Kunst

We gaan vanavond naar kunst gaan kijken. Ik heb er expres niets over opgezocht op de internets: het is zó al moeilijk genoeg voor mij om geen vooroordelen te kweken.

Enfin, ’t is te zeggen: ik heb geen speciaal negatieve vooroordelen over *kunstwerken*, maar ik heb niet veel nodig om nijdig te worden op *kunstenaars*.

Als een kunstenaar / vakman / ambachtsman begeesterd is, zijn werk goed en graag en enthousiast doet, en daarbij eerlijk blijft, dan kan het niet stuk. ’t Zijn die andere die mij tegensteken.

Als ik de mens achter het ding leer kennen, en de mens achter het ding staat me niet aan, dan heb ik het vreselijk moeilijk om het ding nog los van de mens te zien. (Het werkt trouwens alleen ik negatieve zin, want omgekeerd heb ik het probleem niet: mensen die ik graag heb, daar kan ik nog altijd objectief bij blijven en wat ze doen gewoon slecht vinden.)

Ik ben benieuwd wat het wordt vanavond, is dus wat ik wou zeggen. Niet behept met enige voorkennis van zaken.

Elders over misschien hetzelfde

08.04.2012: Transfiguration | 27.09.2011: Luchtbegrafenis | 05.06.2008: De Canvascollectie: Live Art en andere | 05.02.2008: Foto’s voor Dirk Braeckman | 10.07.2006: Spooky! | 01.02.2006: Vive la différence! | 03.11.2005: ’t Is kunst hé meneer

2 Comments

 • twee kunstenaressen in opleiding doen iets.
  ze gaan kunst maken.
  23 en 25.
  al vier jaar in opleiding.
  ze krijgen een ruimte ter beschikking, hartje Gent.
  ze maken er een pitazaak van.
  omdat ze dat konden knutselen.
  Ter exhibitie laten ze er mensen pita komen eten.
  Mooi.
  kunst.
  Volgend jaar komen deze dames in de echte wereld.
  Welkom.
  kunst kan mooi zijn of lelijk, maar weggegooid geld is het vaker wel dan niet. Verder gaat alles goed en positief.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.