Krak zei de arm

We waren in Oudenaarde verjaardag gaan vieren van een neefje. Daar is een grote trampoline, zo helemaal met bescherming er rond en netten en alles: de kinderen zitten er altijd allemaal op, in beurtrollen meestal (de jongens, de meisjes, de grote, de kleine…).

Ze kennen die trampoline allemaal en het is altijd groot jolijt. Van tijd tot tijd ruzie, natuurlijk, en wat duwen en trekken, maar ze gaan er echt wel verantwoordelijk mee om. En er is uiteraard altijd wel een volwassene in de buurt.

Vannamiddag liep het mis: een kindje van de familie sprong, kwam verkeerd terecht op zijn hand, en brak de twee beenderen in zijn voorarm.

Ik zag het zo ongeveer gebeuren, ’t is te zeggen ik zag hem wenend van de trampoline stappen, en serieus: zo’n voorarm die in een hoek van 70° staat op een plaats waar een voorarm niet hoort geplooid te zijn, da’s niet zo’n fijn gezicht.

Hij naar het hospitaal, meteen pijnstillers gekregen, foto’s genomen, gezien dat het een propere breuk was die recht te trekken was, volledige verdoving, beenderen gezet, nieuwe foto genomen, gezien dat alles goed zit, in de plaaster gestoken, een nacht op observatie, en morgen mag hij alweer naar huis.

Rédelijk vies, maar serieus content dat het allemaal in orde komt. Dat beeld van die arm ga ik niet rap vergeten.

3 Comments

  • Ben ik ook tegengekomen, zij het niet op een trampoline. Gewoon uitgegleden en plat op mijn rug terecht gekomen. Linker voorarm vlak achter de groeibeenderen gebroken. Stond in een rare hoek waar mijn pa zeker 10 jaar lang nog heeft over gedroomd.

    Franse hospitalen op zondag-avond dienst: geen verdoving, niet gespalkt, “slaap maar wat”, ’s ochtends pas geopereerd. Nog eens moeten laten herdoen twee dagen later, toen we terug thuis waren.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.