Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Mafia Wars fail

Oei, ‘t was even een paar dagen miserie in het land van Mafia Wars: ze hadden bij Zyngo nog maar eens, voor de zoveelste keer op rij, allemaal veranderingen aangebracht zonder het echt afdoend genoeg te testen.

In de context van een spel dat, aan de ene kant, met haken en ogen en ajax en flash en javascript en brol en dingen en plakband en velcro aan mekaar hangt en dat, aan de andere kant, dagelijks door letterlijk miljoenen mensen gespeeld wordt, is “afdoend genoeg testen” namelijk “echt wel serieus veel testen”.

Of beter: is het niet genoeg om serieus veel te testen, maar moet er gewoon op een andere manier omgegaan worden het maken van de toepassing en van de wijzigingen.

Ik heb de indruk dat ze er in het begin niet al te zeer van wakker lagen, van proper programmere, en misschien zelfs van documenteren en zo. Misschien zijn ze vertrokken van de basis van Vampire Wars, dat eigenlijk nooit echt honderd procent goed gewerkt heeft, en is het vanaf het begin mis gaan lopen. Of misschien zijn het de uitzonderingen op de uitzonderingen die hen parten spelen. Of misschien hebben ze niet écht helemaal goed nagedacht over de verschillende steden en hoe die al dan niet met elkaar te maken hebben.

Ik weet het niet, maar wat ik wél weet, is dat het een paar dagen geleden echt helemaal borked was:

7-11-2009 11-52-07

Ze hadden alles in een iframe gestoken, en daar liep het echt compleet helemaal in de compote. Die Mafia Wars laadt zichzelf op gezette tijden opnieuw op—het is niet allemaal zuiver Ajax, ik vermoed dat er ergens lekken zitten en dat de enige oplossing was om om de zoveel tijd eens een reload te doen—en na een tijdje open laten staan, stonden er soms frames in frames in frames in frames.

Of, wat ook vaak voorkwam, stond er een iframe zonder scrollbar, ter hoogte van een fractie van de echte volledige schermhoogte:

7-11-2009 12-14-06

Talloze klachten op de supportforums, Zynga zich uitputten in nonsens als “jamaar het is maar 15% van de mensen waarbij geen enkele link meer werkt”, nog klachten, enfin ja, in de loop van vandaag stond er dit bovenaan het scherm:

9-11-2009 9-40-15

Tee hee.

Ik dénk dat er daar een paar mensen een hartelijk woordje gewisseld hebben, bij de makers van Mafia Wars.

1 reactie

  1. tijd om uw inbox uit te kuisen 🙂

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑