Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Samsung monitors: planned obsolescence

Ik heb een tijd geleden — lang genoeg geleden dat de garantieperiode uiteraard al verstreken is — een koppel monitors gekocht van Samsung. Samsung SyncMaster 204B, twee stuks.

Niet de goedkoopste monitors toen, zeker ook niet de duurste, maar ik was er wel tevreden van. Ze zijn in alle richtingen verstelbaar, het beeld is degelijk, de resolutie is niet super (1600×1200) maar genoeg voor wat ik ermee deed.

En dan, een paar weken geleden: één van de twee kapot. En een week later: de tweede ook kapot.

Niet zomaar kapot, kijk:

Het lichtje van de monitor flikkert als een bezetene, en de monitor is niet meer aan of af te krijgen behalve met de grove middelen — de knop achteraan of de stekker eruit.

Dat kan gebeuren? Een monitor is niet iets dat vele tientallen jaren meegaat? Wel, ja, inderdaad. Maar in dit geval is er toch iets meer aan de hand.

Het probleem, namelijk, is een gekend probleem. Een snelle google op Samsung 204b flicker toont dat het al jaren een probleem is. Iets met goedkope condensatoren van lage kwaliteit die de neiging hebben om veel sneller dan normaal kapot te gaan. Het kan wel gerepareerd worden, maar enkel door mensen die weten waar ze mee bezig zijn, electriciteitsgewijs.

Wat dus niet op mij van toepassing is. Ik hoop van ganser harte dat het wel op de mensen van de computerwinkel van toepassing is, want nieuwe monitors kopen is écht niet voorzien in het budget.

Damn you Samsung!! *schudt vuist*

8 reacties

 1. Als ik U goed begrijp. Na verloop van de garantie van 2 jaar is een Samsungapparaat bij defect enkel goed voor de schroothoop. Dergelijke details zijn wel belangrijk voor de koper.

 2. Tenzij men met een soldeerbout aan de slag kan en condesatoren gaat kopen en vervangen, denk ik.

 3. Moet ik mij u bij die afsluitende vloek Homer Simpson gewijs voorstellen?

 4. Jammer maar bij het rondkijken in mijn huis zie ik veel Samsungproducten staan. De nakende aankoop van een platbeeld scherm zal geen Samsung zijn.. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.

 5. Ik heb exact hetzelfde voorgehad, maar dan met de 214T. Beste oplossing is inderdaard gewoon in je vriendenkring op zoek gaan naar techneuten die overweg kunnen met een soldeerbout, werkte zeer goed bij mij (op een dode pixel na, helaas).

 6. Zelf 2 jaar geleden Samsung televisie gekocht. Sinds kort uit garantie en beeldscherm 2 weken geleden plotseling om zeep.

  Samsung zuigt!

 7. Ik heb hier ook twee exemplaren van de SyncMaster 204B staan. Gekocht in oktober 2006 en tot nu toe geen problemen mee gehad… Hout vasthouden… Al zou ik het nog wel zien zitten om wat condensatorkes te vervangen.

 8. lekkere anti-reclame hier
  ik ga ook geen samsung meer kopen
  bloggersmacht 😉

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑