Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Exit Vandenbroucke

Zozo. Ik ken de man niet, en ongetwijfeld was het een sympathieke en bekwame mens, maar I, for one, ben content dat ik zijn voortdurende monkellachje en zijn naiviteit gekoppeld aan dogmatisme en voor-zover-dat-het-zo-overkwam eindeloos superioriteitsgevoel niet meer zal moeten zien op televisie.

En nu hopen dat er iemand echt goed op onderwijs komt.

13 reacties

 1. Vanuit Brussel krijgt U nu iemand met een attention span van 5 minuten max! Veel goede ideeën, maar er zal iemand met pen en papier naast moeten staan opdat de minister ze zelf niet terug zou vergeten 😉

 2. Oei, en hoe zou het nu zijn met Bert Anciaux? Naast de prijzen gegrepen, tsk…

 3. Vond je VDB echt niet goed als minister van onderwijs?

 4. Vliegt die grote onderwijshervorming nu ineens ook in de prullenmand?

 5. Opnieuw uw denigrerende toon naar man die zeker zijn fouten heeft doch zeer bekwaam zijn departement beheerde. Wordt thans vervangen door vrij onbekende snaak die het zeker niet beter zal doen. De partijen hebben een latente bloedarmoede aan capabele personen en gaan deze dan nog dumpen omdat zij af en toe ingaan tegen de grillen en egos van het hoofdbestuur.

 6. Zeg vronte, als het u niet aanstaat moet ge misschien stoppen met deze blog te lezen?

 7. als de goeroe spreekt, moeten de onderdanen zwijgen!

 8. Ik volg Michel als hij heeft heeft over de manier waarop Vandenbroucke zich gedraagt: een beetje elitair, kijkt een beetje op de rest neer alsof hij de waarheid in pacht heeft. Maar in het beleid van de man kon ik me wel vinden. Hij heeft goede dingen gedaan voor onderwijs.

  Maar hey, elk zijn mening hé.

 9. Ik vond het beleid dat de man (inderdaad met soms irriterend hautain monkellachje) op vlak van onderwijs voerde zeker niet slecht, en kijk een beetje met angst in het hart uit wat het nu zal worden. Hopelijk blijft er toch continuiteit.

 10. Ik vond het een van de bekwaamste ministers en vind het daarom erg dat hij moet gaan wegens interne partijspanningen wegens zijn persoonlijkheid.

 11. Zeg Ilse, mogen er nog neuzen in de andere richting staan toch.

 12. tuurlijk wel, maar er is weinig nut aan michel komen uitmaken op zijn eigen weblog, gelijk de anonieme meneer/mevrouw in kwestie nu al even doet. het gaat niet enkel over deze commentaar.

 13. Mensen uitmaken en dan nog anoniem is not done Vronte. Daarbij is Michel zeker geen guru en spreken vele mensen hem hier tegen.

  Zoals ik nu, als ik zeg dat ik een politicus niet afreken op een monkellachje en ik er behoorlijk zeker van ben dat Frank VDB een bekwame politicus is die zeker niet naïef is.

  Anderzijds kijk ik ook uit naar de nieuwe minister, Pascal Smet, en ben ik er van overtuigd dat deze man voor een groot stuk het beleid van de vorige zal verder zetten, wellicht hier en daar bijgesteld door zijn eigen visie, wat op onderwijs zeker geen kwaad kan.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑