Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

It’s *good* to take a break and look around while you rest

Twee man klimmen een toren van 540 meter naar boven. Ahem, ja:

6 reacties

  1. Ieuw … kan ik haast niet naar kijken, zelfs.

  2. Ik heb normaalgezien geen hoogtevrees, heb al genoeg rotsen beklommen, maar van dit filmpje word ik echt ongemakkelijk. ’t Gaat in tegen al de basisregels die we hanteren als we klimmen. Dat ze klimmen zonder beveiliging is totaal onverantwoord.

  3. @els, ze hebben een beveiliging op hun rustpunten, het zou ondoenbaar zijn om zich continu te beveiligen, dan creeer je net wat je wil vermijden.

    Dat de regels in die zin zijn opgesteld zou een bel moeten doen rinkelen.

  4. Dat is wel héél erg hoog, zeg. Strong legs, I presume…

  5. @parci. Die beveiliging op hun rustpunt is geen deftige beveiliging. Ze zouden gesloten haken moeten hebben. En het is perfect mogelijk u continu te beveiligen. Iedereen die een beetje geklommen heeft weet dat hij NOOIT een levenslijn mag losmaken zolang hij niet met een andere levenslijn vast ligt. Ze moeten klimmen met twee levenslijnen waarmee ze continue beveiligd zijn en dan telkens 1 lijn losmaken om die te verhogen terwijl de andere nog vast ligt, een beetje zoals bij een via ferrata. Als je dat wat gewoon bent gaat dat best snel. Zonder gaat natuurlijk sneller, maar is echt totaal onverantwoord. Ik geloof nooit dat de regels in die zin zijn opgesteld, zeker niet in een land zoals de VS waar men van het minste een rechtzaak maakt. Hier moet men zich al beveiligen met een levenslijn als men gewoon op een plat dak loopt.
    Zo’n mast zal ook wel bewegen op zo’n hoogte, een misstap is echt snel gemaakt.

  6. Man! Klamme handen! Ik voelde echt angst tijdens het bekijken. Wat een culot zeg!

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑