Noorwegen

Verschrikkelijk, daar in Noorwegen, en dichter dan we ooit hadden kunnen vermoeden.

Gelukkig dat het maar een krankzinnige was, en geen terrorist.

Elders over misschien hetzelfde

05.08.2006: Asbakken verboden

7 Comments

  • Mijn eerste reflex was “als dit iets te maken heeft met een krankzinnige die het in de naam van de Islam doet, hebben we wereldoorlog 3” — en dan niet zozeer van de Noren, maar wel van de Tea Party- en gelijkaardigen in de VS.

    Krijgen we een backlash zoals er zelden een backlash is geweest, ook in Europa.

    Gelukkig, al is dat enorm relatief, is het –voor zover we weten– een eenling die “gewoon” zot was.

  • Toch een beetje twee maten en twee gewichten weer: als het een moslimterrorist is, dan heeft het blijkbaar met de ideologie te maken (waarbij wij altijd lijken te verwachten dat elke individuele moslim expliciet afstand neemt van àlles wat ten kwade in naam van de islam wordt ondernomen), maar als het een christelijke, rechtse terrorist is, dan is het een geïsoleerde gek (waarmee we uiteraard niets te maken hebben).

    Nu, het zíjn wel gekken, natuurlijk, maar me dunkt dat het in beide gevallen toch waarschijnlijk is dat hun resp. ideologieën toch een aandeel hebben in het ‘zot maken’ van die mensen …

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.