Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Reparaties

Ha! Ik heb vandaag de computer van mijn moeder mogen repareren. Helemaal zoals in de boekjes: een computer dichtgeslibd met vanalles.

Geen virussen of zo hoor, daar niet van. Er stond nog ergens één dll die eventueel viraal materiaal zou kunne bevat hebben, maar dat was het niet.

Nee: precies het omgekeerde. Er stond Norton Antivirus op, en wat firewalls, en Ad-Aware, en McAfee, en nog een stapel zooi. Wat eigenlijk helemaal niet nodig was, want mijn moeder logt altijd als niet-administrator aan, en doet niets anders dan mail, internet, Office en wat spelletjes.

Oh, en er hebben in de afgelopen paar jaar denk ik drie verschillende toen-high-end-printers aan gehangen, en daar zijn telkens alle mogelijke hulpprogramma’s bij geïnstalleeerd geraakt. En iTunes die niet gebruikt wordt, en wel drie verschillende versies van Acrobat tegelijk, op de één of andere manier.

Afijn: de hele namiddag uninstall gedaan, en dan Microsoft Security Essentials, een reente printerdriver en een recente scannerdriver, en we waren erdoor. De computer werkt wel tien keer zo snel.

2 reacties

  1. En surfte je moeder dan ook via een ‘brievenbus’-viewport dankzij de 36 gratis superhandige IE toolbars die haar door allerlei installatieprogramma’s aangesmeerd werden in de loop der jaren? 🙂

  2. Hopelijk heb ik later ook zo’n zoon, die mijn pc wil “repareren”. Ik vrees echter dat zo’n reparatie nu al nodig is dus zal ik ’t zelf moeten proberen (als ik eens veel tijd heb) 😉 En eigenlijk heeft de pc van mijn moeder ook dringend zo’n onderhoud nodig…

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑