Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Een award!

Het voelde helemaal 2002 aan, maar het deed wel deugd: ik heb zowaar een award gekregen!

NL_big

De award gaat niet naar mijn weblog, maar wel naar de categorie genea binnen mijn weblog. Ik vrees dat het al een tijd geleden is dat ik er nog tijd voor gehad heb: genealogie is vooral opzoekingen doen en veel noteren en fotograferen, en dan ontcijferen en verbanden leggen.

Nog zoiets dat niet echt handig om doen is, met een fulltime job.

Maar kijk. Het is wat het is.

Als ik er u twee mag aanraden, uit die categorie:

 • Afscheid, over mijn overgrootoom Karel Waegenaer, gefusilleerd wegens spionage door Den Duits in 1917.
 • Adolf Hitler, en Duitsers, over de man van de dochter van de tweede vrouw van de vader van de moeder van de tweede man van de eerste vrouw van de vader van de moeder van mijn vader zijn vader. Die zowel Joods als Duits soldaat was in de eerste wereldoorlog.

Ik zou eigenlijk heel, heel, héél graag opnieuw beginnen opzoeken. En ik vraag me af of het archief nog altijd in Beveren-Waas is, en waar het archief in Gent nu eigenlijk precies is.

Aaargh! Tijd!

4 reacties

 1. In Beveren-Waas is er nog steeds een afdeling van het Rijksarchief. Het Rijksarchief Gent bevindt zich nog steeds in het Geraard Duivelsteen, het Stadsarchief Gent (De Zwarte Doos) is al enkele jaren geleden verhuisd naar Gentbrugge, naar de vroegere Arbedsite (http://www.gent.be/zwartedoos)

 2. Ha, ’t is wat ik wel dacht. 🙂

  Hier ben ik bang van:

  De aktes kunnen ingekeken worden. U kunt een afschrift krijgen tegen betaling.

  …dat wil dus zeggen dat het ofwel alles over te schrijven is, ofwel te betalen voor een afschrift? Ik nam in 2003-2004 gewoon foto’s van de microfichelezer, maar dat mag nu niet meer, heb ik begrepen?

 3. Ik ben laatst nog in het rijksarchief geweest, en bij mijn weten mag je gerust foto’s maken(zonder flits).
  En van alles kun je kopieën krijgen tegen betaling.
  Dat is in alle archieven mogelijk.

 4. In R.A.Gent bevinden zich geen microfilms van parochieregisters en burgerlijke stand meer. Daarvoor moet je naar Beveren-Waas. Of naar Kortrijk, waar sinds de sluiting van R.A.Ronse en de overbrenging van de films van Ronse naar Kortrijk, alle films van heel West- en Oost-Vlaanderen beschikbaar zijn.

  Er komt volgend jaar een nieuwe locatie voor R.A.Gent, waar de microfilms van heel Oost-Vlaanderen opnieuw raadpleegbaar zullen zijn. De naam van de straat ben ik vergeten, maar het is in de buurt van Justitiepaleis en Kouter.

Zeg uw gedacht

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑