Samsung monitors: planned obsolescence

Ik heb een tijd geleden — lang genoeg geleden dat de garantieperiode uiteraard al verstreken is — een koppel monitors gekocht van Samsung. Samsung SyncMaster 204B, twee stuks.

Niet de goedkoopste monitors toen, zeker ook niet de duurste, maar ik was er wel tevreden van. Ze zijn in alle richtingen verstelbaar, het beeld is degelijk, de resolutie is niet super (1600×1200) maar genoeg voor wat ik ermee deed.

En dan, een paar weken geleden: één van de twee kapot. En een week later: de tweede ook kapot.

Niet zomaar kapot, kijk:

Het lichtje van de monitor flikkert als een bezetene, en de monitor is niet meer aan of af te krijgen behalve met de grove middelen — de knop achteraan of de stekker eruit.

Dat kan gebeuren? Een monitor is niet iets dat vele tientallen jaren meegaat? Wel, ja, inderdaad. Maar in dit geval is er toch iets meer aan de hand.

Het probleem, namelijk, is een gekend probleem. Een snelle google op Samsung 204b flicker toont dat het al jaren een probleem is. Iets met goedkope condensatoren van lage kwaliteit die de neiging hebben om veel sneller dan normaal kapot te gaan. Het kan wel gerepareerd worden, maar enkel door mensen die weten waar ze mee bezig zijn, electriciteitsgewijs.

Wat dus niet op mij van toepassing is. Ik hoop van ganser harte dat het wel op de mensen van de computerwinkel van toepassing is, want nieuwe monitors kopen is écht niet voorzien in het budget.

Damn you Samsung!! *schudt vuist*

8 Comments

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.