig als er naar ons gelinkt wordt, maar helaas zal deze link binnenkort niet meer goed werken. Bol.com heeft namelijk onlangs haar website volledig vernieuwd, waarbij ook de url-structuur is gewijzigd.

De betreffende url staat op de volgende pagina:

http://www.gentblogt.be/2007/02/04/crazy-comedy-cover-contest

Met de link tekst “op DVD uit” en de url http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?BOL_OWNER_ID=1002004004391780&Section=VIDEO 

Deze kunt u vervangen door de volgende url die opgebouwd is volgens de nieuwe structuur:

http://www.bol.com/nl/p/dvd/hans-teeuwen-poelmo-slaaf-van-het-zuiden/1002004004391780/index.html?Referrer=ADVNLLBC000000TL0089899

Als dank voor uw tijd en moeite geven wij u graag een persoonlijke kortingscode t.w.v. € 1,95 bij bol.com cadeau! Als u de betreffende link heeft vervangen, kunt u uw naam en emailadres mailen naar [adres], en ontvangt u de kortingscode per e-mail.

Voor vragen kunt u tevens contact opnemen via mailadres [adres].

Zozo.

Bedenkingen:

  • Ik kan er niet bij dat het technisch onmogelijk zou zijn om een redirect aan te maken.
  • Wel sympathiek dat ze de moeite doen.
  • Wat waanzinnig idioot om geen redirect te verzorgen.
  • Sympathiek dat ze geld geven.
  • Zou ik nog snel een paar tiental links naar de oude URL-structuur leggen in verschillende websites?

5 reacties op “Bol.com nieuwe URL, en: goedkoop geld verdienen”

  1. Als ze een beetje slim zijn doen ze dit alleen voor URLs die ooit al eens referer geweest zijn. Allez, dat was toch wat ik dacht toen ik ook met het idee speelde om wat geld te verdienen.

  2. Het maffe is: er *zit* een redirect op. Probeer maar. Die gaat dan wel naar de versie zonder referrer; ik zou dus wel navragen hoe dat precies zit. Waarom zou je niet zelf voor GB een affiliate-code aanmaken, desnoods?

    Verder hulde dat ze de URLs een stuk mensvriendelijker hebben gemaakt, en dat ze de moeite nemen — als het tenminste daadwerkelijk van Bol afkomstig is — om even rond te mailen.

  3. Ik heb de code inmiddels omgezet, een mail gestuurd, een code gekregen en een aankoop gedaan bij BOL. Het was dat ik net een boek wou bestellen daar. Wijs. 🙂

Reacties zijn gesloten.