U vraagt, wij draaien

Ik was uitzonderlijk vroeger thuis vanavond: in de zetel gaan liggen en proberen slapen. (Opgestaan met hoofdpijn namelijk, gaan werken met hoofdpijn, thuisgekomen met hoofdpijn, en straks ga ik naar bed, ook met hoofdpijn. Een geluk dat ik niet meedoe met migraines.)

Toen ik wakker werd, had ik een mail van Zelie:

Screen shot 2011-06-20 at 20.52.17.png

Sandra was met Louis weg, en ik vermoed haar hand in die mail — anders zou er niet “Louis en mij” in staan, natuurlijk.

Maar bon, ik luister dan, dus, naar wat er mij opgedragen wordt. Erwten een minuut in de stoomoven:

Bevroren erwten

Aardappelen schillen:

Patatten geschild

En in stukken een minuut of zeven in de stoomoven:

Geschilde patatten Patatten in de stoomoven

Kalfslappen!

Varkenslappen

Oh hang on, geen chapelure meer. No worries! Er is altijd droog brood:

Droog brood In de blender

Geblitzt

Ondertussen zijn de patatten klaar: stampen met boter en wat room en peper en zout, erwten erbij, en in de warmhoudoven:

Gestampte patatten Erwtenpuree

Vlees in een geklutst ei draaien en in de broodkruimels:

Gepaneerde varkenslap

En dan bakken:

Klaar

Een klein kwartier en klaar, ha!

Varkenslap met erwtenpuree

En allemaal alles opgegeten (op een klein drama na waar Jan plots zegt, terwijl hij grote happen binnen aan het stouwen is, “ik eet dat eigenlijk niet graag”, waarop Anna, terwijl ze alles aan het binnenwurmen was, zo snel als de weerlicht zegt “ik eet dat ook niet graag” en het ook laat staan, waarop ik zeg dat ze niet flauw moeten doen, waarop Jan begint te snotteren dat hij het echt niet graag eet terwijl hij de laatste paar happen aan het binnensteken is en een extra portie neemt, waarop Anna zegt dat ze het niet meer moet hebben, waarop er moest ingegrepen worden om ze het alsnog te doen eten).

Anna

Eenvoudig eten, meer moet dat niet zijn.

13 Comments

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.