Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Stephen Tobolowsky

Mag ik u iets aanraden?

Geen boek of film of televisieserie of spel of toestel, maar een mensenleven.

Stephen Tobolowsky’s leven, meer bepaald. Om exact te zijn: het leven van Stephen Tobolowsky, zoals verteld door de man zelf, in afleveringen van telkens een dik half uur.

Verhalen van leven, liefde en the entertainment industry, zegt de ondertitel – en dat is niet gelogen. Het is soms immens grappig, het is soms immens droevig, het is hartverwarmend, inspirerend, boeiend, spannend, hilarisch.

Stephen wie?

stephen_tobolowsky

Yep indeedy: oh that guy!

Tobolowsky is één van die karakterakteurs die in honderden dingen gespeeld heeft, van Deadwood over Groundhog Day en Heroes tot Glee. Meestal in bijrollen, meestal als een sinister of zielig of irritant personage of een combinatie van die eigenschappen.

Tobolowsky is ook een meesterverteller.

Ik luister sinds een tijd op de trein naar The Tobolowsky Files. Soms zit ik te glimlachen, soms kan ik mezelf niet tegenhouden luidop te lachen, soms zit ik met tranen in mijn ogen.

Doe uzelf een plezier: The Tobolowsky Files. Ook via iTunes. Beluister ze in volgorde, van de eerste tot de laatste, en volg ze dan week na week. Sla er geen enkele over: er zijn er wel een paar die uit volgorde kunnen beluisterd worden, maar doe ze toch maar in volgorde.

Het is écht de moeite.

3 reacties

  1. Ned Ryerson!!!

  2. oh merci zeer mooi! als je nog goeie podcasts weet, vertellen hé

  3. Heb net mijn eerste twee episodes erop zitten. Dit is echt leuk, geen moment verveling meer in de auto.
    Naast de 20u jazz, La Semaine Infernale en Friedl, nu ook nog eens ettelijke uren Tobolowsky. Laat die files maar komen!

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑