Opkuisingen

Bon, OK, goed. Het achterhuis: we zijn er bijna.

Ter situering, de buitenkant:

Achterhuis

Achteraan de ruïne van wat ooit een koer en een tuin was, en wat het ooit wel eens opnieuw zal zijn, maar niet numeteen.

Tot vorige week was er in het achterhuis sinds pakweg 2004 niemand meer binnen geweest, behalve om er brol bij te stouwen. En soms, om er op zoek te gaan naar brol die tussen andere brol lag, en daarbij nog andere brol nog meer overhoop te smijten.

Resultaat:

Achterhuis vóór

Moeilijk te zien, maar rechts en achteraan staat een tafel in L-vorm waarop allemaal computers staan. En verder: brol, dus.

Achterhuis vóór

Allemaal dozen met boeken die ik de afgelopen paar jaar gekocht heb, en brol, en brol, en brol.

Tijdens de opruimwerken zag het er zo uit:

Achterhuis tijdens

Zoveel mogelijk aan de kant gezet, boeken uit dozen en opnieuw in dozen op elkaar gestapeld.

En na een paar dagen werk, waarvan de laatste meer op mijn stoel zitten rugpijn hebben dan werken:

Achterhuis, opgeruimd, gelijvloers

Alle boeken die beneden stonden op een stapel, alle electrische kabels en dergelijke geklasseerd in dozen, de tafel verschoven naar de andere kant, computers op een hoop en/of weggegeven, koelkast verhuisd, lades die over waren van kasten die al lang weg zijn, verbrand.

Achterhuis, opgeruimd, gelijvloers

Er is weer plaats.

Aan de ene kant:

Achterhuis, opgeruimd, gelijkvloers

En aan de andere kant:

Achterhuis, opgeruimd, gelijkvloers

Daar in de hoek linksachteraan trouwens: een eigen frigo!! Die nog bleek te werken! Met allemaal drank erin! Die koud staat! Voor mij!

10 Comments

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.