Schurft

Iemand kreeg een bekeuring wegens ik-weet-niet-wat? Snel, tijd voor doordachte opiniestukken!

Gent loopt blijkbaar vol met debielen die bij gebrek aan enig IQ dan maar parkeerwachter geworden zijn… Dat lukt hen net *grmbl*

Oh ja, parkeerwachters zijn “debielen” en wij zijn zo intelligent. Want wij parkeren ons altijd waar en wanneer het mag, en als die mensen met “gebrek aan enig IQ” ons een boete lappen, dan is het hun schuld en uiteraard niet de onze.

Of nog: ergens bij de NMBS lopen een paar kiekens rond die advocatenbrieven sturen naar och here och god mede-internetmensen? Snel, haal uw nuancekanonnen boven!

Ondanks het feit dat ik er van overtuigd ben dat er een paar intelligente creatieve mensen moeten rondlopen bij de NMBS is het wel duidelijk dat deze tot een absolute minderheid behoren. Dit is werkelijk onvoorstelbaar.

Inderdaad, “werkelijk onvoorstelbaar”. Er moeten een paar tienduizend mensen werken bij de NMBS, maar er is maar een “absolute minderheid” van die werknemers “intelligent” of, wait for it, wait for it: “creatief”.

Het zijn maar twee voorbeelden die ik recent tegen het lijf liep, en ik heb absoluut niets tegen de auteurs van die dingen, maar ik krijg zó eczeem van mensen soms.

Ik heb geen probleem met lyrische, ironische of sarcastische overdrijving, maar als het zo dodelijk ernstig geponeerd wordt, vind ik dat redelijk vies. Op mij komt dat over als commentaarders van Het Laatste Nieuws, en als er iets dat waar we minder nood aan hebben, dan is het wel dat soort houding van permanent verongelijkt zijn.

20 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.