Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Taxipost 340+h

– Hallo, ik bel in verband met een Taxipost-pakje. Op de website staat al een tijd dat het een tweede keer zal aangeboden worden, maar…

– OK is dat binnenlands of buitenlands dat pakje meneer?

– Euh, wel, het kwam van het buitenland en het was de bedoeling dat het naar het binnenland zou komen.

– Mag ik dan het nummertje van het pakje meneer?

– Dat is 3232…

– Oh, dan komt het toch van het binnenland, het is een lang nummertje. Zeg maar meneer…

– 3232102932 zeven keer nul …

– Ah ik zie het al meneer, dat is in Gent. Daar is een staking geweest, en ze zijn nu al die achterstallige pakjes en brieven aan het bezorgen.

– En hebt u enig idee wanneer het ongeveer zou zijn? Het laatste dat ik hoorde was dat het zéker tegen woensdag in orde zou zijn.

– Een ogenblikje meneer, ik zal eens een telefoontje doen naar Gent.

– Hallo meneer? Ze zijn met man en macht aan het werken, en het zou toch voor deze week zeker nog moeten zijn. Als u het deze week niet meer krijgt, dan zullen we misschien toch een klachtendossiertje moeten openen, akkoord?

– Euh ja, vermoed ik?

– Steeds tot uw dienst meneer! Prettige dag nog verder!

11 reacties

 1. Men zou bijna medelijden krijgen.

 2. Ik stond eens in de post met een brief, zonder enveloppe. Die waren namelijk thuis net op. Of de dame achter het loket zo vriendelijk kon zijn om mijn brief zijn welverdiende jasje te geven. Antwoord: “Wij doen niet in brieven meneer.”

  Euhm jah…..

 3. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh…

 4. Een staking? En dat stond niet uitgebreid in de gazet ofwat?

 5. Ik volg dat pakjes gebeuren hier al even, fingers crossed dat ik zelf alles nog geleverd krijg, en vandaag : lap! een mail van uitgeverij Dulce et Decorum dat mijn pakket boeken teruggekomen is met een vage krabbel ‘niemand bereikbaar op leveradres’. En dat nog wel op mijn werkadres, en niks briefje, niks tweede aanbieding…
  “een verbijsterende handelswijze” – zo reageerden ze daar. Pak dus maar opnieuw laten verzenden à 19,5 euro en hopen dat het goed komt. Suckers!

 6. De post…. ik heb ooit een paar pakjes moeten ontvangen uit Brazilië, en via track-and-trace kan je dat dan volgen: van in Brazilië naar Zaventem (luchthaven) was 3 dagen, van de luchthaven naar Gent: 2 (!) weken…

 7. Er bestaat ook een andere dienst om binnenlandse pakjes te verzenden. http://www.kiala.be/nl/home
  Het pakje wordt niet geleverd bij je thuis, maar in een afhaalpunt in de buurt. Maar als dat vlakbij is, is dat geen probleem.
  Ik heb zo eens iets verstuurd en dat verliep prima.

 8. @ Lies : idd. een goede service – afhalen bv. in een krantenwinkel, die ook op zaterdag open is…

 9. Ik wil de pret niet bederven, maar Kiala: ik heb daar al zware miserie mee gehad. Ze waren mijn pakketje kwijt en dat heeft een week of 8 geduurd. Klantenservice: onbestaande. Nog ergens op mijn blog te lezen. ’t Is overal iets, jong.

 10. Eigenlijk nog nooit een probleem gehad met taxipost. Pakjes worden hier steeds voor de middag geleverd op de voorziene dag. Misschien omdat ik een dorp (Tremelo) woon ?

 11. Ooo zwijg mij van pakjes! Vooral TNT heeft het bij mij zwaar verkorven. Al hebben ze na bemiddeling van de ombudsman voor de post wel mijn verzendingskosten terug betaald 🙂 Ik ben mijn pakje dan zelf in Nederland gaan halen want het was een Kerstcadeau…

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑