Excelgrafieken

Maar allez, hoe is dat mogelijk? Ik heb een hele tijd gezocht op een manier om in Excel de laatste x waarden van een taartdiagram tesamen te steken onder “other”.

Zo gelijk als er negenentwintig waarden zijn waarvan de eerste vijf 80% van het totaal uitmaken, en de laatste vierentwintig allemaal samen 20%, dan zou ik graag hebben dat het er niet zo uitziet

Screen shot 2011-02-23 at 23.46.03.png

maar wel zo:

Screen shot 2011-02-23 at 23.48.53.png

Vroeger, toen de dieren nog spraken, herinner ik me dat dat met één moeite ging. En nu vind ik het niet meer. O ja, manueel gaat het natuurlijk wel, en met half geprogrammeer kan het ook, no worries. Maar als parameter van een pie chart? Ik zie het niet.

Vroeger was dat zo van “groepeer de laatste zoveel waarden”, of “de laatste zoveel procent”. Nu kan dat nog allemaal met pie of pie en bar of pie, maar niet meer (denk ik) met gewone pies.

Grrr.

5 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.