Bananenalcohol

Ik weet nog niet wat het gaat worden, noch van consistentie noch van uitzicht noch van smaak, maar ik kijk er alvast naar uit.

Ingrediënten! Nu al: bananen, alcohol (94°, te kopen in de supermarkt), een vanillestok. Binnen een week: suiker en water.

Bananen, alcohol, suiker

Manier van werken! Bananen in schijfjes snijden, in een bokaal doen die degelijk afgesloten kan worden, en bedekken met alcohol. In mijn geval was dat 500 gram bananen en 500 ml alcohol.

Bananen in pot

Een vanilleboon in twee snijden en erbij doen, en dan een goede week laten macereren op een donkere plaats.

Klaar om een week te staan trekken

Het doel: een heldere likeurachtige substantie. Ik ben van plan om er elke dag eens aan te schudden, en dan na afloop het geheel te filteren. Misschien door een fijne zeef, misschien door een koffiefilter. Misschien plet ik de bananen wel eerst. Misschien ook niet.

Binnen een week doe ik dan een kilo suiker in een liter water, breng ik dat aan de kook tot het een lichte siroop is, en giet ik het nadat het afgekoeld is bij mijn gefilterde alcohol.

En dan in flessen gieten, nog een kleine week laten trekken, en dan in de koelkast of de diepvries.

9 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.