Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Familie over de zee

Vorige week kreeg Heidi bij Namahn een meneer aan de lijn die blijkbaar een wel erg creatieve manier had om mijn achternaam uit te spreken. Hij deed een verhaal dat hij naar mij op zoek was, ’t was in alle geval niet heel erg duidelijk.

Een tijdje later kreeg ik een mail van hem, en werd het meteen duidelijker: we zijn familie!

Zijn naam is José, hij is vastgoedmakelaar in Miami, hij is van Braziliaanse oorsprong, en hij is, houd u vast: de zoon van Hendla, die de dochter is van Hercko, die de zoon is van Abram. Hercko (of Hartzka, of twintig andere manieren om het te spellen), was van Polen naar Brazilië geëmigreerd. Abram had een andere zoon, Nusen Mendel (of Nathan). Die was getrouwd met Regina, en Regina’s zus Laja was getrouwd met Mordechai. En Mordechai’s dochter Estera was mijn grootmoeder aan vaderskant.

Op een grafiekje gezet, geeft dat dit — ik helemaal links onderaan, José en zijn vrouw Nadir helemaal rechts:

20101024-family.gif

Heel heel verre familie, en aangetrouwd, daar niet van, maar toch.

Ik zat er al een tijd mee in mijn hoofd, maar ik denk dat ik het toch maar eens voor ’t echt ga doen: die genealogie weer oppakken.

3 reacties

  1. http://www.genoom.com al eens geprobeerd?
    Ik had daar net hetzelfde voor met te verre familie die me probeerde te contacteren van aan den overkant.

  2. Hi Filosoof Michel,
    Ik heb met interesse vrij veel van uw pagina’s gelezen. Goed, gewoon goed. Eigenlijk ben ik bij U terecht gekomen toe ik op zoek was naar photo-stacking programma’s. De wereld welke we niet of nauwelijks zien wekt ook mijn belangstelling op.
    http://www.pollendata.be ,dat heb ik in elkaar gestoken.

Zeg uw gedacht

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑