Adobe Fla—wtf?

Het was ondertussen al een halve eeuw geleden dat ik Firefox nog in gang had gezwengeld –Chrome en IE9 zijn genoeg voor mij voor het moment, dankuzeer—maar het was deze namiddag alsnog nodig.

Zoals gewoonlijk bij Firefox eerste de “wij hebben nieuwe zooit voor u geïnstalleerd”-tango doorlopen, vier keer “OK zeker?” geklikt omdat er geen “Euh nee zeker?”-knop stond, heropgestart, vijf tabs vol met “hey ik heb een nieuwe versie van obscure plugin X die eigenlijk alleen maar achter de schermen iets zou moeten doen” gesloten, en overgebleven met een massief grote boodschap van Mozilla dat ik een nieuwe Flash moet installeren.

Mhu? Gebeurt dat niet automatisch?

Neen, blijkbaar: deze Flash vroeg expliciet om een bevestiging, wegens dat er blijkbaar een download manager moest geïnstalleerd worden.

Ik zei dus maar dat het in orde was, en voor ik het wist, was hij dit aan het doen:

acrobat_wtf

Mag ik een W, een T, een F en een welgemeende what the fuck? Achter mijn rug een McAfee Security Scan Plus installeren?

Serieus: dat is compleet degoutant. Van die bait & switch-nonsens, bah.

2 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.