Japanezers zijn zot, aflevering umpteen

De vis is niet dood.

Is het punt: ikizukuri is een soort sashimi waarbij de vis (of octopus, of vermoed ik wat ze daar nog allemaal eten) zo levende vers is, euh, dat hij, wel, nog levend is.

Oesters voor gevorderden, zeg maar.

Niet voor gevoelige zielen, dat spreekt. Niet dat het veel erger is dan hoe andere vissen aan hun eind komen, of dat pakweg batterijkippen een beter leven leiden, maar toch. Een levende vis klaarmaken en opeten terwijl hij nog aan het bewegen is, zet er u maar eens aan.

Oh, en afhankelijk van smaak is dit nog viezer — kok snijdt stuk uit levende vis, dient stuk op als sashimi, en zet vis terug in water zodat hij nog wat kan rondzwemmen:

[via]

update ik lees net dat het geen Japanezers zijn maar Koreanen, en dat het geen sashimi is maar een zeer zeer voorzichtig aan één kant gefrituurde vis. Of anders een vis waarvan hoofd en kiewen in een natte handdoek gewikkeld werden en die dan zeer snel op een hete gril gegrild is. In ieder geval: the mind, it boggles.

5 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.