In de drank geschlagen

Ik had al een paar liter limoncello — verslavende, verslavende limoncello — gemaakt, en ik ik vond dat zo wijs, dat ik me in nog alcoholhoudende dingen gesmeten heb.

Vorige week begonnen aan bananenlikeur, en die vandaag verder afgewerkt. Om te beginnen een lichte siroop gemaakt: 600 gram suiker, 600 gram water, een minuutje laten koken.

Siroop

De bananen zagen er na een week in het donker in de alcohol redelijk donker uit — ’t is te zeggen, ze dagen er na anderhalve dag al zo uit, en daarna zijn ze niet meer veranderd van uitzicht:

Bananen in pot, een week later

Uitgieten in een neteldoek, later uitlekken en dan later gewoon ook uitpersen:

Bananen in neteldoen

Uitgeknepen

De siroop helemaal laten afkoelen, en dan kijken of het bananending troebel werd: neen dus. Het moet zijn dat die neteldoeken degelijk gerief zijn, want onderaan die bokaal zat er redelijk wat prut. Die dus allemaal achterbleef, blijkbaar:

Bananen op overschot

Uiteindelijk gaf het in totaal bijna exact twee liter drank, waarvan hieronder anderhalve (de laatste halve liter zit in een oud waterflesje van een halve liter, wegens geen glazen flessen meer).

KGB_0024.jpg

Het moet nog een paar dagen rusten, maar ik heb alvast een glaasje geproefd: uit-ste-kend. Niet te zoet (bedankt Bart voor de waarschuwing), niet te sterk, geen weeïge geur of smaak. Wellicht uitstekend bij een dessert.

En daarna ben ik naar de winkel gereden om wat extra alcohol, waarmee ik een goeie anderhalve liter advokaat gemaakt heb. Mbwa! ha! ha!

4 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.