Kredietloos ii

Een telefoongesprek later heb ik een derde verklaring voor waarom mijn kredietkaart niet werkte gekregen, en volgens de mevrouw aan de telefoon zou het deze keer echt waar de echte reden zijn.

Het ging iets in de zin van “ah ja meneer de kaart is geblokkeerd tot… ik ga eens kijken… oh, maar dat zou moeten in orde zijn meneer! geen probleem, komt in orde!”

En dan zei ik iets in de zin van “en tegen wanneer komt dat dan in orde?” — met in het achterhoofd “ik zal toch geen uren moeten wachten of zo?”.

En toen zei de mevrouw, niet eens een poging doende om opgewekt te klinken, “dat komt in orde op twee bankdagen meneer”.

Waarop ik dacht “dat menen ze niet, dat het pas zaterdagavond in orde zal zijn?”

Maar de mevrouw kon mij al meteen verduidelijken dat als ik op vrijdagochtend om 9 uur bel en zij zegt twee bankdagen, dat dat eigenlijk wil zeggen “dus dat zal dinsdag ten laatste woensdag zijn meneer”.

Ah ja, want vandaag is geen bankdag wellicht, en zaterdag ook niet, en het begint pas te tellen op maandag en dan plus twee, dat is maandag… dinsdag… en dan give or take een paar uur of zo, misschien dat het pas woensdag zal zijn?

Banken anno nu: ik kan mij inbeelden dat daar binnen een paar jaar eens hartelijk mee zal gelachen worden. Zo van “weet ge nog, in de tijd?”

3 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.