Bedriegtenboek

Ping! zei mijn email vanmorgen, en hopladiejee:

Screen shot 2011-07-12 at 21.38.28.png

Ik neem mij dan altijd voor dat ik heel heel langzaam ga lezen, en ik houd dat dat een paar dagen vol, maar dan schiet het verhaal in gang, en is het tóch op een dag uit.

Ah: ik herinnerde mij dit weekend plots waarom ik gestopt was bij boek 3. Dat was in de hoop dat ik de rest van de boeken in één trok zou kunnen uitlezen. Helaas: toen ik op het einde van boek 4 kwam, zei George R.R. doodleutig dat ah ja, inderdaad, er zijn een hele reeks hoofdpersonages die niet eens voorkomen in boek 4.

En dat dat was omdat hij geen zin had om de helft van een verhaal te vertellen over alle personages, maar dat hij liever het volledige verhaal vertelde over de helft van de personages.

En zo zitten we dus met boek vijf, dat eigenlijk deel vier is, en er moeten nog twee boeken komen. Van ganser harte gehoopt dat het niet twee delen zijn van telkens twee boeken. En nog van ganserer harte gehoopt dat er niet wéér zes jaar tussen twee boeken zit.

Want het ergste van al: boek 3 eindigde met een cliffhanger die in boek 5 geresolved wordt, maar aargh! boek 4 eindigt ook in een cliffhanger, en die wordt dus niét geresolved in boek 5!

Awoert eindeloze series!

3 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.