Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Komen eten!

“Er zijn weinig mensen die het verschil smaken tussen verse groenten en groenten uit blik,” zei Daniela de witte heks in Komen Eten, op strooptocht naar een blik opgelegde peren met al een blik zalm op zak. Wedden dat dat nog serieus kan tegenvallen?

Nochtans, ze weet enkele seconden op voorhand wanneer de telefoon zal afgaan, en haar man zegt haar wel eens dat ze uit zijn hoofd moet blijven. Was ik haar man, ik zou ze zeggen om uit mijn leven te blijven. Brr.

Een blik zalm, drie lepels mayonause uit een pot, en dat in een stuk peer uit blik. Een lamsfilet in twee versmeierd, geplette feta-kaas ertussen en omwikkelen met spek. En crème brûlée, die ze zelf gemaakt heeft. Maar het geheel wel geserveerd op een tafelkleed vol vliegenstront. Brr.

Achteraf bleek het een bijzonder sympathieke dame te zijn die ongewijfeld lekker eten gemaakt heeft, en er is niets verkeerd met blik per se, versta mij niet verkeerd.

En het ging maar één keer écht verkeerd—toen ze haar eigen hand in de fik stak bij de crème brûlée—maar dat was tegelijkertijd het grootste lachmoment van de uitzending: dat ze naar de living liep, haar medicijnkist bovenhaalde en er als een bezetene druppels aromatherapie op begon te sprenkelen.

Waar blijven ze die mensen vandaan halen, vraag ik me af. En tegelijkertijd weet ik het antwoord al, raar hé?

14 reacties

 1. Komen Eten is één van de beste programma’s van de laatste tijd. Ik kan al niet wachten tot morgen, als het Gino uit Oostende zijn toer is. 🙂

 2. Het was toch even schrikken toen een schepen van Gent meedeed 😉 (Haar eten was heel OK, overigens)

 3. Gino uit Oostende, en ze beloven ons dat het mis gaat lopen (verbrande flensjes!), en dat hij gaat uithuilen en alles!

 4. morgen trouwens in de weldoenders op VTM: de achtergestelde buurt van Gent. Brugse Poort, jawel.

 5. Ik ben ook verslaafd geraakt aan Komen Eten. Zo’n simpel concept, maar ’t blijft gewoon grinniken als je ze ziet blikken opentrekken.

  (en wat de schepen betreft, ik weet niet of ik het zo zou appreciëren mochten mijn gasten hun hond meebrengen. Voor de rest wel sympathiek)

  Gino en zijn kat ziet er anders veelbelovend uit voor morgen.

 6. ja die kat! wat is dat voor kiezzakkerie??

 7. Ze moeten ze toch eens een cursus slagroom kloppen geven.

 8. En ik maar tegen mijn televisie roepen “een eiwit! een eiwit!” en “bloemsuiker!!”

 9. maar WAAR, Michel, WAAR blijven ze die mensen vinden?!?! Verlos me uit m’n lijden.

 10. Ze sturen een mail om te vragen of ge niet wilt meedoen.

  Sommigen *kuch*ik bijvoorbeeld*kuch* zien dat dan niet zitten en doen daar dan niét aanmee.

 11. ik vind dat we dat nen keer zouden moeten organiseren zo onder ons. leutig voor in de vakantie peisk. met punten en al. en een fles drank voor de winnaars.

 12. Dat zou geen slecht idee zijn.

 13. Het lief van mijn broer doet dat met haar vriendinnen op kot, en dan leggen ze allemaal samen voor de hoofdprijs. 🙂

 14. zeker kijken vanaf 22/2.
  groetjes peggy

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑