Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Hospitaal

Geen evolutie vandaag, en dat is dus goed, veronderstel ik.

Ze zijn aan het proberen de medicatie wat af te bouwen: al iets minder adrenaline, zodat haar handen en voeten vandaag niet ijskoud en ondoorbloed waren, binnenkort iets minder dubbele dosissen van andere dingen.

Hospitaal

Ze is nog altijd kritiek, maar minder onstabiel dan gisteren. Er lijkt niets onherroepelijk kapot te zijn aan haar longen en haar lever is niet meer zo gezwollen. De plastische chirurgie, die gisteren niets wou/kon doen aan haar hand wegens niet doorbloed, komt misschien morgen nog eens langs.

Gisteren lieten haar nieren teveel vloeistof door, vandaag te weinig, en daarom hebben ze vandaag nóg bijkomend vocht gegeven. Ze hebben ook nog eens een poging gedaan met een beetje sondevoedsel, dat haar maag toch geen dagen aan een stuk leeg zou blijven.

Het gaat niet de slechte kant op, da’s al iets. Maar het is nog altijd zeer kantjeboord.

En ik wil nooit meer van mijn leven zien wat ik gezien heb die tien seconden dat ze haar beademingstube uitnamen.

46 reacties

 1. Komaan meisje, je kan het! Ik duim en hoop nog steeds dat alles snel beter wordt! Elke kleine vooruitgang is super! Met zoveel steun en geduim MOET het wel goed komen!

 2. Van hieruit gelezen lijkt het erop dat het al wat beter gaat met haar. We blijven duimen voor Anna en jullie!

 3. Klinkt in ieder geval voorzichtig positief. We duimen!

 4. Sterkte. Breekt je hart, zo’n kind met zoveel apparatuur om haar heen.

 5. jezus, t is toch verschieten zo’n foto.
  veel sterkte voor jou en je familie!
  en hop anna-ook al ken ik je niet- vechten meid!
  ik kan mij echt niet inbeelden hoe zwaar het voor jullie moet zijn, veel moed en zo weinig mogelijk doemscènario’s! Van dag tot dag.
  ik denk aan jullie!
  saskia

 6. Blij te lezen dat het toch iet of wat stabiel blijft. Wij denken aan jullie! Kom op, Anna!

 7. Een zeer lichte en voorzichtige zucht van opluchting. Zo blijven vooruitgaan Anna!

 8. Ik leef met jou en je gezin mee, sterkte!

 9. Beetje bij beetje, afbouwen van medicatie = vooruitgang. Dat het zo verder moge gaan! Alleszins veel sterkte! En soms doe je idd beter even je ogen toe, ondanks wat die mensen rondom haar doen, ze doen het goed.

 10. Bij het zien van deze foto komt mijn haar recht…djeezes ik kan me niet inbeelden hoe zwaar
  het voor jullie nu moet zijn. Toen onze dochter twee maanden geleden in het ziekenhuis lag met een longontsteking was het of onze wereld verging…nu lijkt het peanuts met wat jullie doormaken. Sterkte, hou de moed hoog…en aan jullie kleine meid…vechten meisje je kan het !

  Groetjes, mama van 2

 11. Ocharme dat kind!
  Echt waar, mijn maag krimpt ineen bij het zien van dat kleine meisje tussen al die machines.
  Dit doet me al zoveel als mama van 2 meisjes, eentje van 3 en ander van 19maand. Wat moet dat dan bij jullie allemaal teweeg brengen!
  Heel veel sterkte en trek jullie recht aan elke kleine sprong vooruit!
  Wij duimen mee!

 12. Ach gossie, kippevel en tranen in m’n ogen krijg ik hiervan. Dit zou toch geen enkele ouder mee hoeven te maken.

  En als stille meeleester moet ik nu toch laten weten dat ook ik heel hard duim voor snelle verbetering voor jullie kleine meid. En als mama van 2 kleine spookjes leef ik met jullie mee, heel veel sterkte!

 13. Ligt ze nu dus niet meer aan het beademingstoestel?
  Maar wel nog steeds in kunstmatige coma?
  Hadden jullie niet op tijd naar de dokter geweest dan waren jullie haar kwijt geweest? Of zie ik dat verkeerd…
  Amaai het moet echt VRESELIJK zijn om nu zo te moeten afwachten welke kant het opgaat. Ik wens jullie echt het allerbeste toe. En dat deze nachtmerrie maar vlug voorbij is!! Voor de andere drie kinderen is het ook moeilijk te vatten zeker? Die zullen ook wel erg ongerust zijn.

 14. Hopelijk brengt het weekend veel beterschap. Wij duimen!

  Ik ga straks een kaarsje branden heel speciaal voor jullie dochtertje!

 15. We leven met jullie mee.
  Veel sterkte!

 16. Die foto is zo aangrijpend…
  Elke dag een klein beetje vooruitgang en zo komt ze er wel.

  Komaan Anna, u can do it.

 17. Ik ken jullie niet persoonlijk, maar toch zijn mijn gedachten bij jullie en bij de kleine Anna. Er brandt hier een kaars en we denken aan jullie.

 18. Een klein strohalmke erbij, gelukkig. Niet opgeven Anna! Wij blijven duimen hier, en als al die duimkes omhoog iets uithalen, dan ben je snel weer beter!

 19. Ook ik ken jullie niet persoonlijk, maar denk wel aan Anna sedert ik Lien haar blogje las… Ik duim mee met allen hier.
  Ik sta er verwonderd van hoe je van het ene in het andere kunt sukkelen en hoe je wereld opeens compleet ondersteboven wordt gehaald door de gevolgen van een ongelukkig accidentje. Pfff, mogen wij, ouders (terwijl ik mezelf soms nog een groot kind voel), dan echt geen seconde meer zorgeloos zijn?
  Jullie liefde haalt Anna er door, zeker weten! Sterkte voor die tijd aan buisjes en machientjes alvast!

 20. Blijkbaar toch wat beterschap. Sterkte nog!

 21. Veel sterkte. Ik ben zelf ook papa van 4 kindjes, allemaal een beetje jonger dan die van jullie, en dit hoop je als ouder echt nooit te moeten meemaken. Gelukkig is Anna goed omringd met de best mogelijke medische zorgen en fantastische ouders.
  Komop Anna ! je kan het !!

 22. Toch al een stapje in die goede richting, hopelijk komen er snel meer dergelijke stappen zodat jullie toch wat gerustgesteld kunnen zijn. Hou vol…

 23. Ongelooflijk hoe hard ik meeleef met een familie die ik niet eens ken… Ik kom regelmatig checken hoe het met de dappere Anna zit.

  Komaan meid! Je kan het wel!

 24. Ook hier wordt hard geduimd voor Anna.

 25. Ik kan alleen maar mee hopen en mee duimen. Moed houden, da’s het belangrijkste, denk ik!

 26. Hou moed!

 27. Heb vertrouwen in de wetenschap en hou er vooral de moed in!

 28. Griezelig al die spuiten.
  Komaan Anna!

 29. Het gaat goedkomen, niet teveel tegelijk willen: rustig herstellen is beter dan plots alles in orde.

  Heel erg veel sterkte, ze komt er door, ik voel het!

 30. Ik heb ik hier vaak helemaal vertederd zitten kijken naar al die mooie kinderfoto’s en nu dit… Ik duim héél hard voor die schattige Anna! en ik hoop dat ik hier snel weer lachende kindjes zal zien!!

 31. Enorm veel sterkte! Dat Anna er snel mag doorheen spartelen en er heelhuids uitkomt!

 32. Ik denk aan jullie en duim mee voor kleine Anna. Heel veel sterkte.

 33. Als oma en opa leven we intens mee met alles wat jullie nu meemaken. We geloven, we hopen dat er een definitief “het gaat goed ” mag komen.Gisteravond deed ik een levenslichtje branden,toen ik ging slapen een noveenkaars. Licht moet er zijn voor kleine lieve Anna zodat ze door kan vechten. Heel veel moed, en met de liefde die jullie haar geven komt het goed.
  Ouders van Lien

 34. Ik passeerde gisteren aan het UZ – ik dacht aan Anna en aan jullie gezin – van heel dichtbij en ook van bij ons thuis blijf ik ‘duimen’! Ik hoop zo dat jullie ondertussen al wat beter nieuws mochten horen. Marta

 35. Zo’n foto is echt hartverscheurend. We leven allemaal mee. Beetje bij beetje…
  Sterkte!

 36. Zo’n verschrikkelijke foto, al die machines, al die spuiten, en dat kleine meisje, vechtend voor haar leven…

  Er wordt heel veel aan jullie gedacht, door heel veel mensen. Laat dat een steun zijn.

  Ik hoop dat het heel snel beter mag gaan.

 37. Sterkte… heel veel sterkte voor jullie allemaal!
  En hier wordt geduimd…

 38. Ik ken jullie enkel maar door jullie blogs, maar dit grijpt mij heel erg aan. Ik duim, hopelijk gaat het elke dag een stapje in de goede richting.

 39. Dit gaat tot in mijn tenen, hier wordt constant aan jullie en je kleine schat gedacht. We duimen en hopen dat alles snel terug in orde komt.

1 pingback

 1. LienWeb

Zeg uw gedacht

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑