Scripta manent

Zo grappig – de meeste websites die ik lang geleden maakte, zijn al lang in de nevelen der tijd verdwenen, maar deze is (praktisch 100%) ongewijzigd blijven staan:

ill_01

Een virtuele tentoonstelling, zowaar. Lang niet mijn eerste website, en lang niet mijn eerste hypertext-ding, maar toch: oud, naar internetnormen. Ik herinner me dat terwijl ik aan de site bezig was, Netscape plots besloot om <table> in te voeren. Leute! Plots was een pagina als deze mogelijk!

Het was in de tijd dat er uiteraard nog geen css was, dat er geen javascript was, het was zelfs een vol jaar voor het mogelijk was om met <font face="teenoftander"> van lettertype te veranderen.

…en het was ook nog in de tijd dat ik in de html zette wie en wat:

<HTML>
<HEAD>
<TITLE> Jean De Castro </title>
<!-- Copyright 1995 by IDeA
  -- HTML and Graphics by Michel Vuijlsteke for IDeA
  -- Created: 31/6/1995 12:20
  -- Last modified: 28/08/95 12:15:00 
-->
</head>

Achteraf is er nog een beetje aan veranderd, zie ik: links en rechts wat syntaxfouten die ik zeker niet zelf gemaak heb, of knoppen die grafisch gemaakt zijn maar niet anti-aliased, wat ik ook zeker niet zo zou gedaan hebben.

Maar ‘t is wel substantieel hetzelfde gebleven.

…en wat is uw oudste nog ongewijzigd overblijvende website op het internet? 🙂

3 reacties op “Scripta manent”

  1. Ik heb wat moeten zoeken, maar de oudste site die ik kan vinden is http://www.keizer-karel.be. Gemaakt exact zoals de klant het wou, met elk pixeltje en kleurtje goedgekeurd. Ik wist nog niet beter.

    Let vooral op de navigatie – een huiveringwekkend voorbeeld van Mystery Meat Navigation.Maar het meest trieste van al is dat die mensen die site nog steeds gebruiken.

Reacties zijn gesloten.