Google bloody apps

Ik betaal voor mijn Google Apps.

Is het echt teveel gevraagd dat ik ook Google Reader kan krijgen in die Google Apps? Na nu toch wel al een paar jaar?

En als we toch bezig zijn, dat ik bijvoorbeeld accounts kan mergen? Ik heb een halve account als michel@zog.org (op mijn zog.org Google Apps ding), een halve account als mvuijlst@gmail.com, en –grr– een halve account als michel@zog.org die niet michel@zog.org van Google Apps is maar een andere michel@zog.org.

Kch.

15 reacties op “Google bloody apps”

  1. Ik heb bij DreamHost gratis Google Apps op mijn domein. De reden waarom ik het niet gebruik, is omdat het inderdaad totaal geen meerwaarde biedt, integendeel. Misschien dat het in een corporate environment werkt, in bepaalde use cases. (Ohjo, ik zal anders nog keer wa Engels tussen mijn Nederlands throwen.)

  2. Iedereen heeft gratis Google Apps op zijn domein, Tim. Kwestie van uw nameservers te kunnen aanpassen.

    En hier hetzelfde probleem. Al heb ik de tom@schuppe die niet van apps is, ondertussen al kunnen verwijderen. Toen was mijn reader ineens leeg, maar goed. Het is toch al dat.

    Nu, ik las op the interwebz dat ze daar wel mee bezig waren bij google. Hopelijk komt het er snel.

  3. Ik betaal (nog) niet voor mijn Google Apps. Ik heb een meerdere maanden terug ingeschreven voor die nieuwe functionaliteit waar Serge naar verwijst.
    Ik moest dan n’n NDA ondertekenen, maar mijn Google App account gebruik ik nu ook voor Reader, Picasa, enz..
    Ik kon lange tijd kiezen welke van mijn gebruikers ik liet instappen in het test program. Maar recent heb ik die keuze niet meer. Ik moet alle gebruikers voor half september overgezet hebben, of ze doen het automatisch.
    Enkel bij Google Analytics lukt het tot nader orde nog niet.

    p.

  4. Michel, in mijn geval gaat het over max. 4 accounts, waarvan er reeds 2 overgezet zijn. Indachte dat het al veel is als de 3 andere accounts dan die van mezelf, al hun mail gebruiken.

  5. Er is beweging. Ik kan (moet) op Youtube inloggen met mijn domain login. (Google Apps for Domains) .. maar er zit geen lijn in. Ik denk dat sommige gebruikers beter weten wat er allemaal gemerged moet worden dan G* zelf.

  6. Ik heb een maand of twee geleden gevraagd om accounts van het nieuwe type te mogen testen en kreeg vervolgens heel kort daarop de mogelijkheid om ofwel specifieke gebruikers ofwel heel mijn domein over te schakelen. Profile en Buzz werken nog niet, (ongeveer) al de rest wel. En ik denk dat alle GAfYD gebruikers in september sowieso overschakelen op volwaardige Google-accounts. (Er is overigenss niets voorzien om data te migreren, bij Google Reader heb ik mijn gelezen, favorite en shared items dus niet kunnen overzetten).

  7. Ik heb me intussen eind vorige week opgegeven voor deze test, en eergisteren de bevestiging gekregen dat ik mocht meedoen.
    Intussen is mijn google apps gemigreerd naar dat nieuwe systeem enis mijn google apps account nagenoeg het equivalent van een gewoon account.

    Ik heb de meeste data van mijn regulier account gemigreerd naar mijn google apps account. Dat is manueel werk, gaat niet voor alles, en er zijn enkele kleine beperkingen.

    (Youtube koppeling met Google apps gaat niet, misschien omdat dat een feature is van de entreprise versie?)

    Veel zaken kan je effectief overdragen (Analytics bvb), andere zaken moet je exporteren en importeren (Google Reader, voor mij het belangrijkste, je verliest wel wat state data, mùaar niets onoverkomelijks). Sommige dingen kan je slechts ‘sharen’ van de ene account naar de andere. (Picasa)

    Zeker nog niet perfect, maar ik heb nu slechts nog 1 Google account. It works for me.

  8. Serge,
    Die Youtube koppeling is bij me wel gelukt. Eerst koppeling youtube account met gmail verbreken, en dan opnieuw koppelen aan mijn apps account.

Reacties zijn gesloten.