Get out of my face

Peter Van Asbroeck is in het echt ongetwijfeld een ongelooflijk sympathieke mens. Proper op zijn persoon, een vriend van mens en dier.

Maar.

Ik zie hem nu al een paar keer in De Huisdokter op VT4. En, in des hemels naam, kerel! Het concept van persoonlijke ruimte!

Elke mens heeft zo’n cylinder rond zich, waar onder normale omstandigheden—ik spreek dus niet van openbaar vervoer tijdens het spitsuur, van impromptu vrijpartijen in vestiaires of van grieksromeins worstelen — mensen niet in komen zonder toestemming.

Zonder erover na te denken, navigeren we in drukke winkelstraten zonder elkaar noemenswaardig aan te raken, bijvoorbeeld. En als het dan gebeurt, dan geeft dat bijna een electrische schok, en zijn de sorry’s niet van de lucht.

Ik ben de eerste om toe te geven dat ik daar misschien wel extreem last van heb: ik moet het niét weten dat mensen die ik niet ken mij aanraken, buiten dan een hand geven. Ik heb speciaal een aparte cirkel in de hel gereserveerd voor dat slag mensen dat u als onbekende een hand geeft en tegelijkertijd de hele arm vastneemt met hun andere hand. Mensen die om de nadruk te leggen op een punt uw bovenarm vastpakken.

Ugh!

Het staat me bij dat Peter Van Asbroeck zo’n bovenarmvastpakker is.

Ook zo iemand die in een gesprek altijd zo’n 30 cm te dicht bij u staat. En die alsmaaropnieuw dichter komt, wat dan zo’n soort balletvoorstelling geeft van hij komt dichter, ik deins terug, hij komt weer dichter, ik trek me weer weg, etc.

M2709SCHERP.MMIn De Huisdokter zie ik Van Asbroeck, naast in het algemeen buitengewoon onsympathiek, gemaakt, kinderachtig en irritant overkomen, namelijk ook nog bij elke mogelijke occasie Michèle Van Sebroeck vastgrijpen, omhelzen, zich tegen haar aanschurken.

En ik krimp telkens weer in elkaar, en ik kan me niet inbeelden dat zij onverdeeld gelukkig is met dat gegrijp voortdurend.

Oh, en had ik ook al gezegd dat ik mevrouw Van Sebroeck er bijzonder intrigend vind uitzien?

18 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.