Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Van de home video en alles

Dit weekend geprobeerd om de computer op de televisie te laten afspelen.

Enfin ja, geprobeerd… zo moeilijk was het niet. Search for devices op de computer in het achterhuis, dat vindt een televisie die UPnP doet, en vanaf dan kan ik rechtermuisklikken op zo ongeveer alles en zeggen Play To Televisie.

Op Mac slaag ik er niet zo meteen in, maar daar zit ik minder mee in. ’t Is te zeggen, het lukt wel min of meer: ik had Twonky geĆ®nstalleerd, en de televisie vond die DLNA-server wel terug, maar weigerde dan om mkv’s af te spelen, en laten nu net al mijn films in mkv-formaat staan.

Windows doet het voorbeeldig, doodeenvoudig, al wat een mens wilt — maar de kwaliteit is niet naar mijn goesting. De film wordt gerenderd en dan gestreamd, en dat is niet de hoogst mogelijke kwaliteit, verre van.

Dus heb ik maar een harddisk aan mijn mediaplayerbakje uitgehaald, en dat aan de televisie vastgehaakt.

Wat perfect werkt, maar toch wel minder science fiction is dan ik had gehoopt. ’t Zal nog wat zoeken zijn.

1 reactie

  1. Als uw thuisnetwerk snel genoeg is kunt ge PS3 server eens proberen, dat is een java programma dat oorspronkelijk bedoelt is om te streamen naar playstation 3, maar dat werkt op het UPnP protocol.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑