Virtuele sletsentijd

Virtuele sletsen naar de televisie gooien: minder vermoeiend dan echte sletsen gooien, vooral omdat mijn echte sletsen op de grond liggen en ik geen zin heb om uit mijn trekzetel te komen.

Maar ooooooh ik kan mij nijdig maken op die reclames op televisie soms.

L’Oréal teenoftander is “geïnspireerd door gentherapie”. Euh ja, en ik ben geïnspireerd door Walter Capiau. Wat wil dat zeggen? Dat wil niets zeggen, inderdaad. Een geneesmiddel of een haarspoeling of een gezichtscrème mag nog zoveel geïnspireerd zijn door wat dan ook, dat wil absoluut niets zeggen over wat er in zit of hoe het werkt.

Rexona is “twee maal zo effektief”. Euh ja, en ik ben vier keer zo effektief. Ten opzichte van wat? roep ik dan naar de televisie. Twee keer meer dan wat? Twee keer zo effektief in wat? In vergelijking met wanneer? Twee keer zo effektief als een betonmolen als het op schilderen van kousen aankomt? Twee keer zo effektief als een peignoir om fietskettingen te oliën? Twee keer zo effektief als een verrekijker om televisies mee op te heffen?

Urgh. And don’t even get me started on hyaluronzuur of konninginnenbrij. Of speelse koraalbloesem in Gollum’s shampoo, Herbal Essenssesess.

Elders over misschien hetzelfde

16.08.2006: Uw minuut | 25.04.2006: Arceblona | 11.11.2005: Koppen | 08.11.2005: Vox pop | 17.02.2014: Zó loopt het in het honderd, ja | 15.07.2013: Elementary | 01.10.2012: Crimi Clowns | 22.09.2012: History repeating | 19.09.2012: Verbouwingen: de kasten en de televisie | 20.07.2012: De top 11 tv-intro-songs aller tijden

21 Comments

 • Verschijnen er bij Rexona geen kleine lettertjes die aangeven waarmee ze juist vergelijken? Ettelijke jaren geleden is daar een wet op gekomen. Maar soit, het blijft reclame. It doesn’t have to make sense. Jaja, Frans, Nederlands en Engels pal na elkaar. Zotte shit, fiston.

 • Ik moet altijd lachen met die tandpasta/tandenborstel-reclame waar de onderzoekers in een grote mond vol grote bacteriën rondlopen, met dan onderaan de kleine lettertjes: ‘overdreven weergave’. Oh! Gelukkig is het overdreven! Ik dacht al dat het echt was!

  :-S

 • Ook irritant; steeds dezelfde reclame voor, tijdens en na hetzelfde programma… Als je maar een aantal programma’s volgt op televisie, dan krijg je constant diezelfde reclames te zien. Een mens zou er bijna zijn tv voor af laten staan…

 • En dan de klap op de vuurpijl imho: de Tiare-bloem (in 1 of andere shampoo). Ik ben er ZEKER van dat dit een grap is van een of andere marketeer om te zien of ze met deze joke weg konden raken. “Laat ons er zogezegd iets degoutants indraaien” – “Oh oh, mag ik? Diaree!” – “Wow, fantastische suggestie… maar dat gaat wat opvallen… weet je wat? verander de eerste letter, de mensen merken dat niet en op tv klinkt dat toch hetzelfde”.
  Man man man…

 • bij ons is het gedaan met roepen naar de tv :) wij nemen op en beginnen iets later te kijken, if reclame then zzzzzzzzzzzzzz doorspoeleuh :)

  aanrader echt! tien keer zo efficient en geinspireerd door mezelf ;))

 • En dan die radiospots met testimonials. Je mag niet meer zeggen dat al die yoghurtdrankjes goed zijn voor de darmflora of de “weerstand”, want het is aangetoond dat het allemaal niks doet. Nu voeren ze zogezegde fans op, die op het antwoordapparaat van de firma inspreken hoe goed het allemaal wel niet werkt voor hun gezondheid. Zo doorzichtig.

 • Maar enfin. Je moet daar de humor van zien hé. Ik ga ervan uit dat de mensen die dat maken een enorm fijn gevoel voor humor hebben. Ik herinner me een douchegel waarop de verpakking een x en y as stonden met een grafiek die stijgt, zonder legende. Ik zat luidop in mijn bad te lachen, sinds die dag heb ik geen ander merk meer gekocht.

 • Bestaat er geen commissie die de larie in reclamespots controleert op factuele fouten (lees: leugens)? Want je hebt gelijk: wat er tegenwoordig op tv te zien is, is te-nen-krullend.

  Wat me onlangs ook stoorde is dat ze het witte laagje op van die stervormige kinderkoekjes als ‘melk’ bestempelen (en dan zie je dat ze zo’n scheut melk in de uitsparing van het koekje gieten). Duh. In werkelijkheid is het natuurlijk gewoon een laagje suikerglazuur.

  (LOL trouwens met deze post) :)

 • En nu ik eraan denk. Hoeveel producten (tandpasta’s, scheermesjes, shampoo’s, inlegkruisjes) zijn er eigenlijk ‘Product van het jaar’. Wanneer mag je dat eigenlijk claimen? En wat met dingen als ‘Aanbevolen door het verbond der tandartsen’ en dingen? Volgens mij bestaat dat verbond niet eens of hebben ze het zelf opgericht.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.