Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: maart 2011 (pagina 1 van 6)

Blijf stil zitten!

Om u een idee te geven, eerder deze avond op onze koer:

Zo’n spin, dat blijft meestal relatief stil zitten — toch dit soort spinnen. En dan kan een mens er op zijn min of meer gemak een foto van maken.

Springstaarten, daarentegen, dat zijn nerveuze, lastige beestjes — toch dit soort springstaart. De stukjes film hierboven zijn dus 4x vertraagd hé. Zo’n Orchesella cincta heeft aan de ene kant het voordeel dat het gemakkelijk te herkennen is, en dat het relatief groot is (gemakkelijk 4 millimeter!), maar aan de andere kant: dat blijft niet stil zitten.

Orchesella cincta

Lastig, ik moet het niet zeggen. Afijn.

Oh, en: als onze koer heraangelegd wordt, dan moeten er dingen op schouderhoogte komen: ik heb de fout begaan mij te bukken om filmpje en foto’s te nemen, en nu is het allemaal weer kapot in de rug.

Damned.

Links voor 31 maart 2011

Design Principles
Gathered by JEremy Keith from across the web.

Och here Dirk Tieleman

Ik weet het niet zeker hé, want op de aankondigingsbanden tussen Komen Eten door heb ik het programma zelf nog niet gezien, laat staan dat ik die mens ken of dat ik het er met hem over gehad heb, maar.

tieleman1.jpg

Dirk Tieleman ziet er zo verdrietig uit, zo uitgeblust, zo ontgoocheld in de mensheid en de wereld.

Ik denk altijd dat hij het zich allemaal veel en veel beter had voorgesteld, die Vlaanderen Vandaag. Dat hij niet had gedacht dat ze hem daar met een iPad in de de hand, rechtopstaand in een vermoed ik lege studio vóór een greenscreen zouden poten.

Vooral die knullige iPad — een oude iPad, ochgod nog een iPad versie één — die hij verplicht in zijn handen moet houden maar waar hij nooit ook maar een halve seconde naar kijkt: de tristesse, jong.

tieleman2.jpg

In het spotje vanavond spiegelde Dirk ons een reportage voor over een meisje van twaalf dat bevallen was. Op de autocue stond dat het “van een gezonde dochter” was, die bevalling. Ook daar leek hij teleurgesteld in.

We gaan weten wat gedaan

Werk aan de winkel gevel. Euh, gevels. Zowel vooraan:

Voorgevel (detail)

…als achteraan:

Achtergevel

Vooraan is de verf aan het afbladderen:

Voorgevel (detail)

…en moet er dubbel glas in en nieuwe vensters (en nieuwe gordijnen of andere afsluiting) en een nieuwe deur:

Voorgevel

En achteraan is de hele gevel eigenlijk aan oplapping toe, moeten er ook nieuwe vensters in…

Achtergevel

…en is er een –ahem– probleempje dat er gelijk een stuk aan het het loskomen is:

Achtergevel

Pas op, het zou enorm veel duurder kunnen zijn dan we het wellicht gaan doen: we zouden de voorgevel kunnen terugzetten in de staat van 1705, met trapjes en zo, en we zouden de achtergevel kunnen helemaal in als-nieuw-staat kunnen terug proberen krijgen, en dan zouden we er een veelvoud van het geld moeten aan hangen.

Nee, ’t worden instandhoudingswerken aan de achtergevel, en een eind-negentiende-eeuwse voorgevel in plaats van een begin-achttiende-eeuwse. Geen nieuwe gaten, geen verhuizen van vensters en deuren voor ons.

Maar hoedanook: dat zijn geen goedkope werken, dergelijke werken. ’t Is helaas wel niet alsof we het nog vreselijk lang kunnen uitstellen.

The Supersaiyan

Ha! Eindelijk een degelijke workoutroutine gevonden:

Keira Knightley, dat ge’t weet

’t Is een bitch, naar het schijnt. Schrijft het dagblad:

Screen shot 2011-03-30 at 09.48.51.png

Daar ergens helemaal bovenaan rechts, voor wie het gemist zou hebben:

Keira Knightley is een bitch
(in ‘Never let me go’)

Tijd om misschien eens na te denken over een betere manier om die krant automatisch in een beeld- en een tekstversie te trekken?

Drat

Story of my life:

M: ziet gij dat zitten om een eendaagse opleiding te geven?

ik: euh, gho ja, dat zou moeten lukken

(et l’erreur vient d’être commise! ce sera le petit paquet!)

M: fijn! hou in week 15 een dag vrij!

(vijf dagen gaan voorbij)

M: [meer details]

ik: [aaaargh damned dat is veel meer werk dan het op het eerste gezicht leek shit shit shit en ik heb geen tijd en plots ook niet zoveel zin meer en er is geen manier meer om er vantussen te muizen kak kak kak ik haat mijn leven en waarom overkomen dergelijke dingen mij ook altijd verdomme]

De volgende keer, ik zweer het:

M: ziet gij dat zitten om een eendaagse opleiding te geven?

ik: welzeker, dat z– HANG ON. hoé veel werk is dat precies? wát is er precies beloofd? en wát wordt er precies van mij verwacht?

M: [meer details]

ik: gho, sorry, het spijt me, maar ’t zal niet lukken.

Ik ben zó een ongelukkige mens. Ze moeten mij tegen mezelf beschermen.

Conversatie

Volgens mij zijn ze aan het bediscussiëren wat ze met de huisdieren gaan doen. En dat ze het dan hebben over de precieze manier waarop ze het huis in de as gaan leggen.

Links voor 28 maart 2011

SmoothGroove | HOME
Introducing the stylist's secret for a smooth profile.Women can rejoice – our very last wardrobe malfunction has now been addressed!At last there's a product that sensibly alleviates the most embarrassing taboo there is for us girls – the crudely named problem of 'camel toe'.

Lendle Kindle Lendle

Boeken lenen! Gratis! Op Kindle! Met Lendle!

Screen shot 2011-03-28 at 22.55.30.png

Kijk luister, ik ben niet zo iemand die voor alles gratis is.

Oh, zeker dat: ik heb in mijn tijd meer dan veel decentrale backups genomen van allerlei, maar als ik de kans ertoe krijg, dan koop ik mijn gerief.

De laatste keer dat ik een niet-legaal verkregen game gespeeld heb bijvoorbeeld, dat moet denk ik meer dan tien jaar geleden zijn. Misschien zelfs vijftien.

Vroeger had ik geen geld om spelletjes te kopen, en kopieerde ik al wat ik kon kopiëren: de schoolkameraad wiens vader een dubbel cassettedeck had, was king of the hill in de jaren 1980, ik had een kist vol 5.25 inch PC-diskettes uit Hong Kong, ik had allemaal backuptapes vol allerlei software in de jaren 1990.

Maar tegenwoordig: heel soms koop ik een eens een (relatief duur) spel als het net uitgekomen is, maar veel vaker koop ik (relatief goedkope) games, via Steam. Zelfs dingen die ik jaren geleden al gekocht heb: het is vaak gewoon gemakkelijker om het opnieuw te kopen voor een paar dollar, in plaats van het in de dozen en dozen oude brol te gaan zoeken (en dan het risico te lopen dat de CD of DVD ondertussen niet meer werkt, of dat ik het serieunummer nergens meer vind).

Muziek: euh ja, ik luister wel nog eens naar muziek die ik niet gekocht heb. Youtube staat vol met muziek van zo ongeveer om het even wie, om maar iets te zeggen. Maar als ik een plaat graag hoor en ik wil ze hebben, dan koop ik ze.

Boeken: ik heb een huis vol boeken staan. Als ik zou willen, kan ik tienduizenden boeken illegaal lezen op mijn Kindle — een niet eens zo goede zoeker vindt metéén alle min of meer populaire boeken die vers uitkomen, en alles wat science fiction of fantasy of algemene fictie of computer is, is ook zonder enig probleem te vinden.

En toch koop ik mijn boeken. Zelfs al zijn ze te duur naar mijn goesting. En zelfs al heb ik er soms spijt van. Want serieus: pulp die ik maar één keer ga lezen in de eerstvolgende tien jaar, die wil ik zonder enig probleem op papier kopen, maar elektronisch? I dunno.

Lendle to the rescue! Ze waren een tijd geleden in het nieuws omdat Amazon hun toegang hand ingetrokken, maar dat is allemaal weer in orde. En dus lukt het weer om dingen uit te lenen:

Screen shot 2011-03-28 at 22.02.40.png

Ik mag elk boek twee weken houden, en dan gaat het weer naar de persoon die het gekocht heeft. Geen shenanigans: elk boek dat gelezen wordt, is ook echt gekocht.

Zo moet dat werken, DRM. Leve technologie.

(ja, ik weet dat het in Europa eigenlijk nog niet werkt. shhh.)

Screen shot 2011-03-28 at 23.03.30.png

Links voor 27 maart 2011

March 2011 Update – Strategic Planning
En nu hopen dat ze er écht iets aan doen: "Here’s what we think the Editor Trends Study tells us: Between 2005 and 2007, newbies started having real trouble successfully joining the Wikimedia community. Before 2005 in the English Wikipedia, nearly 40% of new editors would still be active a year after their first edit. After 2007, only about 12-15% of new editors were still active a year after their first edit. Post-2007, lots of people were still trying to become Wikipedia editors. What had changed, though, is that they were increasingly failing to integrate into the Wikipedia community, and failing increasingly quickly. The Wikimedia community had become too hard to penetrate."

7 myths about paper prototyping
"Many information architects are obsessed with wireframes but in most projects, they aren't needed: they are just a bureaucratic overhead. You'll find that an electronic prototype, modified as the project progresses, provides a much more useful design communication tool than a wireframe."

Is Advertising Revenue Dead as a Blogging Income Stream?
The topic of conversation? Monetizing blogs by selling advertising directly to advertisers.Their conclusion on the topic? It’s a dead and obsolete method of making money.

Design Principles for Visual Communication | April 2011 | Communications of the ACM
How to identify, instantiate, and evaluate domain-specific design principles for creating more effective visualizations.

Vijf

Vijf jong. Vijf.

Anna

En volgend jaar: eerste leerjaar.

Jan, voetbalist

Het was weer in orde, de voetbalmatch zaterdag: ik dénk dat het zo ongeveer 14-2 moet geweest zijn voor ons, of 12-3 of zo. In ieder geval was er één own goal bij, en één goals die ik eigenlijk zou afgekeurd hebben wegens dat er een fout begaan was en dat er een man van ons gevloerd was, maar bon, we gaan niet lastig doen.

Gewonnen, en met schoon spel. Hoera! En Jan heeft goed gespeeld ook, en een paar goals gemaakt. Hoera!

En kijk, klooien met iMovie — had ik het geweten wat het ding zou vragen, ik zou er naar gefilmd hebben. Met close-ups en travellings en dink (maar filmen met een fototoestel is niet gemakkelijk, zo zonder zoeker, in de zon en alles):

Best. Emoticon. Ever.

Cthulhu!

^(;,;)^

[via]

Weblogs zijn weer in, didn’t cha know?

Het is enorm opvallend, voor wie veel weblogs volgt met zijn rsslezer: sinds een week of twee, drie, vier, zijn er veel oude weblogs die plots weer de kop opsteken.

In de designwereld is het Chris Shiflett die de trend vroeg genoeg opmerkte om er een voortrekkersrol in op te eisen, met zijn Ideas of March-oproep.

De wereld is aan het uitgetwitterd raken, denk ik. Of beter: begint beter te kunnen schiften tussen wat op Twitter en wat op Facebook en wat op een eigen website.

Oudere berichten

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑