Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Foebal

‘t Is officieel: Sandra is zo’n sokkermom geworden.

Jan voetbalt!

Ja, al van zodra hij ook maar een beetje kon bewegen, is zot van voetballen. Uren aan een stuk kan hij schoppen op een bal — niet gehinderd door enige kennis van zaken, daar niet van: ik ben niet degene die hem gaat leren dribbelen en passen en binnenkant dan wel buitenkant voet gaan leren shotten.

Hij is vijf, en dus mag hij in de voetbalclub: hij glundert al dagen.

‘t Was vandaag zijn eerste training. Er zal nog veel leren en luisteren aan te pas komen, maar hij heeft zich alvast enorm geamuseerd.

Jan voetbalt!

KSC Excelsior Mariakerke, ha! Ze zijn met negen die vandaag begonnen, waarvan schat ik een stuk of twee die al een tijd intensief met vader/broer(s) aan het trainen zijn, nog een stuk of vier die al veel gevoetbald hebben, een paar zoals Jan die het graag doen maar het nog niet echt gestructureerd gedaan hebben, en één of twee die het, ahum, in eerste instantie wat minder gemakkelijk zullen hebben.

Jan voetbalt!

In alle geval: de infrastructuur ziet er top uit, de trainer sympathiek en met kennis van zaken, en al zagen we er wel tegen op: te hopen dat hij er ongelooflijk lang ongelooflijk veel plezier van heeft, Jan.

Jan voetbalt!

13 reacties

 1. Hij ziet er alleszins ferm gelukkig uit. 🙂

 2. plezier hebben, blijft inderdaad het belangrijkste. Voetbal kan echt een mooi spel zijn. Heb er vrienden voor het leven aan overgehouden. Hopelijk maken de ouders de kop van hun kinderen niet te zot.

 3. Op de foto’s lijkt hij toch plezier te hebben.

 4. De trainer is inderdaad een toffe knul. ’t Is dan ook mijn buurman Freddy, natuurlijk!

 5. Voetbal kan heerlijk zijn, ook als sociaal gegeven. En wie weet heb ik het in een verslag ooit over dat talentvol jongetje, Jan Vuijlsteke.

 6. Liever dat nog, dan het bord voor de kop van een zakenman…

 7. Hij ziet er gelukkig uit op de foto’s … that’s all what matters!

 8. “ik ben niet degene die hem gaat leren dribbelen en passen en binnenkant dan wel buitenkant voet gaan leren shotten”

  Kom kom, niet zo bescheiden.

  Idd zalige foto’s, de looks heeft hij al helemaal.

 9. De moves zitten precies wel goed.

 10. gras op ’t plein van mariakerke ?!?! In gans mijn voetballend leven op mariakerke stond daar mee moeite een sprietje…. de tijden veranderen, gelukkig maar ! Zoveel te beter voor de nieuwe voetballertjes…

 11. Ik ben aangenaam verrast van de positieve commentaar over onze club Excelsior Mariakerke !!!

  Hopelijk is dit het begin van jaaaaren voetbalplezier.

  Wij doen dan ook ons uiterste best om de kinderen iets bij te brengen en te laten genieten van hun geliefkoose sport

  Trainer Freddy

 12. Hey Michel, doe eens de groeten van mij (en mijn broers Philippe en Nicolas) aan trainer Freddy. Is wel al een 20 tal jaar geleden…
  ’t Was al een tijdje geleden dat ik op je blog was, en heb nu pas jullie vreselijke periode van de afgelopen maand gelezen. Je ziet hoe rap het kan mis gaan… Goed dat alles goed is afgelopen.

1 pingback

 1. San's Weblog

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑