Culot

Eigenlijk wel straf, eigenlijk. Ik kreeg daarnet een updateboodschap van een utility, die zei onder meer dit:

This is also probably going to be the last Mac OS 10.5 Leopard compatible release.

We usually support the current version of Mac OS X and one previous version to allow customers plenty of time to upgrade.

Apple has, however, made a number of moves in the last few weeks that make it harder than ever to maintain backwards compatibility. The Mac App Store requires that code be targeted to Mac OS X 10.6 Snow Leopard and Apple’s XCode 4 development tools that have gone to Gold Master last week have dropped the Mac OS X 10.5 SDK and PowerPC support entirely.

Dus eigenlijk verplicht Apple al zijn gebruikers om telkens alle updates van hun OS te kopen, of ermee te leven dat hun applicaties blijven steken in vorige versies. En niet meer kunnen gekocht worden in de Mac App Store.

Sterk.

Microsoft zou het moeten gedaan hebben.

8 Comments

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.