Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

En voor de rest: het is de schuld van de CD&V

Och ja, OK. Onder meer. Het is onder meer de schuld van de CD&V.

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam, zo zegt men dat Cato steevast zijn toespraken eindigde: en voor de rest vind ik dat Carthago vernietigd moet worden. Kwestie van het er te blijven inhameren, dat Carthago écht wel vernietigd moest worden.

Ik herinner mij als de dag van gisteren dat ik naar de debatten zat te kijken op televisie en dat ik Yves Leterme en de zijnen wou kelen.

Zó drogredeneringen, zó er een karikatuur van maken, zò met dat fijn zegezeker Leterme-sneertje rond de mond de goorste nonsens spuien. Een klein kind, een zwakzinnige wist dat ze er de zot mee aan het houden waren toen ze spraken over “vijf minuten politieke moed”, maar nee: het ging over hoe de sp.a en Open VLD het land naar de knoppen gehaald hadden.

Weet ge wat? Ik vind dat we moeten doen zoals Cato. Dat in élk debat élke repliek op wat wie dan ook van de CD&V zegt, zou moeten eindigen met “wie gelooft die mensen nog?".

Dat niemand vergeet dat het hun loze beloften en hun onkunde is die ons hier gebracht heeft.

Het wordt interessant, de volgende weken en maanden. Wie weet zitten we in de zomer met Elio Di Rupo als premier, met PS en N-VA en sp.a en Ecolo, of zo. Whee!

3 reacties

  1. Inderdaad, ze hadden dat beter gedaan lijk de VLD vroeger. Eerst beloven er iets aan te doen en het dan als eerste punt behandelen en doorschuiven naar de volgende regering. Dan kunnen ze namelijk in de volgende regering deadlines opstellen en er uit stappen omdat de partij die dan aan de macht is er niets aan doet.

    Dat ze daar niet zijn opgekomen…

  2. Ik vrees ervoor dat die 800000 koekoekken (ik hoop dat dit juist geschreven is) ons weeral een … gaan aftrekken.

  3. Enig alternatief? Wie / welke partij is er wel al in geslaagd om met de Franstaligen aan de tafel te gaan zitten en een eerbaar compromis uit de brand te slepen. De paarse partijen alleszins niet, want door hun onkunde en slechte onderhandelingen zitten we nu met kieskringen die de toets van de grondwet niet doorstaan… Leterme heeft het tenminste geprobeerd en er alles voor uit de kast gehaald!

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑