Binnenkort: nieuwe Mad Men

Joechei!

De beste serie op televisie is morgen terug!

Mad-men-season3-full-543x800

…en wat een machtige foto ook. Zoals onze vriend David Hobby het verwoordt:

Photographer Frank Ockenfels lit most of the frame from the back/right and top, with the back/right light motivated by the lamp visible in the frame. The frontal fill (if it is there at all) is several stops down, keeping things dark and moody. And they finish it off with a super-tight grid, almost on-axis (just above the camera) right on actor Jon Hamm’s face.

In essence, he is lit completely differently than is the rest of the frame. It’s almost film noir everywhere but on his face, which gets the full glamor treatment. Which, of course, draws you right into his face while maintaining the mood in the rest of the photo.

Ik zou het beter niet zelf gezegd hebben kunnen.

3 Comments

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.