Op jacht geweest

Zeg, ’t was eigenlijk al eens lang geleden, hé, dat ik nog eens een spin op mijn weblog gezet had? Op de koer zat er daarnet een klein huisspinnetje van een onbekend merk, en klik vooral door om het detail te zien:

Huisspin

En ja, het was een kleintje, echt waar. Die beesten zien er allemaal zo uit van dichtbij.

Een paar premières, toen ik gisteren terugkwam van onze koer. Om te beginnen een degelijke foto zo’n doorschijnende zweefvlieglarve. Opnieuw: het zit in de details.

(Doorschijnende) larve van een zweefvlieg

En ook: voor de eerste keer in jaren een degelijke foto van één van die kwikzilvervlugge zandloopkevertjes waar het gras mee vol zit:

Een loopzandkevertje

Ik heb ook wat foto’s met Zerene Stacker bij elkaar gepuzzeld. Een denk ik Steatoda, da’s in dezelfde familie als de zwarte weduwe:

Steatoda sp.?

En de denk ik grootste van de springstaarten in onze contreien, een Tomocerus:

Tomocerus

Tomocerus

Ja, ik heb er weer wat meer goesting in, in tuinsafari. Nu nog wachten tot er meer leven zit!

4 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.