De verkiezingen

Ik ben content, en ik kan er helemaal mee leven, met de uitslag.

Om met de onmiddellijke nabijheid te beginnen: Groen! heeft dat enorm goed gedaan in Gent (ze hebben dan ook goed volk hier), en sp.a is niet zoveel gedaald als zou kunnen gevreesd geweest zijn. Vlaams Blok staat nérgens meer in Gent (ik doe een rondedansje), Lijst Dedecker ook niet. N-VA heeft het uitstekend gedaan, zoals overal.

Het zijn daar lang niet allemaal mensen die mij aanstaan, bij de N-VA. Maar als ik De Wever bezig hoor, dan heb ik er wel vertrouwen in dat het in orde komt.

Ik vond zijn speech en die van Di Rupo bijna ontroerend mooi (ja, ik ben snel ontroerd): ze komen er wel uit, die twee, denk ik.

En na de vorige generatie politici, heb ik de indruk dat er een nieuwe op aan het staan is. Een generatie die een maatje beter is.

One Comment

  • Ik kan ook leven met de uitslag maar ik deel uw positivisme niet. De slaagkansen van Di Rupo en De Wever zullen toch voor een groot deel afhangen van Milquet en co, vrees ik.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.