Hello

Ik ben dat gelijk een beetje beu, eigenlijk, dat ik nu al dagen aan een stuk de ene na de andere spammail krijg die Gmail niet tegenhoudt.

Screen shot 2010-09-24 at 09.10.25.png

Random afzenders, “hello” als subject, een mailinhoud die er onschuldig uitziet (“The resume document is attached”, “Please find attached below a copy of the document you requested”, dat soort zaken) en een html-attachment met min of meer gerandomiseerde onschuldig ogende tekst, en allemaal links naar Amazon: wellicht ergens een botnet of een spamfarm die iets nieuws aan het proberen is? Die misschien hoopt dat er voldoende mensen dit als een onschuldige fout zullen beschouwen, de afzender niet zullen vlaggen, en op die manier ergens een repuratie op zullen bouwen?

Screen shot 2010-09-24 at 09.25.11.png

Zucht. Men kan het de mensen niet kwalijk nemen, vermoed ik. Eén op en miljoen die reageren op iets spamachtig maakt het de moeite al waard, en ze kunnen honderden miljoenen mails sturen — waarom zouden ze ermee ophouden?

3 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.