De dingen die een mens uitstelt

Ashes to Ashes: ik had het al een halve eeuwigheid staan, en toch niet allemaal bekeken. Life on Mars was één seizoen, en ik kon me niet inbeelden dat er een vervolg op kon komen. Ashes to Ashes was drie seizoenen. Het eerste begon wat zwak maar Keeley Hawes groeide sterk in haar rol en het seizoen eindigde uiteindelijk meer dan degelijk. Het tweede seizoen deed me vrezen dat er onbepaald veel seizoenen zouden kunnen volgen en dat niets ooit opgelost zou worden, een soort Lost of een soort Heroes of zo. Toen het derde seizoen begon, kon ik mij niet inbeelden hoe ze er een einde aan zouden aan breien, en naar het vierde of vijfde van de acht afleveringen toe begon ik me zorgen te maken.

Ik ben zo iemand die geen previews bekijkt, geen reviews leest op voorhand, niet naar Wikipedia gaat kijken voor de spoilers, en dus wist ik niet hoe het zou eindigen. Uiteindlelijk wist ik het tegen aflevering vijf of zes ongeveer, maar het einde zelf in aflevering acht was er niet minder goed om.

Miljaar, wat een plezier, een serie die eindigt. Met antwoorden op alles dat antwoorden nodig had, en dat het niet bij het haar getrokken was, en proper afgehandeld, en alles.

Van harte aangeraden, Ashes to Ashes. En bekijk meteen ook Life on Mars eerst, als dat nog niet gebeurd was.

Voortvanderest, nog dingen die ik uitgesteld had? Comics lezen. The Walking Dead ben ik eindelijk helemaal bij de les. Heel content van Brian Wood’s Demo, mij aangeraden door meneer Freaky. Aangenaam verrast en benieuwd om het vervolg te lezen van Starborn. Mij weer door Spawn aan het worstelen ondanks mijn kwaadzijn op meneer McFarlane, voornamelijk omdat ik van links en rechts hoor dat het tegenwoordig weer heel goed is. DMZ (her)begonnen lezen, maar voorlopig gepauzeerd omdat ik 2001 Ya Monogatari eerst wil uitlezen. Een aantal klassiekers herlezen ook, de afgelopen weken: The Killing Joke, Watchmen (dat mij deze keer wat tegenviel gelijk, ik ben teveel gewoon vermoed ik), de drie reeksen 1602, Ex Machina, de Incal en Méta-Barons en Megalex en Technopères dingen van Jodorowsky, Sin City.

Is het eraan te merken dat het televisieseizoen wat op zijn einde aan het lopen is?

Op het programma, trouwens, na 2001 Nights en DMZ: Chew, Y – The Last Man, en ter ontspanning eens een reeks Warhammer-comics.

6 Comments

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.