Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Overgestapt naar Bing

Zelie kwam daarnet binnen: ze was op zoek naar een boek. Ik was aan het zoeken op het internet, en zij meteen: oh, welke foto is het op Bing vandaag?

Bing is erin geslaagd om zoeken weer leuk te maken. Ik was het zo beu, Google. Met zijn saaie, droge, altijd dezelfde resultaten.

Bing voor mij! Elke morgen een andere homepagina! Zoals vandaag op US: Paaseiland!

bing4

Of op UK: mini’s!

bing3

Of gisteren: Tunesië!

bing2

Of eergisteren: de Gironde!

bing1

En op de beelden zelf staan er kleine vierkantjes, met weetjes en links en dingen erop. En onderaan staan ook dingen, met bijvoorbeeld de video van de dag, die vandaag deze was:

Maar veel belangrijker dan dat: ik vind de resultaten, eigenlijk, minstens even goed als bij Google. En de manier waarop de resultaten getoond worden en waarop ik de resultaten kan verfijnen is véél beter. Google doet ze al een tijdje na, met die linkerbalk om zoekresultaten in beelden te verfijnen, maar bij Bing blijft het beter.

Geef bijvoorbeld “ghent” in als zoekopdracht:

bing5

Het eerste resultaat is een reeks beelden. Dan een reeks algemene resultaten (ook wat valse positieven wegens alsdat ik hier Bing UK gebruikte), en dan in onderdelen die ook links staan: hotels, weer, restaurants…

Ga met de muis over een zoekresultaat en er klapt rechts een preview uit (“more on this page”).

Klik op “reference article” en het Wikipedia-artikel komt tevoorschijn – met rechts een eigen navigatiebalk van Bing, schrikkelijk handig voor het overzicht, met een outline en een lijst van alle beelden en ook een kaartje van alle vermelde locaties:

bing6

Teveel in de weg? Klik op het leesbrilicoontje en hopla, alle interface-nonsens weg en maagdelijk zwarte tekst op witte achtergrond:

bing7 

Ga met de muis over de paragrafen en de links worden subtiel onderlijnd; ga over een link en er wordt een preview getoond van wat er achter zit:

bing8

Zo proper.

10 reacties

 1. Op mijn macske ziet het er toch wat anders uit. Ik krijg die linkerkolom niet en dus ook dat reference artikel niet.
  Ge zou bijna gaan denken dat Microsoft iets heeft tegen Apple 😉

 2. Ik ben niet voor Bing. Ik hoef geen startpagina met een foto, want ik zoek vanuit de Omnibox. Zoeken hoeft niet leuk te zijn, het moet mij gewoon zo snel mogelijk naar pertinente informatie leiden. En het zal ongetwijfeld zijn omdat mijn zoekopdrachten geconditioneerd zijn door Google, maar de resultaten die Bing geeft, bevallen mij meestal minder.

 3. “Omnibox”, grinnik.

  Ik heb rechtergemuisklikt op mijn omnibox zodat hij Bing gebruikt in plaats van Google.

 4. (En alhoewel er meer beeldjes staan van de homepagina: het is me niet vooral om de homepagina te doen, wel om de manier waarop ik sneller naar de juiste resultaten geraak.)

 5. Ja, dat gaat uiteraard, door de OpenSearch API, maar het interesseert me niet, om bovenvermelde redenen.

  Ik vind Omnibox een leuk woord.

  (Is dat enkel bij mij dat Mollom altijd komt zeuren? Het stoort.)

 6. Trr, uw enige argument was dat de resultaten u “minder bevallen” omdat ge geconditioneerd zijt door Google.

  ’t is toch al goed dat ge’t beseft! Maar zo vastgeroest in uw gewoonten, ge lijkt wel een oude mens — geef het eens een week en ge zult zien!

  Mollom: ik heb het ook altijd dat hij zeurt. Geen idee waarom: typisch geval van “dat is allemaal niet belangrijk voor u, domme gebruiker, wij geven u een mooie gesloten doos en vertrouw er maar op dat het in orde komt”.

  En als het dan niet in orde komt, zoals nu: pech.

  Het alternatief? Ik zou het niet weten. Een mens wil niet weten hoeveel tienduizenden spamcommentaren hier door de dag proberen geplaatst te worden. Misschien dat ding van WordPress zelf, Akismet?

 7. Ach, ik ben al lang een oude mens. Zagen doe ik al heel mijn leven.

  Ik heb Akismet eens proberen te integreren op mijn blog en ’t gaf alleen maar false positives.

 8. Die explore op de foto’s en de linkerbalk en zo werken niet als je land ingesteld staat op België. Ergens begrijpelijk, maar het werd automatisch zo ingesteld, waardoor ik ook op geen enkel moment kon weten wat er voor extra mogelijkheden zijn…

  Staat nu op US en pas nu zou Bing iets van meerwaarde kunnen betekenen (als ik het gegoogle uit mijn systeem krijg, that is 🙂 ).

 9. Op het allereerste gezicht leek het mij wel mooi, die Bing. De zoekresultaten worden duidelijker weergegeven dan bij Google, bijvoorbeeld. Maar het is me intussen wel duidelijk geworden dat Bing voor mij nog lang Google niet kan vervangen… Zo kreeg ik bij mijn laatste zoekresultaat bijvoorbeeld 166 hits in Google, en ééntje in Bing… Daar ben ik dus niet vet mee, met dat ééntje… Jammer!

 10. Wel, schoon dat je screenshots allemaal chrome tonen 🙂

  Er wordt duidelijk aan de grenzen en duidelijkheden van pakweg een jaar geleden (en de jaren ervoor) gemorreld… maakt de tijden weer wat boeiender alvast.

  Zelf hou ik het voorlopig nog even op de veel mildere spielerij met het google-logo http://www.google.com/logos/

Zeg uw gedacht

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑