Foebal

‘t Is officieel: Sandra is zo’n sokkermom geworden.

Jan voetbalt!

Ja, al van zodra hij ook maar een beetje kon bewegen, is zot van voetballen. Uren aan een stuk kan hij schoppen op een bal — niet gehinderd door enige kennis van zaken, daar niet van: ik ben niet degene die hem gaat leren dribbelen en passen en binnenkant dan wel buitenkant voet gaan leren shotten.

Hij is vijf, en dus mag hij in de voetbalclub: hij glundert al dagen.

‘t Was vandaag zijn eerste training. Er zal nog veel leren en luisteren aan te pas komen, maar hij heeft zich alvast enorm geamuseerd.

Jan voetbalt!

KSC Excelsior Mariakerke, ha! Ze zijn met negen die vandaag begonnen, waarvan schat ik een stuk of twee die al een tijd intensief met vader/broer(s) aan het trainen zijn, nog een stuk of vier die al veel gevoetbald hebben, een paar zoals Jan die het graag doen maar het nog niet echt gestructureerd gedaan hebben, en één of twee die het, ahum, in eerste instantie wat minder gemakkelijk zullen hebben.

Jan voetbalt!

In alle geval: de infrastructuur ziet er top uit, de trainer sympathiek en met kennis van zaken, en al zagen we er wel tegen op: te hopen dat hij er ongelooflijk lang ongelooflijk veel plezier van heeft, Jan.

Jan voetbalt!

13 Comments

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.