Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

*geeuw*

Ooooh het was niet zo’n goed idee om vannacht niet te gaan slapen. En ik zit hier in zo’n hyperwarme kamer, ook.

En verdorie ik had me voorgehouden dat ik mijn les in het Engels zou geven, maar het bleek toch wel in het Fransoos te doen te zijn zeker de hele dag? Snel, wat zijn user interface patterns weer in het Frans? Mod├Ęles d’interface utilisateur? Ah nee, patrons d’interface. Gnnn.

Maar alla. Lesgeven is wel wijs.

En hey, ik heb nu ook mijn About Face 2.0 terug, ik zou nooit vanzeleven geweten hebben dat hij hier stond. Stom, wel, dat ik ondertussen About Face 3.0 had gekocht. En dat het ondertussen ook al drie jaar oud is.

2 Reacties

 1. Het Frans is een prachtige taal!

  Lees deze anecdote maar, over “le language de notaire” ­čÖé

  Une vieille demoiselle se pr├ęsente chez un notaire pour enregistrer l’acte d’achat de sa maison r├ęcemment acquise.
  Le notaire l’invite ├á s’installer, appelle son clerc, et lui demande textuellement :
  – “Veuillez, s’il vous pla├«t, ouvrir la chemise de Mademoiselle, examiner son affaire, et si les r├Ęgles ne s’y opposent pas, faites une d├ęcharge pour qu’elle entre en jouissance imm├ędiate ! ”
  On n’a toujours pas rattrap├ę la vieille fille.

 2. Nog een geluk dat er in onderwijs ( Be grondwet garandeert de vrijheid van onsderwijs) of beroepsopleiding FR of EN kan gehanteerd worden.

  Beroepshalve merk ik dat VL regering al eens poogt om een NL vereiste op te leggen aan het bedrijfsleven, m a w verder dan de wettelijk voorziene taalgebruik bij VL instellingen of VL openbare dienstverlening.

Zeg uw gedacht

© 2017 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑