Op reis!

Ik kreeg een brief van de tot nog toe nog altijd Belgische Staat: dat de belastingen mij geld terugbetalen!

’t Is geen massaal groot bedrag, maar ’t is wel onverwacht genoeg dat het Meteen Kan Uitgegeven Worden: het internet naar boven gehaald, Excel opengetrokken, plannen gemaakt en geldsommen naast de plannen gezet, om op vakantie te gaan met de familie.

Sinds de kinderen geboren zijn, zijn we welgeteld één keer een kleine week op vakantie gegaan: een El Cheapo all-in, waar we met z’n allen dag in dag uit naast een zwemdok hebben gelegen. Het had net zo goed in Zimbabwe of Nieuw-Zeeland of Center Parks Zomergem kunnen zijn, voor wat we er aangevangen hebben.

Nu zijn de kinderen allemaal wat ouder, en is het al wat haalbaarder om iets minder, euh, passief te doen. En dus vandaar: het internet erbij.

Lang moet dat niet duren, zo’n vakantieplanning: een uur later zijn we er min of meer uit. We wilden terugkeren naar Ierland, onze ongeveer eerste en enige vakantie samen, dertien jaar geleden, dat stond vast. We hebben gekeken naar vliegtuig+huurauto, maar dat kwam op minstens 4000 euro uit, bijna drie keer zoveel als de optie met eigen auto en ferries.

Dit is het geworden, voorlopig:

  • Vertrek in Gent, met de auto, op 30 juli om 6u.
  • Calais naar Folkestone met de trein: 30 juli 10u00-10u40.
  • Naar Pembrokeshire National Park rijden, daar wat rondhossen, overnachten in The Old School Hostel.
  • Rustig naar Fishguard rijden, ferry naar Rosslare: 31 juli 11u-13u.
  • Van 31 juli tot en met 9 augustus: rondrijden in Ierland. Cork? Ring of Kerry? Geen idee, we zien wel. B&B en/of hostels, we zien wel. Misschien dat we er een paar op voorhand reserveren, misschien niet.
  • We keren naar Engeland terug vanuit Dun Laoghaire: ferry naar Holyhead, 10 augustus 13u15-15u14.
  • En dan hebben we vier dagen in het Verenigd Koninkrijk. Misschien langs Chester, Worcester, Gloucester, Salisbury? Geen idee!
  • Terugkeren: Folkestone-Calais, 14 augustus 18u00-18u40, terug in Gent rond pakweg 21u.

Ha! En nog eens: ha!

Screen shot 2011-01-27 at 23.11.32.png

Pas op, niet dat het allemaal al vast staat: we moeten nog de tiketten kopen. Maar eigenlijk zouden we dat allemaal kunnen doen morgen, eigenlijk.

12 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.